Podpůrný pás - předpis?

ivasvo
3.5.10 12:01

podpůrný pás - předpis?

Zdravím maminky i těhule, ráda bych si nechala od ortopeda předepsat podpůrný pás, máte s ním někdo zkušenost?

Předepisují se ještě nebo ho už pojišťovna nehradí? Můj gynekolog totiž říkal, že ho nějaké pacientce odmítli předepsat. Moc díky za vaše zkušenosti :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9645
3.5.10 13:03

Ahoj,
já osobně nemám zkušenost, ale moje kamarádka má rizikové těhu a ten pás má od pojišťovny hrazený a napsala jí to její gynekoložka. Ale ona má rizikové těhu ohledně možnosti potratu - má i zašití čípku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
3.5.10 13:23

Pás jsem si kupovala sama, s předpisem tedy neporadím.

Spokojená jsem byla velice, záda mě jinak bolela i po malé chvilce hrozně, s pásem paráda, zvládla jsem i delší procházky, stání při vaření apod. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
2.1.14 14:40

těhotenský podpůrný pás

Dobrý den všem :mavam:
Můj dotaz je stejný, dá se ještě tento těhotenský pás předepsat na poukaz jako ortopedickou pomůcku nebo si ho musím koupit sama? Ptala jsem se totiž dr. přes mail, a odepsala mi, že si ho musím koupit :nevim:. Máte nějaké čerstvé zkušenosti? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
2.1.14 14:50

Je na predpis. Ja sla na ortopedii, predepsali mi ho a hned dali. Sla js3mmtam s bolestmi zad z tehu a ze chci rehabku.mta v tehot. nesla, tak mi dali pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
2.1.14 14:52

Pokud máš na mysli podpůrný pás na bederní páteř, před pár týdny mi ho předepsal doktor na rehabilitaci, a když jsem se šla zeptat do zdravotnických potřeb, opravdu ho dají na předpis zdarma. Já ještě čekám, až trochu povyroste břicho, a jdu pro něj. Jsou různé velikosti podle obvodu břicha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
8.1.14 22:18

A můžu se zeptat, jaký máte, značku? Předepsali Vám nějaký konkrétní nebo jste si mohli vybrat až potom ve zdr. potřebách podle toho jaký sedne nejvíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
709
24.6.23 07:27

Pás na předpis

Obnovím diskuzi.
Mate prosím někdo aktuálnější zkušenost, že by Vám lékař předepsal podpůrný těhotenský pás?
Děkuji moc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744
24.6.23 09:06

Záleží na lékaři. Za kvartál může na pojišťovnu napsat léky atd. jen za určitý obnos. Pokud ho překročí, tak má problém. Takže jestli šetří, napíše to leda kdybys měla nějakou ortopedickou diagnózu.
Nicméně ten pás stojí do 500,– tak to se dá utáhnout i z vlastních peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
709
24.6.23 09:38

@Fíková právě ty co vypadají že za něco stojí jsem viděla za 1200 apod. :roll:
Minule těhu jsem si právě koupila nějaký za 600 a stál zaprd :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744
24.6.23 10:02

@Andys77 aha, tam je zas otázka, jestli tyhle dražší jsou vůbec na pojišťovnu napsatelné. Musí mít kód VZP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
709
24.6.23 10:07

@Fíková tento mi pravě Google hází za 1200 a paní ho prý napsali s doplatkem ale super cena. Jen nevím jestli s tím jít za praktikem, gynekologem nebo ortopedem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744
24.6.23 10:10
@Andys77 píše:
@Fíková tento mi pravě Google hází za 1200 a paní ho prý napsali s doplatkem ale super cena. Jen nevím jestli s tím jít za praktikem, gynekologem nebo ortopedem…

praktik asi ne. Může to napsat gynekolog, ortped, chirurg, rehabilitace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
709
24.6.23 10:13

@Fíková děkuji, zkusím se tedy zeptat. Snad už nemá tedy “vyčerpáno”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...