Vrácení daní za rok 2013
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
No, myslím, že na tomhle dotazu není nic co by vyžadovalo anonymitu, ale to je fuk. Jinak, to že si měla souběžně rodičák nehraje roli, záleží zda si pracovala celý rok, zda uplatňuješ třeba životko a tak, takže mohou ti vracet a nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Daně se nevrací ani za mateřskou ani za rodičák! Daně se vrací, pokud v průběhu roku nějaké odvedeš a v rámci ročního zúčtování nebo v daňovém přiznání vyjde daň menší než jsou odvedené zálohy. Mateřská, rodičák, podpora, nemocenská nejsou zdanitelné příjmy, tudíž se z nich neodvádí ani zálohy na daň ani se z nich daň nepočítá! Pokud mám mzdu 10000,– hrubého, mám podepsané prohlášení k dani, pak celou vypočtenou daň pokryje sleva na poplatníka, takže nebude žádná daň sražena, takže ani nemůže být vrácena.
A ještě upřesnění: daňové přiznání není povinnost podávat, pokud to nestanoví zákon o daních z příjmů. Pokud bylo podepsaáno prohlášení, nebyl souběh příjmů nebo příjmy z pronájmu, podnikání apod. pak není povinnost podávat přiznání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 10000,– jsem měla čistého. Nevím kolik to bylo v hrubém asi něco kolem 13000,–. Ale daň jsem odváděla z platu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
10000,– čistého je asi 11500,– hrubého, z toho je sražená záloha cca 250,–/ měsíc. Takže tu by jsi měla dostat zpět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den chci se zeptat jsem z toho nějak zmatená. Podávám si teď daně sama. Jelikož jsem nastoupila dřív do práce na hl. Prac. Poměr v únoru 2018 a rodicak mi běžel až do listopadu 2018. Průměrný plat mám 18 000 hrubém měsíčně. Myslíte že mám nárok na nějaké vrácení. Růžový papír v práci mám podepsaný. A daně mi strhavaji z vyplaty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Majova4 něco asi jo, ale nevíme, jaké uplatňuješ slevy, dítě atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 slevy na malou uplatňuje přítel. Jinak já nic co se týče malé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Majova4 píše:
@Hanula1212 slevy na malou uplatňuje přítel. Jinak já nic co se týče malé.
Pokud nejsou žádné slevy ani odpočty, tak bude vratka cca 2000
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nad tim jsem taky premyslela, ale diskuzi jsem kvuli tomu zakladat nechtela, tak snad nevadi, ze se taky zeptam
pracovala jsem na hl. pracovni pomer soubezne s rodicovskou, dostanu neco zpatky nebo se vraceni dani tyka jen materske?
doufam, ze nevadi, ze anonym, ale prece jen se to tyka penez…
P.