Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
S manželem jsme se nadchli pro postel u stropu, ještě váháme jestli ji dát rovnou na skříně nebo nechat udělat trámy… Ale problém je, že máme malé děti 2,5r a 2m a obě s námi spí v posteli a ještě dlouho budou - postýlku nevedeme.. Lože bychom si chtěli udělat velké cca 220cm x200cm - možná i větší.. Samozřejmě postel bude ze tří stran u zdi a na jedné budou schodky a zábrany.. A ted otázka na Vás.. Šly byste do takové postele, když s Vámi spí děti? A nebo máte někdo takovou postel a malé děti? O tu starší se nebojím, ale co ten mladší ![]()
Já bych do toho s malýma dětma nešla, můžou buchnout přes tu zábranu, můžou spadnout tou dírou na schody, nebo si nabijí na žebříku. Navíc by mě zajímalo, jak chceš mimino tahat po žebříku do postele ![]()
Takže né, já bych do toho nešla, náš malej sice má postel vyvýšenou, ale za prvé jen asi na 120cm a za druhé do ní šel až ve třech letech, kdy sem si byla jistá, že z ní v pohodě sleze.
@brulinka Ne, nesla, pockala bych jeste rok, dva, az budou deti ve svych postelich.
Měli jsme tuhle postel, děti nemám, ale nedovedu si představit, spát tam s nimi
nevím tedy, jaké chceš schody, my měli žebřík a byl to děs i pro mě a bála bych se, že se ti přes zábrany překulí, je to dost vysoko.
@brulinka píšeš, že vás nadchla postel u stropu…můžu se zeptat, jaké to má výhody?
děkuju, M.
@brulinka píše:
Dobrý den,
S manželem jsme se nadchli pro postel u stropu, ještě váháme jestli ji dát rovnou na skříně nebo nechat udělat trámy… Ale problém je, že máme malé děti 2,5r a 2m a obě s námi spí v posteli a ještě dlouho budou - postýlku nevedeme.. Lože bychom si chtěli udělat velké cca 220cm x200cm - možná i větší.. Samozřejmě postel bude ze tří stran u zdi a na jedné budou schodky a zábrany.. A ted otázka na Vás.. Šly byste do takové postele, když s Vámi spí děti? A nebo máte někdo takovou postel a malé děti? O tu starší se nebojím, ale co ten mladší
Ne, s mými dětmi by to byla vražda.
@brulinka My máme patro na spaní ale jen pro nás rodiče. Děti mají své postýlky. V žádném případě bych do toho nešla s dětmi co spí s rodiči v posteli ![]()
A jak nad tím přemýšlím, tak i když se mi to na oko moc líbilo, tak praktickou výhodu to má jedinou - ušetření místa, jinak nic. Pokud jsme v zimě vytopili místnost tak, aby v bytě bylo příjemně, nahoře bylo vedro na umření, všechno musíš tahat nahoru, což je dost opruz, s dětmi pak ještě lézt dolu, kdykoli se jim zachce na záchod, spadne hračka… ještě po tom žebříku je to fakt mazec, nic tak nepohodlného jsem dlouho neviděla.
My máme patrovku pro děti a už odtamtud spadly. Vyloženě přes zábranu dolů - jeden dělal kraviny a už byl dole. Naštěstí tam zrovna byla vytažená ještě třetí postel, vysouvací, takže spadl na postel, no ale i tak… Takže jsem jim pak zakázala tam vůbec chodit.
Někde jsem četla, že tak do šesti let věku to není ideální. Samo je to indivindi a záleží i na tobě, jak jsi úzkostlivá.
Jinak mě taky zajímá jaké výhody to má, spaní u stropu. Mně tam přijde děsný vedro. ![]()
Nedovedu si představit, že budu mít chřipku, jak jsem jednou měla a nemohla dolézt na záchod přes chodbu, natož p schodech. Děti mám klidné, ale už se stalo, že dcera i syn v noci sednou, postaví se. Jako mladá bezdětná kvůli romantice asi jo, ale teď je mi 40, občas mě v noci chytne do nohy křeč, potom skáču po ložnici, no nedovedu si to představit… ![]()
Meli jsme. Jedna z prvnich veci po zjisteni tehotenstvi bylo odstraneni
nedokazu si predstavit mit tam ditko…
Máte pravdu… s manželem jsme si hned řekli, že to budeme realizovat až tak za 2 roky.. Bud budeme spát bez dětí a neboa ž budou větší… ale já se už viděla jak mi zmizí pracovna z obyváku a udělám si tam šicí koutek..
Chceme to hlavně kvůli uspoře místa… V pokojíku máme taky dvopatrovku, ale zatím bez žebříku aby tam starší nemohla..
Spadnutí je jedna věc, ale řešila bych i, pokud tam s vámi spí, jak se budou dostávat nahoru a dolů. Mimino budeš několikrát denně tahat na žebřík a z něj, na každé přebalení s ním slézat, když ti dole usne, povlečeš ho po žebříku… A to starší už se buď sakra proneseš nebo to poleze samo, ale u 2,5letého bych opět měla několikrát za den nahoru dolů problém. Plus až se bude učit v noci na záchod, jednak bude potřebovat sedět na nočníku co nejdřív, druhak to bude slézat rozespalé…
Asi jsem jediný vrah, ale mi by se to líbilo. Ne teda s úplným miminem. K tomu zabezpečení, starší taky spí nahoře a je posera. Tak se tam natáhla síť, v místě kde leze jsou karabiny, takže si to otevře a zavře jak potřebuje. Je klidnější a ještě to má jako nástěnku, na kterou kolíčkama přichytává obrázky.