Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, kupovala jsem na vinted značkové boty Michael Kors za 2200 kč, uživatelka nechtela prodej zprostředkovat pred tlacitko, ale po staru - poslat penize predem na ucet. Uprimne mi tahle moznost vyhovuje vic a takhle jsme na vinted nakupovali predtím tak jsem to udelala. Balicek byl podán na zasilkovnu, ale kdyz prisel a ja ho otevřela tak jsem malem omdlela😏 😏 prisli mi nejake krusky od Vietnamců tak za 200 kc. Uživatelka stale pise, ze poslala michael kors a chova se divne, ma same dobre hodnoceni jinak!!! Kdyz ji pisu, aby mi poslala fakturu ze zasilkovny kdyz balik poslala tak nereaguje. Podpora mi napsala, ze pokud nebyl prodej uskutečněn pres tlacitko tak mi nepomuzou. Neporadite mi co dal? Dekuji
Dobře ti tak. Muzes jit na policii ale pravděpodobně jen ztratis cas.
@Kristynkaak proc by ti mela posilat fakturu ze zasilkovny? Co to je faktura ze zasilkovny?
@Kristynkaak navíc dobre hodnocení, hodnocení můžes poslat, až když ona označí obchod za uzavřený. Pokud ted inzerát smaze s tím, že prodej uskutečněn nebyl, k hodnocení se nedostanes. Kolik tech hodnoceni ma a jsou to hodnoceni z jejiho prodeje ci nakupu?
Nic…s tímhle nic neuděláš…bohužel…proto využívám tlačítko, notabene u dražších položek.
Když se dobrovolně vzdáš ochrany nakupujících…tak vědomě riskuješ. Nemáš žádnou páku.
Zkus napsat na zásilkovnu, jestli tenhle balíček na vstupu nevážili. Kdyby byl rozdíl ve váze, lze usuzovat, že obsah někdo vyměnil tam. Jinak holt smůla. Pokud prodávající trvá na zaslání platby na účet, je to pro mě stopka. Zrovna prodávajícího to totiž nic nestojí….
A ty už jí můžeš napsat hodnocení? Protože to tam určitě napiš ![]()
Btw fotky produktů se shodují? Tím bych asi začala. Pošli podpoře foto co prodávala a foto co ti přišlo.
No rekla bych, ze je to předem prohraný boj. Dobrovolně ses připravila o pomoc podpory, dokladem ze zasilkovny dosahnes čeho? Balík poslala, co v něm je Zásilkovna nekontroluje
teď už by to bylo jen tvrzení proti tvrzení, balík jsi převzala a prodejce muze rict, ze boty poslala a tys vyfotila svoje starý a chceš obrat zas ji ![]()
@Kristynkaak píše:
Ahoj holky, kupovala jsem na vinted značkové boty Michael Kors za 2200 kč, uživatelka nechtela prodej zprostředkovat pred tlacitko, ale po staru - poslat penize predem na ucet. Uprimne mi tahle moznost vyhovuje vic a takhle jsme na vinted nakupovali predtím tak jsem to udelala. Balicek byl podán na zasilkovnu, ale kdyz prisel a ja ho otevřela tak jsem malem omdlela😏 😏 prisli mi nejake krusky od Vietnamců tak za 200 kc. Uživatelka stale pise, ze poslala michael kors a chova se divne, ma same dobre hodnoceni jinak!!! Kdyz ji pisu, aby mi poslala fakturu ze zasilkovny kdyz balik poslala tak nereaguje. Podpora mi napsala, ze pokud nebyl prodej uskutečněn pres tlacitko tak mi nepomuzou. Neporadite mi co dal? Dekuji
Tak máš ponaučení pro příště. To tlačítko tam je z nějakého důvodu že? Tys to obešla, tvoje chyba.
Jak píšou ostatní, no, tys obešla systém ochrany kupujícího, takže vinted nenese žádnou odpovědnost ani nemá moc možností, jak to vyřešit.
Leda tak, že v případě, že by se jim stížností sešlo víc, mohli by uživatelce zrušit účet, možná…ale ta si udělá jiný a jede se dál. Od toho tam to tlačítko prostě je. Sice člověk zaplatí nějakou tu korunu navíc, ale je to jistější. Mimo „systém“ leda osobní předání, kdy si to člověk zkoukne naživo a dá peníze z ručky do ručky.
Jak už jsem ti psala v jiné diskuzi, mas poučení a příště nakupuj přes to jejich tlačítko. Apropo co tě vede k tomu kupovat použitou obuv za několik tisíc?
Hluboko do kapsy evidentně nemáš, jinak by sis koupila nějaké boty nové v Lidlu nebo od nekoho za desetikoruny ![]()
@Kristynkaak dobré hodnocení v dnešní době mají i podvodné e-shopy tak to může mít i podvodná paní z vinted jestli to vůbec paní je ![]()
Je to tu dnes a denně. Peníze předem neznámé osobě dává jen absolutní blbec ![]()
Jo jít na PČR můžeš
ale tam už se tomu smějí a sází se kolik dorazí takových jako jsi ty ![]()
Hale já to chápu no, taky radši nakupuju po staru převodem, protože když jsem poprvé zaplatila přes koupit, tak mi banka kartu zablokovala jako podezřelou platbu (jde to přes nějaký litevsky ucet nebo jaký) a poslali mi kartou novou u který si za boha nemůžu zapamatovat číslo takže mě to pekne sejři. Ale jako kupuju jen veci na mimino za par stovek no🤷♀️