Podlahové topení s radiátory nebo bez?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7615
6.8.16 21:50

Já jsem radiátory nechtěla, nejsou potřeba. Jen s dětmi by se mi alespoň jeden hodil. Nevim jak to teda resi ostatní ale ja bych jeden brala, když dojde syn v zimě ze sankovacky skrz na skrz mokrý. Všechno sušim pak na žebříčku v koupelně a boty se tam suši dost špatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
6.8.16 21:56

@Scharlota to je dobry postreh. A jak tady pise @zumari taky zajimavej dotaz- je to rozdil pak v cene kdyz ma clovek jen to podlahovy topeni v porovnani topeni a nahore radiatory?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58841
6.8.16 22:28

@zumari nevím kolik nás stojí jenom vytápění, protože na plyn máme i ohřev vody a vaříme na něm. A plyn nás ročně vychází kolem 20-25tis. Barák máme 160m a máme tady opravdu teplo. A další postřeh, když je teplo od nohou není potřeba tolik topit. Mě třeba zima od noh hodně vadí a je mi potom celkově větší zima.
Jinak máme topné okruhy, kdy se topí jenom tam kde je potřeba - v každé místnosti je nastavená teplota podle potřeby. Dole si nejsem jistá kolik je okruhů, ale minimálně 2, v patře má každý pokoj + koupelna. Technická místnost, spodní koupelna a chodba se vytápí vždy, když se topí aspoň v jedné místnosti v baráku. Na noc se topení vypíná.
@Scharlota boty suším buď pod žebříčkem v koupelně, nebo v technické místnosti, kde máme nejtepleji. Na žebříčku jenom rukavice a čepice, bundy a kombinézy taky v technické nebo v zádveří :nevim: Případně můžu použít sušičku. Máme hodně dětí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
6.8.16 22:31

@zumari vytopí to i 200m2. Topení je na okruhy - ve spacích místnostech nastavíme 18st., tam, kde se nejvíc zdržujeme máme 21.5 a super :palec: Zálohy platíme 3 tis. a v tom je už veškerá elektřina… mně to přijde fajn :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
6.8.16 22:32

@bořková no hned se na ty okruhy zeptam… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
6.8.16 22:35

@ragnar tak když je manžel podlahář/topenář?, tak je od fochu odborník, ne? :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
6.8.16 22:36

@bořková Ne, manzel ma malou podlaharskou firmu, topenar neni, cili k tomuto tematu nevime nic. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
6.8.16 22:37

Jinak, jsem teda moc rada, ze jsem sem napsala, neni nad zkusenosti a rady tech, co doma podlahovku maji, topenar mi muze nakecat cokoliv :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
6.8.16 22:38
@ragnar píše:
@bořková no hned se na ty okruhy zeptam… :mrgreen:

regulujeme to utažením/povolením kohoutu v rozvaděči… teplotu snižujeme/zvyšujeme rychlostí průtoku vody v trubkách.. teda myslím, že tak to je :) Přijde mi to i logické :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
6.8.16 22:40

@ragnar aha, takže jako spíš přes krytiny. Ten vynil je bezva, máme ho i na schodech :pankac: Máme dřevěný dekor… jako masiv by byl masiv :mrgreen:, ale na podlahovku nic moc a navíc ten balík peněz :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
6.8.16 22:41

@bořková no a to je dalsi dulezita vec- kde ty rozvadece mas? Nam je topenar nakreslil do chodby, ktera vede do obyvaku a pripada mi to tam jako pest na oko. Jak casto se to reguluje? Muze to byt treba v mistnosti za dvermi, nebo je to opruz a chodi se to serizovat casto, takze bych musela neustale za dvere? :lol: Taky nam rekl, ze skrinka bude 12 cm, ale projektant mi tvrdil, ze klasicky skrinky maji hloubku 16, coz by znamenalo, ze by to trcelo ze zdi 8o Tak abych byla na pondeli na topenare pripravena :D Diky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
6.8.16 22:44

@bořková U masivu manzel rikal /mne se taky strasne libi/, ze je to opravdu jen pro oko, ze je na tom okamzite vse videt- strasne lehce se to poskrabe a znici, a hlavne to „pracuje“, takze za cas jsou mezi prkny vetsi mezery a vypada to blbe. Je to pravda. Segra si to nechala udelat i pres jeho upozorneni, nejdrive opravdu neskutecne krasny, a po dvou letech to vypada hrozne… 8o To je tak pro nekoho, kdo nema deti a kdo se o to bude hezky starat a nesmi mu na zem nic spadnout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
6.8.16 22:48

Dole to máme na wc za dveřmi, nahoře v rohu v šatně… lezli jsme tam v zimě párkrát - právě, než jsme jen vychytali, jak to utánout, nebo povolit, aby nejvíc vyhovovalo… jakmile se to seřídí, už se tam lézt nemusí :think:
Hloubku nevím, ale co do velikosti je to otvor docela veliký - asi 40cmx40cm dvířka… v šatně nám to nevadí vůbec - máme to v rohu, kde stává vysavač, pod boilerem :lol: a dole máme bílá dvířka v bílém obkladu na wc, navíc za dveřmi :nevim:

Já jsem docela na estetiku, ale takhle mi to vůbec nevadí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
6.8.16 22:49

@kire Moc diky :mrgreen:, tak to je dobry vedet. Ja uz prudila vcera topenare emailem, ze to dal na misto, kde je to nejvice na ocich, ze to z estetickyho hlediska neni nic moc :lol: :roll: A je pravda, ze to dal dole doprostred domu, nahore ale teda ne. Tak aspon vim, co a jak. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
6.8.16 22:51

@bořková No to ja prave taky, takze se mi to momentalni umisteni nelibi… ale jak pise kire, je to uprostred domu. Kazdopadne jsem vubec nevedela, ze to je takto u zeme, myslela jsem, ze je to nekde v urovni hlavy… :lol: Ted to vidim teprv na fotce do Kire, nejdrive se mi nenacetla. Ty jo, ja se tady dozvim veci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí