Vrácení daní za rok 2013
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Podívej se na výplatní pásky, jestli jsi vůbec nějakou daň platila. Pokud ano, tak to smysl má. Jinak ale podávat daňové je povinné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se Není to povinné, pokud se nekryjí pracovní poměry a ve všech bylo podepsáno prohlášení poplatníka… nebo tak nějak, přesnou formulaci z hlavy neumím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 jo tak.. njn, pokud to bylo podepsané v práci, udělají to tam za dotyčnou, že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se Jo pardon špatně jsem to napsala, vím že je povinné. Spíš jsem chtěla vědět jestli bych mohla něco dostat. Daň jsem platila každý měsíc. Na výplatce to je. Děkuji ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@martina.se Jo pardon špatně jsem to napsala, vím že je povinné. Spíš jsem chtěla vědět jestli bych mohla něco dostat. Daň jsem platila každý měsíc. Na výplatce to je. Děkuji
pokud jsi daň platila, tak Ti něco vrátí.. ale teoreticky to tedy za Tebe má podávat ještě zaměstnavatel. Nebo si daňové děláš sama? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se Ne nedělám. Zaměstnavatel to za mě podává. Jen se ptám jestli bych mohla něco dostat zpět… ![]()
- Citovat
- Upravit
Podávat DP povinné není, pokud jsi byla jen zaměstnanec a pak přešla na MD. V tom případě by ti také měli udělat zúčtování daní v práci - skrzevá žádost na růžovém papíře podepisovaném každý rok v únoru.
Jinak bych řekla, že vzhledem k výši příjmů ti ani žádné daně nestrhávali, pokud jsi měla tedy podepsané to prohlášení na růžovém papíře, a není co vracet - podívej se na výplatní pásky.
Vybrala sis dovolenou po ukončení MD (před nástupem na RD)? - zaměstnavatel je povinen ji poskytnout, pokud těsně navazuje.
Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evalu Ano dovolenou jsem si vybrala skoro celou zbývají mi asi jen dva dny, ale to do konce roku ještě stihnu dovybírat… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@martina.se Ne nedělám. Zaměstnavatel to za mě podává. Jen se ptám jestli bych mohla něco dostat zpět…
v tom případě v pohodě. Nejspíš Ti vrátí. Ono fakt záleží, kolik zaplatíš. Ale díky tomu odpočtu na sebe, by to mělo teoreticky být téměř vše, co jsi zaplatila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, omlouvám se sem lezu s trochu jinou situací. Pracovala jsem letos cca 3 měsíce. Bohužel jsem zbytek na UP, má smysl si dělat sama dp když mi chodí k odpočtu pojistka a úvěr ze stavebního spoření? Musela bych si ji udělat sama, když nikde nedělám, to vím. Ale nevím, zda to má cenu. Dělala jsem za minimální mzdu, takže na výplatnici asi daně vůbec placené nemám. Ale nevím jistě jak to chodí.
- Citovat
- Upravit
Tez se vetru s dotazem… do 30.9. jsem byla zamestnana na HPP. RD mi uz take skoncil. Nyni jsem na UP.
Ale k dotazu - DP mi bude delat posledni zamestnavatel nebo musim ja sama nejak?? Nevyznam se v danich.. nikdy jsem to resit nemusela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 je s tebou už jsem řešila daně vloni:) Díky za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky chtěla bych se zeptat jestli má smysl žádat si příští rok o vrácení daní? Zaměstnaná jsem byla do konce května. Pak jsem přešla na mateřskou dovolenou. Vdaná nejsem. S přítelem žijeme ve společné domácnosti se synem. Za dobu kdy jsem byla v práci jsem vydělávala něco kolem 10000,–. Teď tento měsíc mi přišla poslední mateřská za listopad. Dení vyměřovací základ je 299,–. Mateřská byla asi něco kolem 9000,–. Myslíte, že by mi mohly něco vrátit? Děkuji za odpovědi…