Podpora hubnutí

Anonymní
6.12.23 17:31

Podpora hubnutí

Ahoj, vím, že je to tady už víckrát, ale třeba staršího data a jak jsem pročítala, tak jsem se nedočetla odpovědi na otázku, spíše jen „kritiku“.
K otázce. Potřebuji zhubnout, cvičení, strava, deficit- to vše už jsem zkoušela. Bohužel to ale nejde 😕 Už fakt nevím, jak dále. Jsem z toho i psychicky tak zničená, že vypadám jak vypadám 😕 Nemáte někdo zkušenost s nějakými pilulkami, které aspoň trochu pomůžou? Nebo alespoň něco na odvodnění ( jedny jsem zkoušela a z toho jsem se ještě více nafoukla 😶), zrychlení metabolismu nebo něco takového? K lékaři se stydím jít, můj obvodní je arogantní a s tímhle se k němu fakt bojím😕
Budu ráda za jakoukoli Vaši zkušenost 🙂

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17111
6.12.23 18:31

Najdi si přímo obezitologickou ordinaci, bývají v nemocnici, na poliklinice, kdyžtak napiš sz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
6.12.23 18:34

Ahoj, jestli si zkoušela kaloricky deficit a pohyb, muselo se něco dít nebo si to nedělala správně. Taky je třeba vzít na vědomí, že kila šla nahoru dlouhou dobu a dolů taky půjdou dlouhou dobu :) nic není hned. Žádné pilulky na hubnutí nejsou. Kdyby byly, tak jsme hubené všechny. Bohužel bez práce nejsou koláče. :think:
Mě hodně pomohly kalorické tabulky. Udělala jsem si, cca měsíc, představu o velikosti porcí a složení jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
6.12.23 18:37
@Anonymní píše:
deficit- to vše už jsem zkoušela. Bohužel to ale nejde

Podle mne to není možné, tělo tu energii někde vzít musí. Je-li energetický deficit, tak hubne každý, bez výjimky. Takže se domnívám, že jste deficit neměla (nebo jen několik dní). Zkuste to ještě jednou, přibližně vypočítat energetický výdej a následně snížit příjem o 20% i za cenu odvažování si jídla, když za měsíc nezhodíte, tak ubrat dalších10% atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
6.12.23 18:38

Jsi anonymní - zkus se trochu rozepsat, kolik potřebuješ zhubnout, jak vypadá tvůj jídelníček, jak vypadá tvůj den - jestli máš sedavé zaměstnání, práci na směny nebo tak. Na čem si myslíš, že nejvíc ujíždíš? To takhle přece nejde obecně napsat - „dělej to a to a do Vánoc máš velikost XS“ :nevim: Jako kombinace dodržování kalorickych tabulek a efektivní pohyb bude fungovat vždy. Ale nebude to za pár dní, to je práce na roky a jakmile toho necháš, velice rychle to máš zpět. V USA (nevím jestli už i tady) jsou na trhu léky, které ovlivňují centrum sytosti v mozku, to by mohlo být řešení pro extrémní případy, což ale asi nejsi, nevím, co to bude obnášet - hádám, že to nepředepíšou každému druhému. No, pak je tu třeba bandáž žaludku, ale to už jsou spíše krajní řešení…Hlavně to chce trpělivost a pevnou vůli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
6.12.23 19:04
@prejeta_zaba píše:
Jsi anonymní - zkus se trochu rozepsat, kolik potřebuješ zhubnout, jak vypadá tvůj jídelníček, jak vypadá tvůj den - jestli máš sedavé zaměstnání, práci na směny nebo tak. Na čem si myslíš, že nejvíc ujíždíš? To takhle přece nejde obecně napsat - „dělej to a to a do Vánoc máš velikost XS“ :nevim: Jako kombinace dodržování kalorickych tabulek a efektivní pohyb bude fungovat vždy. Ale nebude to za pár dní, to je práce na roky a jakmile toho necháš, velice rychle to máš zpět. V USA (nevím jestli už i tady) jsou na trhu léky, které ovlivňují centrum sytosti v mozku, to by mohlo být řešení pro extrémní případy, což ale asi nejsi, nevím, co to bude obnášet - hádám, že to nepředepíšou každému druhému. No, pak je tu třeba bandáž žaludku, ale to už jsou spíše krajní řešení…Hlavně to chce trpělivost a pevnou vůli.

ty léky jsou už i tady, ale nyní jen na opiátový rcp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
6.12.23 19:29

Jediné co funguje je deficit a pohyb. Žádné zázračné pilulky nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
6.12.23 19:38

Pokud nezabrala strava a kaloricky deficit, tak jsi to delala spatne. Klidne mi napis zpravu, pokusim se ti poradit co a jak. Na pilulky se vykasli, nefunguji a akorat si tim vic ublizis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
6.12.23 19:40

Ja radim dobreho nutricniho terapeuta/terapeutku. :mavam: To bylo pro me naprosto zasadni, bez moji NT bych se v tom nejspis placala doted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
6.12.23 20:51
@Karee píše:
bez moji NT bych se v tom nejspis placala doted.

můžeš, prosím, napsat, co ti NT poradila, co jsi nevěděla? Jestliže to bylo něco jiného než energetický deficit, tak k tomu jsem prostě skeptický

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
6.12.23 22:15
@Luboš P píše:
můžeš, prosím, napsat, co ti NT poradila, co jsi nevěděla? Jestliže to bylo něco jiného než energetický deficit, tak k tomu jsem prostě skeptický

Hlavne asi to, ze neni kaloricky deficit jako kaloricky deficit. :) Ja jsem predtim nevedela hlavne proc jsou dulezite bilkoviny, kde vsude jsou, kolik bych jich mela vlastne snist, to same sacharidy, tuky… Byla jsem obet ruznych diet a tento zaklad jsem proste neznala, v te dobe to jeste nebylo tolik zname jako dnes. Plus samozrejme bazalni metabolismus a ten kaloricky deficit, ktery by ale nemel byt obrovsky. Tam jsem delala taky chybu, v podstate jsem hladovala, nasledne jojo efekt atd. Proto doporucuji NT vsude, protoze spouuuusta lidi porad veri blbostem nebo neznaji zaklady jako ja kdysi. Taky mi velmi sedla lidsky, umela podporit a pokazde jsem odchazela motivovana, co taky hodne pomahalo. Jinak zadne zazraky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
7.12.23 10:36

Zkus si tady najít diskuzi o hubnutí s Fardidem (Farid Ahmadov). Fakt to funguje a výsledky má skvělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková