Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ajka a Domi no asi tam zajdu, at na to mrkne, přece jen, bude lepší když se podívá, odtoho je to mudra aby k tomu něco řekla a uvidí se co dál a jaký na to bude mít názor co s tím dělat..
@pajinka111 píše:
@KPKristy no on to má už dýl, určitě tak měsíc, měl to menší, nejdřív mm říkal, že je to žíla, sem si říkala, že je nějaká divná a světlá, ale penis nemám, tak vím prd jak to má vypadatpak to začalo být větší a je to prostě světlé a už jsem viděla, že to žíla určitě není, ale prostě něco co nevím co může být..ale podle všeho co čtu o tom smegmatu, tak je to asi ono..takže díky všem za rady:-)
jen pořád nevím jestli ho mám nechat trápit jestli mu to budou chtít nějak násilím odstranovat, plno maminek psalo, že to časem zmizelo, jak se předkožka začala odlučovat..
Náš mladší má mrňavou bouličku, kterou doktorka viděla při ohrnutí předkožky a říkala, že to je mázek, který sám vypadne. Možná je tohle něco podobného ![]()
ale pro klid v duši s ním zajdi k doktorce, uvidíte…
@pajinka111 ahoj ![]()
Leonard mal presne to iste. po zisteni vsetkych informacii, som sa s tym rozhodla nic nerobit. pokial sa to nezapaluje, a pokial Adamek cika bez problemov, tak to riesit netreba. maximalne mu to mozes trochu pomasirovat pre dobry pocit ![]()
casom to praskne same a na tom mieste sa trosku odlepi predkozka.
nie je to nic vazne, nerob si starosti ![]()
@soldi ahojky
kde mi se nepotkáme ![]()
no já se hlavně vyděsila co to může být, když už vím, že nejspíš smegma, tak sme klidní
dcerka jde na očkování, tak malýho ukážu mudře a uvidím co mi řekne, ale nepusobí to zatím sebemenší probém, tak s tím asi taky nic nenechám dělat ![]()
@pajinka111 he he, tiez som bola vydesena, a pritom som o tej smegme predtym citala ![]()
ako Ti tu pisali, ze sa to moze zapalit a pod. tak to sa deje prave vtedy, ked je snaha stiahnut predkozku. lebo inak je ta smegma vnutri, tam je sterilne prostredie
aspon tak mi to vysvetlovala dok.
a ako sa inak citis?
co tehulkovanie?
jazdis na koni, ci radsej nie? ![]()
@soldi já o tom smegamtě ani nečetla, napadaly mě všelijaké myšlenky, ale tohle obyčejné né ![]()
zatím je to pěkně vevnitř, takže sterilní, takže to řešit nebudeme, teda samozřejmě pokud se to nějak nezhorší ![]()
U malýho jsem na sebe byla opatrná a bála sem se i kýchnout, taky za 5 let co jsem na něj čekali, jsem se bála všeho..
tohle je tak strašně nečekané po jediné nehodě a vypadá to dost vitální
tak se říkám, že tohle se prostě udrží
,takže sem tam samozřejmě hrozně opatrně ještě jezdím na koni i kole, teda přijde mi že z kola jsem daleko víc vytřepaná
jinak je hrozně špatně, to mi bylo i u malýho až do porodu jsem zvracela, ted mi to přijde ještě horší..dnes mám lepší den, takže zítra bude asi horší:-)
koukám že ty už máš před sebou jen pár týdnů a si přesně stejně těhulka jako mej nej. kámoška
jak se ty cítíš? už se těšíte co? co malej říká, že bude miminko? Adam už docela dost mluví a z časopísu umí přečíst už několik písmen, nějakej chytrolín
dcerka nemluvila ještě ani ve 3 letech ![]()
Ahoj, muj malej to mel take strasne dlouho a bylo mi receno, ze pokud to neboli, necervena ani treba nesvedi tak je to ten mazek a vypadne sam. A opravdu jednoho dne se jakoby vytlacil. Bohuzel hned na to prisel malej zanet, ale to uz je na jinou diskuzi. Ale k mudr radsi zajdi, clovek nikdy nevi a doktori jsou tu od toho aby situaci zhodnotili. Mej se a at to dobre dopadne ![]()
@odpoved píše:
Ahoj, muj malej to mel take strasne dlouho a bylo mi receno, ze pokud to neboli, necervena ani treba nesvedi tak je to ten mazek a vypadne sam. A opravdu jednoho dne se jakoby vytlacil. Bohuzel hned na to prisel malej zanet, ale to uz je na jinou diskuzi. Ale k mudr radsi zajdi, clovek nikdy nevi a doktori jsou tu od toho aby situaci zhodnotili. Mej se a at to dobre dopadne
díky všem za rady, mudře ho ukážu a dál se uvidí jak se to bude vyvíjet, doufám že dobře a zánět tam nedostane, to je už asi závažnější..
přece jen nás vaše rady hodně uklidnily!!!
@pajinka111 ozaj, ked mu to vytieklo, tak mi bolo poradene to vytriet peroxidom, pripadne hocicimm antiseptickym. a ziadny zapal sa nekonal ![]()
zelam nech sa Ta nevolnosti moc nedrzia ![]()
Leonard este vobec nehovori, takze neviem, ci vobec chape, ze mam babatko v bruchu ![]()
@pajinka111
Dobrý večer, mohu se Vás zeptat, jak to tenkrát se synem dopadlo? Resp. co Vám na tu bouličku řekla Dr.? Právě hledám na internetu co by to mohlo být, malému se právě něco podobného udělalo a jsem z toho nervózní. Nicméně tato diskuze mě trošku uklidnila.
@LendulkaM nevím jestli Vás uklidním, ale syn to měl také a jednalo se o nahromaděný mázek. už se mu tam začínal dělat zánět. ![]()
@zancka Ono to tak vypadá, že to je ono. A jak jste to řešili? Resp. co s tím?
@LendulkaM my jsme zrovna jeli na planovanou kontrolu na urologii. Tak jsem to ukazala doktorovi. Mrknul stahnul predkozku vymackal a museli jsme mazat hermankovou masti. Pry se to dela z nedostatecne hygieny. Asi na to neco bude, jelikoz syn byl po operaci a nemohl se koupat skoro mesic. Hlavne si prave nemohl namocit spodek. A pak se mu to udelalo. Takze bych být Vámi zašla k mudre. Ona si s tim poradi ![]()
@zancka Děkuji za info. My koupeme každý den, ale teď byl skoro 14 dní marod, tak jsme omývali jen žínkou a co 3 dny vanička. Ale co jsem se dočetla, tak se to u chlapečků dělá často a má to souvislost s tou předkožkou. Ale může to být možná i z toho nachlazení, kdo ví. Každopádně k Dr. jdeme.
No právě stačí párkrát nepřetáhnout, nebo když se pořádně ve vaně nerozmočí a je to
Tak at s dobrou pořídíte ![]()