Podmínky pro mateřskou na druhé dítě

33
10.12.13 08:31

podmínky pro mateřskou na druhé dítě

Maminky, potřebuji poradit. Mám syna má 23 měsíců. Momentálně pobírám rodičovský příspěvek 3800,–. Chodím ale do práce, na HPP. Chci se zeptat, plánujeme druhé miminko. Problém je v tom, že mám smlouvu do konce ledna, od kterého měsíce tedy můžu jít na nemocenskou v rámci těhotenství? Potřebuji totiž udělat to tak, ať na druhé dítě mám nárok na vyšší mateřskou. Poraďte, mám jít po skončení smlouvy do jiné práce? na HPP? DPP mi nestačí???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2597
10.12.13 08:36

Staci mit odpracovanych 270 dni(pocitaji se i vikendy i dny kdy v praci nejsi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.13 08:41
@mamiiinka píše:
Maminky, potřebuji poradit. Mám syna má 23 měsíců. Momentálně pobírám rodičovský příspěvek 3800,–. Chodím ale do práce, na HPP. Chci se zeptat, plánujeme druhé miminko. Problém je v tom, že mám smlouvu do konce ledna, od kterého měsíce tedy můžu jít na nemocenskou v rámci těhotenství? Potřebuji totiž udělat to tak, ať na druhé dítě mám nárok na vyšší mateřskou. Poraďte, mám jít po skončení smlouvy do jiné práce? na HPP? DPP mi nestačí???

tak to nevím ale vím že že některé ženské psali md na tatínky že maj vyší příjem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
10.12.13 08:47

A mluvis o materske nebo o rodicaku? Vyse rodicaku jde nastacit dle platu otce ditete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
10.12.13 08:51

@mamiiinka nárok na mateřskou máš pokud jsi splnila účast 270 dní v předchozích 2 letech a zároveň jsi ke dni nástupu účastna pojištění, případně v ochranné lhůtě (ta je dle délky zaměstnání, max. 180 dní tuším). Čili musíš být buď zaměstnaná, nebo krátce po skončení zaměstnání. Pokud ještě nejsi těhotná a smlouvu máš na dobu určitou do ledna, tak musíš nastoupit do jiného zaměstnání, abych měla nárok na čerpání peněžité pomoci v mateřství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2449
10.12.13 08:57

Ahoj holky, mam nárok na peněžitou pomoc v materstvi??? Na prvního syna jsem ji pobirala, syn ma dva a pul roku a jsem tehotna. Budu pobirat PPM i na druhé ditko? Smlouvu mam na dobu neurčitou. Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.12.13 08:59
@Petta29 píše:
Ahoj holky, mam nárok na peněžitou pomoc v materstvi??? Na prvního syna jsem ji pobirala, syn ma dva a pul roku a jsem tehotna. Budu pobirat PPM i na druhé ditko? Smlouvu mam na dobu neurčitou. Dekuji.

budes pobirat ppm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
10.12.13 09:02

Aha, takže když tatínek je zaměstnaný, můžu po šesti nedělí napsat mateřskou na něj?. může dál chodit do práce?.. A Když se pak přepíše po měsíci zpátky na mě, zůstane pořád vysoká mateřská??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.12.13 09:02

@mamiiinka : rd muzes volit i pres otce pokud splnuje podminky.
jinak musis mit odpracovano 270dni za posledni dva roky a splnit lhutu pokud ti konci pomer…jinak ten narok zanika.dpp nestaci ledaze byjsis vydelala vyssi castku jak 10tisic presne nevim. jinak dpc se zapocitava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.12.13 09:04
@mamiiinka píše:
Aha, takže když tatínek je zaměstnaný, můžu po šesti nedělí napsat mateřskou na něj?. může dál chodit do práce?.. A Když se pak přepíše po měsíci zpátky na mě, zůstane pořád vysoká mateřská??

pokud otec nastoupi na md tak do prace nemuze leda na jinou smlouvu.Ale nejspis si pletes pojem rodicak a materska.
abys pobirala vyssi rodicak tak uz se akorat vyplnuje papir a nikam nenastupuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2449
10.12.13 09:07

@kattkka Dekuju za odpoved :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
10.12.13 09:37

A jak je to v případě, pokud jsem pracovala 10 let, pak nastoupila na mateřskou a následně na rodičák a ráda bych druhé dítě. Mám jít do práce, anebo do toho praštit, než mi skončí rodičák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.12.13 09:51

@Rebecca Tea : pokud ti pokracuje smlouva tak muzes hned do toho prastit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
10.12.13 09:52

@kattkka dík :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.12.13 10:49
@Petta29 píše:

ano, ty nárok máš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat