Podlahové topení s radiátory nebo bez?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10709
6.8.16 22:54

@ragnar jj, je to úplně nad zemí :palec:
Jinak kire píše o tom regulování v podstatě to samé jak já :palec: My tu byli minulou zimu první topnou sezónu, tak jsme zkoušeli a točili kohouty, letos už to budeme mít vychytané :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
6.8.16 23:10

@kire :mrgreen: :mrgreen: No ja jsem prave za ty informace tady moc rada. Jeste dnes rano jsem tady byla hotova, co vubec teda bude dobry mit za topeni, jak to vyresit, a ted uz mam jasno a dokonce i vim, jak vypada rozvadec a ze je u zeme a ne nahore, jak jsem si myslela… :lol: Takze jeste jednou diky za veskery info. Az mi bude volat topenar, tak budu vedet co a jak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
6.8.16 23:12

@bořková Tak to mam radost, ze je to hlavne o tom, to vychytat, a pak uz clovek vi :mrgreen: Ja uz mam ted prakticky jasno co a jak! :mrgreen: Diky moc!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
6.8.16 23:17

@bořková jeste prosim, pokud to neni tajny, do kolika cca mesicne bychom se asi tak meli vejit, kdyz budeme mit barak 144m2 a elektrokotel a jen podlah topeni vsude plus zebriky v technicke, wc a koupelne, pri takovym klasickym normalim provozu. Urcite nebudeme pretapet, to nemam rada. Proste kdyz budes vychazet ze sve vlastni zkusenosti.Diky moc jeste za toto info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
6.8.16 23:33

My platíme zálohy na ele 3 tis a máme plochu bydlení asi 185m2, topíme na 22 st.max, v ložnicích max. 19. Občas přitápíme teda kamny, když budete mít 144 tak byste se do těch 3 tis. zálohy měli vejít s přehledem :nevim:
Taky můžou hrát roli okna - my máme hodně velkých a všechno na jih, takže vykoukne slunko a i zimní může mít sílu a zahřát… to pak zasvítí a máme tu těch 22 za chvíli - topení vypne. K večeru často už ani neseplo, protože jsme zatopili v kamnech a víc nebylo třeba… a to nám asi i šetří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
7.8.16 09:42

@bořková Takže máte jen podlahovku? My máme malou dcerku a topení také nechci, ale manžel právě chce topení ve spacích místnostech a podlahovku v ostatních… tak se uvidí :-)
Ted zatím bydlíme v bytě, který je velký, těžce se nám vytápí velké místnosti (plyn) a je nám tu zima.
Budemem mít cca 90 m2 bungalov, takže ten se vytopí snadněji než patrový velký dům - to máte dobré ty 3tis zálohy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
7.8.16 09:42

@bořková Takže máte jen podlahovku? My máme malou dcerku a topení také nechci, ale manžel právě chce topení ve spacích místnostech a podlahovku v ostatních… tak se uvidí :-)
Ted zatím bydlíme v bytě, který je velký, těžce se nám vytápí velké místnosti (plyn) a je nám tu zima.
Budeme mít cca 90 m2 bungalov, takže ten se vytopí snadněji než patrový velký dům - to máte dobré ty 3tis zálohy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58841
7.8.16 10:03

@zumari a máte klasické radiátory nebo podlahovku? Ono i velké místnosti se podlahovým topením vytápí líp, protože se topí po celé ploše pokoje a ne jenom na jednom místě :think: a řekla bych, že je úplně jedno, jestli plyn nebo elektřina.
A proč chce manžel ve spacích místnostech radiátory? Jenom kvůli regulaci je to zbytečnost, protože i podlahovka se dá regulovat. Máme v každé místnosti u dveří termostat, kterým si nastavím potřebnou teplotu a dá se nastavit a v různých časových intervalech, aby se topilo podle potřeb v dané místnosti. Máme i hlavní termostat, kde mám nastavenou teplotní křivku pro celý barák.
Jinak zálohy na plyn máme 2500 měsíčně a většina padne na ohřev vody, které je dost velká spotřeba v 7 lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
7.8.16 13:10

@bořková no tak to je super!!Diky :kytka: My mame vstup na sever, a zahradu/obyvak a pokoje prave na jih. Meli jsme to tak i v minulym bydleni a bylo tam fakt teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
7.8.16 20:53

@ragnar Když píšeš, že manžel je podlahář, tak mám dotaz, jaký materiál podlahy je nejlepší na podlahové topení? Projde podlahové topení i kobercem, plovoucí podlahou a linoleem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58841
7.8.16 21:01

@chci_miminko nejlepší na podlahové topení co nám říkali je dlažba a nejméně dřevo, ale dá se použít cokoliv, akorát se musí přizpůsobit hustota hadice pod danou podlahou. My ho máme pod dlažbou, kobercem a marmoleem a všude se topí stejně dobře.

Příspěvek upraven 07.08.16 v 21:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
7.8.16 21:15

@tezi A když říkáš dřevo, platí to i pro plovoucí podlahu? Já asi plánuju dole plovoučku a dlažbu a nahoře lino a koberec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
7.8.16 21:42

@zumari jj, máme všude jen podlahovku, dům s obztným podkrovím cca 185m2 a je nám příjemně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58841
7.8.16 21:44

@chci_miminko plovoučka by měla být v pohodě, ale je potřeba si to pořádně promyslet, kde bude jaký povrch ať se s tím při pokládání topení počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
7.8.16 21:49

@chci_miminko ano, hodi se to vsude, jak pisou ostatni, plus dodatek-u plovoucky je nutna spec podlozka, drevo se roztapi trochu dele, u vinylu musi byt pouze trubkovy topeni, ne elektricky /stejne se ale vetsinou dava trubkovy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí