Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Najdi si přímo obezitologickou ordinaci, bývají v nemocnici, na poliklinice, kdyžtak napiš sz.
Ahoj, jestli si zkoušela kaloricky deficit a pohyb, muselo se něco dít nebo si to nedělala správně. Taky je třeba vzít na vědomí, že kila šla nahoru dlouhou dobu a dolů taky půjdou dlouhou dobu
nic není hned. Žádné pilulky na hubnutí nejsou. Kdyby byly, tak jsme hubené všechny. Bohužel bez práce nejsou koláče. ![]()
Mě hodně pomohly kalorické tabulky. Udělala jsem si, cca měsíc, představu o velikosti porcí a složení jídla.
@Anonymní píše:
deficit- to vše už jsem zkoušela. Bohužel to ale nejde
Podle mne to není možné, tělo tu energii někde vzít musí. Je-li energetický deficit, tak hubne každý, bez výjimky. Takže se domnívám, že jste deficit neměla (nebo jen několik dní). Zkuste to ještě jednou, přibližně vypočítat energetický výdej a následně snížit příjem o 20% i za cenu odvažování si jídla, když za měsíc nezhodíte, tak ubrat dalších10% atd.
Jsi anonymní - zkus se trochu rozepsat, kolik potřebuješ zhubnout, jak vypadá tvůj jídelníček, jak vypadá tvůj den - jestli máš sedavé zaměstnání, práci na směny nebo tak. Na čem si myslíš, že nejvíc ujíždíš? To takhle přece nejde obecně napsat - „dělej to a to a do Vánoc máš velikost XS“
Jako kombinace dodržování kalorickych tabulek a efektivní pohyb bude fungovat vždy. Ale nebude to za pár dní, to je práce na roky a jakmile toho necháš, velice rychle to máš zpět. V USA (nevím jestli už i tady) jsou na trhu léky, které ovlivňují centrum sytosti v mozku, to by mohlo být řešení pro extrémní případy, což ale asi nejsi, nevím, co to bude obnášet - hádám, že to nepředepíšou každému druhému. No, pak je tu třeba bandáž žaludku, ale to už jsou spíše krajní řešení…Hlavně to chce trpělivost a pevnou vůli.
@prejeta_zaba píše:
Jsi anonymní - zkus se trochu rozepsat, kolik potřebuješ zhubnout, jak vypadá tvůj jídelníček, jak vypadá tvůj den - jestli máš sedavé zaměstnání, práci na směny nebo tak. Na čem si myslíš, že nejvíc ujíždíš? To takhle přece nejde obecně napsat - „dělej to a to a do Vánoc máš velikost XS“Jako kombinace dodržování kalorickych tabulek a efektivní pohyb bude fungovat vždy. Ale nebude to za pár dní, to je práce na roky a jakmile toho necháš, velice rychle to máš zpět. V USA (nevím jestli už i tady) jsou na trhu léky, které ovlivňují centrum sytosti v mozku, to by mohlo být řešení pro extrémní případy, což ale asi nejsi, nevím, co to bude obnášet - hádám, že to nepředepíšou každému druhému. No, pak je tu třeba bandáž žaludku, ale to už jsou spíše krajní řešení…Hlavně to chce trpělivost a pevnou vůli.
ty léky jsou už i tady, ale nyní jen na opiátový rcp
Jediné co funguje je deficit a pohyb. Žádné zázračné pilulky nejsou
Pokud nezabrala strava a kaloricky deficit, tak jsi to delala spatne. Klidne mi napis zpravu, pokusim se ti poradit co a jak. Na pilulky se vykasli, nefunguji a akorat si tim vic ublizis.
Ja radim dobreho nutricniho terapeuta/terapeutku.
To bylo pro me naprosto zasadni, bez moji NT bych se v tom nejspis placala doted.
@Karee píše:
bez moji NT bych se v tom nejspis placala doted.
můžeš, prosím, napsat, co ti NT poradila, co jsi nevěděla? Jestliže to bylo něco jiného než energetický deficit, tak k tomu jsem prostě skeptický
@Luboš P píše:
můžeš, prosím, napsat, co ti NT poradila, co jsi nevěděla? Jestliže to bylo něco jiného než energetický deficit, tak k tomu jsem prostě skeptický
Hlavne asi to, ze neni kaloricky deficit jako kaloricky deficit.
Ja jsem predtim nevedela hlavne proc jsou dulezite bilkoviny, kde vsude jsou, kolik bych jich mela vlastne snist, to same sacharidy, tuky… Byla jsem obet ruznych diet a tento zaklad jsem proste neznala, v te dobe to jeste nebylo tolik zname jako dnes. Plus samozrejme bazalni metabolismus a ten kaloricky deficit, ktery by ale nemel byt obrovsky. Tam jsem delala taky chybu, v podstate jsem hladovala, nasledne jojo efekt atd. Proto doporucuji NT vsude, protoze spouuuusta lidi porad veri blbostem nebo neznaji zaklady jako ja kdysi. Taky mi velmi sedla lidsky, umela podporit a pokazde jsem odchazela motivovana, co taky hodne pomahalo. Jinak zadne zazraky. ![]()
Zkus si tady najít diskuzi o hubnutí s Fardidem (Farid Ahmadov). Fakt to funguje a výsledky má skvělé.
Ahoj, vím, že je to tady už víckrát, ale třeba staršího data a jak jsem pročítala, tak jsem se nedočetla odpovědi na otázku, spíše jen „kritiku“.
K otázce. Potřebuji zhubnout, cvičení, strava, deficit- to vše už jsem zkoušela. Bohužel to ale nejde 😕 Už fakt nevím, jak dále. Jsem z toho i psychicky tak zničená, že vypadám jak vypadám 😕 Nemáte někdo zkušenost s nějakými pilulkami, které aspoň trochu pomůžou? Nebo alespoň něco na odvodnění ( jedny jsem zkoušela a z toho jsem se ještě více nafoukla 😶), zrychlení metabolismu nebo něco takového? K lékaři se stydím jít, můj obvodní je arogantní a s tímhle se k němu fakt bojím😕
Budu ráda za jakoukoli Vaši zkušenost 🙂