Okradla mě matka malého dítěte co teď?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18270
21.12.21 11:58
@Anonym 12344 píše:
@DanielaD podle účtu na který zasílate peníze někdy se po odeslání ukáže jméno příjemce co vlastní bankovní účet a mne se to ukázalo a ano má fb vlastní

máte pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
21.12.21 12:09
@Anonym 12344 píše:
@karkarka jestli chcete mít blbe kecy tak tady ani nepište! Přišlo mi líto dítěte ne ji! Ano pro mnoha to je picovina že se ptám, ale přišlo mi to líto po tom co tady druzí píšou mi otevřelo oči a půjdu paní nahlasit. Každý je jiný někdo je citovejsi povahy někdo ne. To ale neznamená že já jsem zlodejka :) nashle

jenže čím déle se to nebude řešit tím víc okrade lidí. To už je přece její boj, to ona má myslet na své dítě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.21 12:18
@DanielaD píše:
určitě to podej, počítej s tím, že ty na PČR budeš sedět celé dopoledne, oni ti potom napíší, že to postupují Městskému úřadu, pro nízkou částku.

Proč prosím tě, jestli je to víc než 10 000? A jestli není jediná, tak to už vůbec ne, je to normální trestný čin, který policie vyšetří a případně rozhodne soud, pokud důkazy budou.

• Citovat
  • Upravit
33663
21.12.21 12:25
@Anonym 12344 píše:
@arinecka teď nechápu. Vy si myslíte, že to jsem já?

Přesně tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
21.12.21 12:35
@Anonymní píše:
Proč prosím tě, jestli je to víc než 10 000? A jestli není jediná, tak to už vůbec ne, je to normální trestný čin, který policie vyšetří a případně rozhodne soud, pokud důkazy budou.

nevím jakou škodu měla dotyčná, ale do 10t policie nyní neřeší, pouze sepíše a posílá na Městský úřad, to nevíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
21.12.21 12:38

@Anonym 12344 takze ji necháte podvádět dál jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.12.21 12:44

@arinecka tak si myslet, je mi fuk co si myslíte já mám svědomí čisté :) hezky den :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.12.21 12:45

@lachtanice86 nenechám píšu tady že To podám na policii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
21.12.21 13:01
@DanielaD píše:
nevím jakou škodu měla dotyčná, ale do 10t policie nyní neřeší, pouze sepíše a posílá na Městský úřad, to nevíš?

má jít o skoro 30 tisíc, takže zde se opravdu o přestupek nejedná… Co píšeš ty je situace, kdy škoda nepřesáhne 10 tisíc (dříve 5 tisíc), pak jde o přestupek samozřejmě…

Podle shody nicku (kdo si dá 1234 za jméno nezávisle na sobě?) věřím tomu, že dotaz položila stejná osoba, která si minule tak „přátelsky pokecala na obvodním oddělení“..
Je dobře, že máš strach. A z účtů je opravdu vidět každý poškozený, každá částka - a do škody se počítá i poštovné… prostě tolik, kolik poškozený odeslal pachateli.

Já si tu připadám občas jak u bl-bečků na dvorečku, trestní zákoník mluví jasně.
A to, jaký trest může obviněná dostat je v něm taky - za § 209/1 až dvě léta, při škodě nad 100 tisíc podle § 209/1,3 tr. zákoníku až pět let…
věc druhá je, že netrestanou osobu za to poprvé obvykle nikdo za mříže nepošle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
21.12.21 13:25

@Lucy75

chápu, ale pravděpodobně ona si sama neobjednala za 30t tato částka je dohromady od několika lidí. Nevím, jak celkovou částku zjistila.
Když půjde podávat na policii za sebe, policie sepíše a předává k řízení na MÚ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
21.12.21 13:27

@DanielaD NEPIŠ O ČEM NIC NEVÍŠ!! Skutky jednoho pachatele jsou v těchto případech JEDEN pokračující tr. čin a právě dle výpisů z účtů a dle mailu a mobilu se párují v systémech s ostatními poškozenými a přijde se na celkovou částku.. navíc oni se ti poškození už na fcb spojili a kontakty na sebe policii předají, plus kompletní seznam vyjde právě z účtu pachatele opatřeného přes státního zástupce. Už ti to blíže opravdu nebudu vysvětlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
21.12.21 13:40

@Lucy75
vždyť píšu to stejné co ty, jen to nepitvám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
21.12.21 13:59

Doufám, že ji zavřou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.12.21 14:02
@Anonym 12344 píše:
Dobrý den, potřebuji radu. Paní mne podvedla na marketpace, ale zjistila jsem, že je na mateřské s malým dítětem cca rok a půl věk. Nevíte co by se jí stalo kdybych to dala na policii? Je to více jak 10k. Je více povedených. S poškozenima jsem v kontaktu, pár lidí to chce nahlásit na pcr ale my ostatní ne. Nechceme ať dítě vyrůstá bez matky. Ano je to trestní čin a chceme ať nám vrátí peníze.. Ale to dítě. Nevíte jaké budou následky nebo co by ji čekalo? Prošli jste si tím? Dejte vědět, děkuji

Takže v Klidu necháš nějakou diviznu, ať okrádá lidi dál. Nooo..co na to říct.. už bych to dávno podala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.21 15:22

Kamarádku jednou takhle podvedla prý taky paní. A peníze byli na dobírku a na balíčku jiné údaje odesílatele takže ji prý nenašli. PČR to uzavřela nebo odložila..no prostě se nic nevyřešilo. :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová