Pohlaví - nevidíte nahodou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36000
11.4.21 11:37
@LilyJane píše:
Tyhle ty dotazy se tady pořád objevují v obrovském množství a já prostě nedokážu pochopit proč. Proč chcete tak strašně nutně vědět pohlaví snad od prvního ultrazvuku? Čím je to přínosné? Co to ovlivní? To nedokážete pár týdnů počkat?
Tohle není nic proti zakladatelce téhle diskuze, ale spíš na takovéhle zvědavé ženské obecně.
Osobně tohle prostě nepochopím, jsem těhotná, raduju se, že čekám zdravé dítě a víc mě až tak nezajímá. Já si na pohlaví počkala pokaždé až po druhém screeningu s tím, že teď u druhého jsem se dozvěděla pohlaví až nějaký 26. týden. Lidi se ptají ale co, řeknu že nevím a počkám si.
Nechápu proč je to tak strašně populární nahánět na emiminu a podobných stránkách ženské s dotazem „vidíte pohlaví?“ a dají tady fotku, kde není vidět vůbec nic. Z tvaru hlavy fakt nejde vidět pohlaví. I zkušení lékaři mají často problém poznat co to je a to dělají ty ultrazvuky xkrát týdně a to to vidí přímo na obrazovce, můžou si to přiblížit a změnit úhel pohledu.

Asi tak. Ja ted cekam 3 a mam uz holku i kluka, tak si chci nechat překvapení až do porodu. Oblečení mame na oboje. Uvidím jestli to vydržím a nenechám se někým z rodiny zlomit. A je mi to fakt jedno, hlavně aby bylo vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
11.4.21 11:46

@Májovka1234 tak ono taky záleží jak je miminko natočené a zda jde něco vidět pro mě pohlaví bylo jedno důležité bylo aby vše bylo v poradku a na prcka se těšíme 🤩

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
11.4.21 12:08

@LilyJane Viď? Já nechápu, jak cele generace ženských zvládly těhotenství bez toho, aniž by věděly, co nosí pod srdcem.
Já to u prvního vědět nechtěla. Bylo to krásné. U druhého jsme si to nechali říct z praktických důvodů, jestli mám vyprat výbavu po prvním a nebo pořídit holčičí. Nicméně jsem si normálně počkala do 20. týdne a světe div se, přežila jsem.
To, že bych to věděla od 13. týdne by nic nezměnilo nad tím, že je to kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
11.4.21 12:17

Tohle už je taky diagnoza :zed: :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.21 12:54
@Anonymní píše:
Ahoj holky..směřuji dotaz na zkušené maminky. Poznáte, zda to bude holcicka nebo kluk? 10+5.
Asi je brzo a nic ještě nejde vidět co? Samozřejmě chci aby bylo mimco hlavně zdravé, ale myslim, že každá mamča je napjatá co nosí v bříšku :srdce:
Děkuji moc :srdce:

Jestli je to pro tebe životně důležité, tak by ses to mohla dozvědět z vyšetření krve jako je např. MaterniT21. Není jeho účelem zjištění pohlaví, ale jako „bonus“ ti ho sdělí. Test je možný snad už od 9tt a cena dle typu od 12-20tis.

• Citovat
  • Upravit
14313
11.4.21 12:56
@Anonymní píše:
Ahoj holky..směřuji dotaz na zkušené maminky. Poznáte, zda to bude holcicka nebo kluk? 10+5.
Asi je brzo a nic ještě nejde vidět co? Samozřejmě chci aby bylo mimco hlavně zdravé, ale myslim, že každá mamča je napjatá co nosí v bříšku :srdce:
Děkuji moc :srdce:

Co ti řekl doktor??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
11.4.21 16:09

Tyhle dotazy furt dokola 🤦‍♀️
V 11. týdnu jde vidět leda prd, na této fotce obzvlášť. Na 1.screeningu se ZEPTEJ DOKTORA (tedy ne na emiminu), možná bude moct poznat pohlaví podle sklonu pohlavního hrbolku, pohlaví se tomu ještě říkat nedá. Jisté to ale bude mnohem později. A nejjistější po porodu :)
Nám to řekli na 100% až na 2.screeningu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
11.4.21 16:54

@Suelinda ještě mám ráda takové ty diskuze typu doktor mi řekl, že je to kluk, vidíte holčičku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
13.4.21 15:40
@Misasisi píše:
@Májovka1234 tak ono taky záleží jak je miminko natočené a zda jde něco vidět pro mě pohlaví bylo jedno důležité bylo aby vše bylo v poradku a na prcka se těšíme 🤩

To jsem také psala, „pokud bude dobré natočené“… Tak asi pro každou ženu, je hlavní, aby dítko bylo v pořádku, ale za sebe mohu říct, že ve chvíli, kdy mi řekli, že v pořádku je, pak se probudila zvědavost.. :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.4.21 16:04

Ahoj holky, já bych se chtěla zeptat, podle čeho u vás doktorka určila, že čekáte holčičku? Mě ve 13+5 na screeningu řekla, že močová trubice miminka je směrem dolů a že to bývá u holek. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
13.4.21 23:19

@Sabule25 takhle brzy se určuje podle sklonu pohlavního hrbolku. Pohlaví jako takové vyvinuté ještě není.
Za ideálních podmínek to takto brzo určit jde, ale nebrala bych to směrodatně, nejdřív tak ten 2.screening ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
14.4.21 07:12

@Májovka1234 v pohodě jen si hold ještě počkas 😊u mě na prvním screnn dělal drahoty a dr řekl 70 % kluk ale na tom druhým prcek roztahl nožky a byl tam 😁 😁takže ono někdy ti to nikdo neřekne na 100%ja jdu dneska na kontrolu tak sem na něj zvedava sem už 24tt❤️️😊 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
14.4.21 08:19

Mně říkala doktorka už v 10tt, že to vypadá na holčičku a pak se už jen potvrzovala. A holka to je. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.21 14:45

Může mi prosim někdo vysvětlit proč je tak hrozně důležitý vědět, hned a okamžitě, co to bude? To je jako potřeba k nějakým vyšetření nebo co? Nebo v barevnym spektru existuje jenom růžová a modrá? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16
6.4.22 17:47

Ahoj holky co myslíte tady, spíš holka nebo kluk? Děkuju za všechny názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí