Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mne pohlaví řekl doktor hned na prvním screeningu. Prý si je jistý na 85% a vyšlo mu to. Ale ja to poznat neumím ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj ženy, co byste tiply u teto fotky? 12tt
🤦🏼♀️ 🤦🏼♀️ 🤦🏼♀️
Pokud vam to nedokazal rict lekar, tak my to tu pozname asi tezko ze.
Nemyslim si, ze tu ma nekdo tricetiletou praxi a vysetril desetitisice miminek, abychom ti z fotky v 12tt rekly pohlavi.
Tady ty dotazy fakt nechapu.
@janikema90 no vidite, ja zas nechapu proc nekdo takhle nesmyslne komentuje. Nejsem blba, je mi jasny, ze vetsina z toho nic nepozna a s doktorem jsem to ani neresila. Jen jsem narazila na teorii, ze to jde poznat podle ruznych parametru a delam pruzkum co by kdo dle tech parametru odhadl. Z lidi, kteri treba vi, kam se koukat. Ja si klidne pockam, az to bude videt. Pokud vite, ze z toho nic nepoznate, tak to se tomu nemusite vubec venovat
@Anonymní píše:
@janikema90 no vidite, ja zas nechapu proc nekdo takhle nesmyslne komentuje. Nejsem blba, je mi jasny, ze vetsina z toho nic nepozna a s doktorem jsem to ani neresila. Jen jsem narazila na teorii, ze to jde poznat podle ruznych parametru a delam pruzkum co by kdo dle tech parametru odhadl. Z lidi, kteri treba vi, kam se koukat. Ja si klidne pockam, az to bude videt. Pokud vite, ze z toho nic nepoznate, tak to se tomu nemusite vubec venovat
Ano, poznat to jde podle pohlavniho hrbolku, ktery je v urcite poloze vuci pateri.
Nicmene na vasi fotce zadny pohlavni hrbolek videt neni, tim padem nechapu co zkoumate 🙈 😀
@Anonymní píše:
Dekuju vsem normalne odpovidajicim osobam za ucast
Zaslete mi prosim potom vysledky vaseho pruzkumu a na zaklade ceho tam lide to pohlavi vykoukali 🙃
@janikema90 zkoumam nakonec asi to, kolik lidi muj podnet vytoci
lze to pry poznat nejen z pohlavniho hrbolku, coz kdybyste vedela, mozna byste muj dotaz chapala snaze
@Anonymní píše:
@janikema90 zkoumam nakonec asi to, kolik lidi muj podnet vytocilze to pry poznat nejen z pohlavniho hrbolku, coz kdybyste vedela, mozna byste muj dotaz chapala snaze
Pry poznat. Jo, urcite. Prosim vas, nevim co vam kdo napovidal, nebo co ste kde cetla za sci-fi o panevni kosti a tvaru lebky.
Ok, i kdyby to tak bylo, tak to pozna odbornik na utz, ktery si muze ruzne natacet a zamerovat.
Ne podle fotky 🙈
Pruzkum muzete delat s lidmi, kteri tomu rozumi, ne s nami, matkami amaterkami, ktere o tom vi uplny prd a budou vam tu hazet nesmyslny odpovedi, ktery vam nereknou vubec nic a vysledek vaseho pruzkumu bude cista nahoda.
@janikema90 jsou lidi co to dovedou
to vite, tady ty lidi byt nemusi, ale treba to v budoucnu bude zajimat i nekoho jineho. Na zahranicnich forech jsou stovky podobnych prispevku a lide se snazi dle tech parametru (treba i tvar lebky) pohlavi urcit a mnohdy se vetsina shodne a trefi. Jsou lide, co na zahranicni fora nechodi a na teto strance je jen tohle vlakno a teda moc ochoty se, koukam, v tyhle komunite nenajde. Me az tak nejde o to pohlavi, uz mam od kazdeho jedno. Jen jsem chtela rozvest a zkoumat teorii poznani pohlavi z prvniho screeningu, nebot jsou lidi, co to proste umi poznat
tak snad z toho nebudete mit tezky spani ![]()
Máš to poněkud domotaný. Pohlaví podle pánevní kosti a lebky se určuje u mrtvol, které jsou v takovém stádiu rozkladu, že pohlaví jinak určit nelze. U plodu se to určuje podle sklonu pohlavního hrbolku, který na tvé fotce není. Budeš si muset počkat, nejlíp do porodu, protože pak je to skoro stoprocentní…
. Skoro, protože znám člověka, co je podle všeho muž, ale chromozomy má ryze ženské.
