Podpora imunity miminka po císařském řezu

7
16.12.21 08:22

Podpora imunity miminka

Zdravím všechny maminky i tatínky (jestli tady nějací jsou). Mám na vás otázku. Jde nějaká podpořit imunita miminka, které se narodilo císařským řezem?
Laura má 14 týdnů, kojíme (občas s příkrmem, který dávám večer). A jak to měli vaše děti s nemocemi? Mockrát děkuji za odpovědi :srdce:

Příspěvek upraven 16.12.21 v 08:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20916
16.12.21 08:26

Když kojis, tak není potřeba do něj něco cpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
16.12.21 08:35

Kojení stačí. Starší je CS, kojená, a nemocná začala být až ve školce - od cca tří let dávám imunoglukan a rybí tuk. Mladší je taky CS, taky plně kojená a zatím chytla skoro všechno co starší dotáhla ze školky, ale jen s mírným průběhem, něco nechytla vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
16.12.21 08:35

V kojení mu dáváš všechno co potřebuje. I obrané látky. Také jsem po císařském řezu a syn nebyl díky bohu nikdy vážné nemocný až se doktorka diví. Maximálně má rýmy a kašel nic víc. Takže pokud si myslíte, že děti po řezu jsou náchylnější tak ani náhodou ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
16.12.21 08:36

Dávali jsme probiotika Bio Gaia, ale ne kvůli tomu, ze se děti narodily císařem, myslím, ze to naše doktorka doporučuje všem miminkum. Jinak děti byly pořad zdravé, dokud starší v září nenastoupila do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
16.12.21 08:36

@Lily007 Jsou. Existuji na to vyzkumy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
16.12.21 08:37

Miminku snad neudělali císařský řez!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.12.21 08:40

@Born66 až teď mi došlo, jak blbě jsem to napsala 😂 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
16.12.21 08:41

My jsme davali jeste Biogaiu do mlicka (kdyz jsem odstrikala) nebo lzickou primo do pusy.

Ted ma 2 a kousek a neprijde mi ze by byl vic nemocny. Jsme hodne venku a nemocny za cely podzim byl 3×. Ale to je spis tim, ze chodime obcas do hernicek nebo na cviceni. Nemocem se uplne vyhnout neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.12.21 08:46

@Lily007 oni mají jiné složení střevní mikroflóry než děti narozené přirozenou cestou. Proto mohou mít sklony k některým nemocem. Jsem moc ráda, že je váš syn zdravý ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.12.21 08:46

@Urubamba děkuji za radu ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
16.12.21 08:51

@LeninnQa mate pravdu. Pri prechodu porodnima cestami se kolonizuji mikroflorou od matky. Hlavne lactobacily. O to jsou ty nase ochuzene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.12.21 09:46

Koj, ani bych neprikrmovala.
A pak klasika, zadna sterilita, at leze po zemi, strka veci do pusy a tak.
Osobne bych jeste osekala a odlozila ockovani a byla velmi stridma s leky - atb fakt jen v krizi a misto leku na horecku zabaly a koupele. Udela to fakt hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19984
16.12.21 09:48

Mala se narodila akutním cs. Jsou ji 4mesice a zatím nechytla nic, to máme doma ještě 3letou, tak jsem se dost bála ale zatím ok. Jo a od narození je na um. Na umunitu nedávám nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
16.12.21 11:03

@VitaminC no každopádně výzkumy na toto téma jsou pořád v běhu. Jeden dělá recetox a je potřeba longitudinalni studie, aby se to dalo brát jako neprustrelne. I při cisari se dá miminku zevnitř otřít pusa vaginalni sekretem matky a udělá to stejnou službu jako porod vaginalni. Toto je info od kamarádky, co sbírá vzorky z porodních sálu právě pro výzkum tohoto druhu, ty otery pusinek těsně po porodu se provádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí