Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonym 12344 píše:
Dobrý den, potřebuji radu. Paní mne podvedla na marketpace, ale zjistila jsem, že je na mateřské s malým dítětem cca rok a půl věk. Nevíte co by se jí stalo kdybych to dala na policii? Je to více jak 10k. Je více povedených. S poškozenima jsem v kontaktu, pár lidí to chce nahlásit na pcr ale my ostatní ne. Nechceme ať dítě vyrůstá bez matky. Ano je to trestní čin a chceme ať nám vrátí peníze.. Ale to dítě. Nevíte jaké budou následky nebo co by ji čekalo? Prošli jste si tím? Dejte vědět, děkuji
To jako vážně? Nevěřím, že by někoho zajímalo, že má nějaká zlodějka malé dítě, a co by s ním bylo v případě, že by šla matka sedět.
@arinecka ano bohužel i taci lidi jsou na světě co mají city k dětem..
Nemyslím, že by za podvod na marketplace bylo hned vězení. Peněžitý trest, podmínka. Ale je to jen laický odhad, nejsem právník.
@Anonym 12344 píše:
Ale ona si slitování nezaslouží. Bude lidi okrádat dál.
@Anonym 12344 píše:
Hm, tak jo no, budu ti to věřit ![]()
Taková matka dítěti nic pozitiního nedá, to že s ní bude vyrůstat, mu jen uškodí a vy to svou rolerancí podpoříte.
@arinecka a proč by jste neměla? Každý člověk je jiný citově.
Tak proč to vůbec řešíš teda? okradla tě, tak to neřeš, ty peníze jí přej, a třeba jí zas ještě nějaký pošli. Bože.
@Anonym 12344 píše:
@topazio já vím že nezaslouží. Je to těžká situace.
Tak, proč tu píšeš, že tě okradla? Když ji vlastně lituješ.
Jiná rada není než ji udat na PČR.
Příspěvek upraven 21.12.21 v 10:35
@Whitedog to chápu že nevíte stopro. Chci ji nahlásit vážně ano jen mi přijde líto toho dítěte. Zjistily jsme že nemá rodinu dítě by šlo asi někde do ústavu dětského. Nevím
@Anonym 12344 píše:
@arinecka a proč by jste neměla? Každý člověk je jiný citově.
Tak jí ty peníze nech, a ostatním to za ní můžeš zaplatit. Nejde nakonec o tebe? Jinak mi teda hlava nebere, že by tě zajímalo, co bude s cizím dítětem.
@Anonym 12344 píše:
@Whitedog to chápu že nevíte stopro. Chci ji nahlásit vážně ano jen mi přijde líto toho dítěte. Zjistily jsme že nemá rodinu dítě by šlo asi někde do ústavu dětského. Nevím
Ale to není tvůj problém. Ona je snad svéprávná a ví, že páchá trestný čin. Za špatné činy musí nést následky.