@Janli píše:
Máš to poněkud domotaný. Pohlaví podle pánevní kosti a lebky se určuje u mrtvol, které jsou v takovém stádiu rozkladu, že pohlaví jinak určit nelze. U plodu se to určuje podle sklonu pohlavního hrbolku, který na tvé fotce není. Budeš si muset počkat, nejlíp do porodu, protože pak je to skoro stoprocentní…. Skoro, protože znám člověka, co je podle všeho muž, ale chromozomy má ryze ženské.
Že bude mít velký nos?
Pokud se ptáš na pohlaví, musíš nahrát fotku, kde je vidět pohlavní oblast.
Na tvojí fotce pohlaví vidět není. Tudíž není co tipovat…
Jo velkej nos mit muze, ale kdybych vznesla dotaz „jakej tipujete ze bude mit moje dite nos na zaklade prvniho screeningu“ tak by mozna kdekoho kleplo
ukazuje se, že ceske forum neni na rozvijeni podobnych teorii uplne pripraveno
opakuju, ze jde o teorie. Necekala jsem, ze nekdo rekne je to 100% tohle nebo tamto, protoze tohle a tamto. Ale ani jsem necekala ze se tolik zenskejch z toho bude nervovat
jsou mnohe teorie i lekarske prace na urceni pohlavi v prvnim trimestru z jinych parametru nez je panevni oblast, treba pro pripad urceni chlapecku u dedicne hemofilie apod. Jsou lidi co to proste zajima, ale asi nejsou tady.
taky me fascinuje, ze predchozi tazatelky dostaly vesmes normalni odpovedi a najednou je tady z toho dopoledni drama ![]()
@Anonymní píše:Jo velkej nos mit muze, ale kdybych vznesla dotaz „jakej tipujete ze bude mit moje dite nos na zaklade prvniho screeningu“ tak by mozna kdekoho kleplo
ukazuje se, že ceske forum neni na rozvijeni podobnych teorii uplne pripraveno
opakuju, ze jde o teorie. Necekala jsem, ze nekdo rekne je to 100% tohle nebo tamto, protoze tohle a tamto. Ale ani jsem necekala ze se tolik zenskejch z toho bude nervovat
jsou mnohe teorie i lekarske prace na urceni pohlavi v prvnim trimestru z jinych parametru nez je panevni oblast, treba pro pripad urceni chlapecku u dedicne hemofilie apod. Jsou lidi co to proste zajima, ale asi nejsou tady.
taky me fascinuje, ze predchozi tazatelky dostaly vesmes normalni odpovedi a najednou je tady z toho dopoledni drama
Protože předchozí tazatelka nahrála fotku, kde byl vidět pohlavní hrbolek. Teorie na určení pohlaví podle lebky atd asi budou, ale nejspíš ne úplně spolehlivě, protože se tady v praxi nepoužívají. Navíc to určitě bude chtít více měření než jen jednu fotku.
@Verurizeckova no kazdemu prijde zajimavyho neco jinyho, kdyz tobe to zajimavy neprijde, tak nechapu, proc se s tim zdrzujes… jsou lidi, kteri umi poznat ci odhadnout pohlavi ditete podle tvaru lebky, uhlu panevnich kosti apod. uz ve 12 tt. Coz mi prijde zajimave predevsim pak v porovnani s tim, co se clovek dozvi, kdyz uz to poznat lze. Vzhledem k tomu, ze uz tady to tema je, tak asi nejsem jedina, komu to prijde zajimavy. A neni od tebe hezky hodnotit co by pro me bylo nebo nebylo (cituju) „peklicko“ jen na zaklade toho, ze te nezajima to, co me
klidne se to nemusim dozvedet do porodu, ale do toho ti nic neni. Nemas rozumnou odpoved na muj podnet? Tak se venuj svym zajmum a starostem a ne tem mym.