Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My se nechali překvapit a pokaždý když jsem šla na nějaký UTZ, kde by to mohlo být poznat, tak jsem říkala že to nechci vědět a vyhověli mi. Akorát na velkým UTZ ve 20. týdnu doktorka řekla brouček a pak dodala, že to může být označení jak pro holku, tak pro kluka. No já stejně celý těhu nějak tušila, že je to kluk.
Jinak to co popisuješ se stalo kamarádce. Prostě se doktor podřekl a pak se strašlivě omlouval.
Taky jsme se nechávali překvapit a vždycky jsem hlásila, že nechci vědět. Jednou jsem to ale nestihla (měla jsem těch ultrazvuků víc, od 30. týdne jsem ležela v porodce) a doktor: tak se na něj podíváme. Ve mně hrklo, on pak řekl nebo na ni? No už to nespravil, ve mně pár dní hlodalo, jestli je to kluk, cítila jsem podvědomě holčičku, kterou jsem si i o něco víc přála
Pak jsem to z hlavy vypustila. No a pak se narodila naše Eliška ![]()
Nase znama mela prekvapeni az do prijmu do porodnice. Tam se dr. pri UTZ prorekla. Sice se to snazila zamluvit, ale nepodarilo se..
My si to teda chtěli nechat říct, ale přijde mi málo pravděpodobné, že by si Dr. dělal poznámku do PC ohledně pohlaví, podle mě je tohle pro Dr. naprosto nepodstatná informace, kterou není třeba si poznamenávat
Třeba to fakt nemá souvislost a nepřeřekla se
No ale chápu, že červík hlodá
![]()
ahoj u mě se přořekla jedna dr. v nemocnici týden před porodem, mluvila o ní a já na to, ale my nemáme vědět co to bude, trapně to tam zakecávala a tak měl překvapení jen taťka. Líto mi to nebylo, porod u mě trval půl hodinky a byl nečekaný, tak jsem ani nestihla přemýšlet, jestli jsem o něco přišla, nebo ne.
Celé těhu jsem si myslela, že to bude kluk! ![]()
PS: ale prořekla se při utz. říkala, krásně jí vidím ![]()
jestli nechcete vědět co to bude, tak tvá dr. to má v papírech napsáno.
Weruska píše:
My si to teda chtěli nechat říct, ale přijde mi málo pravděpodobné, že by si Dr. dělal poznámku do PC ohledně pohlaví, podle mě je tohle pro Dr. naprosto nepodstatná informace, kterou není třeba si poznamenávatTřeba to fakt nemá souvislost a nepřeřekla se
![]()
No já teď zcela určitě měla ve zprávě z gen. UTZ napsáno plod ženského pohlaví! Takže si to klidně může nějaký dr. do pc poznamenat ![]()
Jinak kámošce se to taky stalo chtěli se nechat překvapit, jenže dr. na UTZ zvolala „už ho vidím“ a bylo po překvapení ![]()
Weruska píše:
My si to teda chtěli nechat říct, ale přijde mi málo pravděpodobné, že by si Dr. dělal poznámku do PC ohledně pohlaví, podle mě je tohle pro Dr. naprosto nepodstatná informace, kterou není třeba si poznamenávatTřeba to fakt nemá souvislost a nepřeřekla se
![]()
Tak muj doktor si napsal i jmena, ktery jsem chtela dat,takze to,ze si to zapsal mozny je ![]()
Já si poprvé říct nenechala,teď ano..ale v obou případech se mě pokaždé předem ptali,jestli znám a chci vědět pohlaví ![]()
My jsme chtěli s manžou oba překvapení, tak jsme to všude hlásili hned dopředu.. Doktor mi tedy několikrát říkal, že mimčo je krásně natočený a že je to vidět, že co by jiní za to dali, ale vždy jsem odolala ![]()
No a kamarádka taky chtěla překvapení a doktorka se bohužel prořekla..
tak já bych bohužel ani překvapená být nemohla ((-: pohlaví jsem poznala i já ((-: při pohledu na ultrazvuk, naštěstí jsem vědět chtěla koho budeme mít, jinak bych svá miminka ani v prenatálním stavu nemohla vidět ((-:
JJ, to znám. Nám se to taky stalo. Byla jsem příšerně naštvaná
![]()
Bylo to celkem dost brzy, že jsem ani netušila, že už se dá vyčíst pohlaví. Doktor mi mezi řečí oznámil, že je krásně viděl chlapeček. Jsem na něj jen vyvalila oči a měla chuť ho něčím majznout ![]()
Pak jsem musela celé těhotenství držet tajemství, nakupovat neutrální výbavičku, ač už jsem koukala po té chlapecké
, aby se to nedozvěděl manžel a měl překvapení alespoň on.
Ještě v těhu jsem změnila doktora (ne kvůli tomu, stěhovali jsme se) a ten se vždycky před UTZ zeptal, jestli pohlaví známe. Takže byl čas mu říct, že nechcem vědět, ale u nás to bylo už bezpředmětné.
My sme nechceli vediet, vzdy sme to hlasili a stejne sa nam na velkom UTZ U Apolinare preriekli
Celu dobu hovorila TO miminko a zrazu „Si rekl, ze se nam neukaze“. Bola som sklamana, aj ked som od zaciatku tusila, ze to bude chlapec, ale stejne…Moja gynek. sa ma snazila utesit a tvrdila, ze urcite myslela ti „si rekl“, ze plod si rekl
Ono je dnes asi menej caste, ze to rodicia nechcu vediet, tak preto sa stava, ze sa prekecnu. Ale nemali by!!!
no, já jsem teprve v 9. týdnu a už bych to chtěla vědět
nevydržela bych to zvědavostí ![]()
I během prvního těhu i nyní se stále uvádí pohlaví prvního dítěte (my ho chtěli znát), takže to určitě nějaký význam má, okamžitě si ho poznamenal i můj gynekolog, teď při druhém těhu se mě opět ptali jakého pohlaví bylo první mimčo..Neznám důvody, ale zaznamenávají..
Ahoj
, zajímalo by mě, jestli si chtěla některá z vás nechat pohlaví mimínka jako překvapení a doktor se pak spletl a řekl, jestli je to kluk nebo holka.
Já se chci nechat překvapit a moje doktorka na minulé kontrole mluvila o mimínku jako ona, pak se zarazila a honem dodala, „nebo on“. Ale nedělala ten den ultrazvuk, dívala se u toho jen do počítače. Tak nevím, jestli se nespletla kvůli nějaké mamince přede mnou, co čeká holčičku, nebo má napsané v počítači co čekáme
. Holčičku bychom si moc přáli a už to mám za pár, takže teď pořád přemýšlím, co to bude
.
Radši nepřihlášená I.