Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminy:),
máme byt 2kk a chtěli bychom ho předělat tak, abychom se sem vešli tři:). Ideálně z ložnice udělat dětský pokoj a obyvák přizpůsobit tak, aby se v něm dalo spát, ale taky aby to nějak vypadalo.
Bydlíte taky někdo ve 2kk s dětskem? Máte nějaké tipy, jak jste si s malým prostorem poradili? ![]()
@NikWei Do obýváku pořídit nějakou pohodlnou rozkládací sedačku, přes den obývak, v noci ložnice
Miminko už máte? Ze začátku pokojíček ani není potřeba a mimi stejně bude spát s vámi, takže třeba do dvou let, může být jeden pokoj ložnice rodičů a pokojíček zároveň ![]()
Rozkládací gauč, i když já si na něm teda oddělala záda, když jsme se stěhovali a neměli jsme postel a to to měl být extra super gauč na spaní… už nikdy víc. A pokud máte obývák velký, dá se udělat i zástěna, za kterou se schová postel, může to vypadat i hezky, mají to tak někteří kamarádi ![]()
@NikWei Ahoj, my to máme taky tak
Malýmu je 19M a vyřešíme to tak, že se příští rok budeme stěhovat do 3kk
![]()
Co treba udelat takovy maly patro v obyvaku jen na postel
mame to taky tak
jen teda mame 4m stropy a patro prez celej obyvak
ale sousedi maj jen na postel a prostor pod tim jako satnu ![]()
Nos spíš bych doporučovala koupit takovou tu postel ve skříni. Rozkládací gauč je fajn jen na pár přespání, dlouhodobě ale ne, protože si zničíte oba záda
S mimcem bych neresila a nastehovala si ho do loznice. Pak je otazka, jestli to mate v planu dlouhodobe (pak bych koukla po vyklopne posteli) nebo se presunete do vetsiho (to jsme zvolili my, s batoletem uz se mi v loznici byt trvale nechtelo a rozkladaci gauc na trvale spani jsem striktne odmitla).
Bydlíme ve 2+kk s dítětem už skoro šest let
. Spí s námi v ložnici, má svojí patrovou postel, pod tím má poličky na věci. Hraje si stejně v obýváku, kde má i většinu hraček. V budoucnu plánujeme v obýváku patro na spaní.
My jsme ve 2kk žili do konce loňského roku - to holkám bylo 4,5 a 6,5. Do půl roku jsme měli ložnici a první miminko tam, pak jsme ji začali rušit, tak jsme jí udělali pokojíček a pořídili rozkládací gauč. Na tom jsme strávili 6 let. Později jsme měli druhé miminko, to bylo 1,5 roku s námi v obýváku a pak šla také do pokojíčku. Dlouho to nebyl problém, víc to začalo vadit ve chvíli, kdy holky vyrostly, já začala chodit do práce a starší do školy. Teď máme domeček a to je nej.
Rozkládací sedačka je na každodenní spaní blbost, ale dá se pořídit i postel na každodenní spaní s kvalitní matrací - já měla tuhle a paráda http://www.amaro-nabytek.cz/index.php?…
Taky mame 2kk a maly zatim spi s nama, je to jeste kojenec. Ale co povyroste, zustane v loznici a my pujdeme do obyvaku. S manzelem uprednostnujeme pohodli, takze obetujeme kus obyvaku pro postelovy koutek, na gauci spat odmitame.
My si ted nechali udelat do obyvaku vyklopnou postel ( ve skrini). Budeme ji mit v uplne stejnem odstinu jako stenu. Na konci srpna nam ji budou montovat. Tak jsem na ten zazrak zvedava.