Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den. Vcera - dnes v noci byl muj prvni sex. Bolelo me to jak blazen, ale problem byl v tom, ze jsme to delali bez jakekoliv ochrany, ale neudelal se do me. Vytahl ho a teprve po nekolika vterinach zacal ejakuovat. Jenze druhy den sem zacala krvacet - špiniz. Mesicky jsem mela presne pred 10 dny. Myslite, ze to neco znamema? Je velka pravdepodobnost, ze bych otehotnela? Prosim poradte m
Když jsi tušila, že už bude prvni sex, proč sis nezašla pro prášky k doktorovi a riskuješ těhotenství s prvnim volem co sel okolo ![]()
Měla jsi sex? měla použila si ochranu? nepoužila, takže závěr dle mě..ano můžeš být těhotná, bože kde máte mozky nány mladý? už čekám diskuzi je mi 16, jsem těhotná borec mě odkopl co mám dělat, nic nešuk*at bez ochrany
Hmmm… Jestli to není laciný roll, tak… Sex v plodných dnech… Jsi na dobré cestě stát se maminkou! Nechápu, proč si o tom něco málo nepřečteš, proč bez ochrany… Špinění nebude nic zajímavého, nějaké drobné poranění, ovulace… Jestli to brzy přestane a nebude bolest / výtok, neřeš to. A za 14 dnů si udělej těhotenský test. A pak používejte už jen ochranu. Máme v rodině případ takového otěhotnění.
@TRG krvácení mi už přestalo. Pokud bych si chtela koupit pilulku proti otehotneni, prodali by mi ji, jestlize mi jeste neni 18 let? Tento sex byl neplanovany, ale bohuzel k tomu doslo. Oba dva z toho nechceme mit prusvih, ale zname kapicku lasky a nechceme, aby se z toho neco stalo
@Holka893 píše:
@TRG krvácení mi už přestalo. Pokud bych si chtela koupit pilulku proti otehotneni, prodali by mi ji, jestlize mi jeste neni 18 let? Tento sex byl neplanovany, ale bohuzel k tomu doslo. Oba dva z toho nechceme mit prusvih, ale zname kapicku lasky a nechceme, aby se z toho neco stalo
A o kondomu jste asi slyšeli. Prodat by ti ji měli. Sex mít můžeš. Jestli ti je aspoň 15.
@Russet píše:
A o kondomu jste asi slyšeli. Prodat by ti ji měli. Sex mít můžeš. Jestli ti je aspoň 15.
Ano, 15 mi uz bylo. Kde se da takova pilulka sehnat? Maji ji v kazde lekarne? Popripade kolik stoji?
@Holka893 píše:
Ano, 15 mi uz bylo. Kde se da takova pilulka sehnat? Maji ji v kazde lekarne? Popripade kolik stoji?
Nevím. V životě jsem ji nepotřebovala. Budeš se muset zeptat nebo zavolat svému gynekologovi.
@Holka893 píše:
A to nejde vyrazit do obch. centra a zeptat se v lékárně?
Kdo chce souložit, tak by tuto akci už měl sám zvládnout… ![]()
Normálně v lékárně jde koupit pilulka po stojí kolem 700kc… Ale pokud jsi měla ovulaci nemusí zabrat… Lze užít pouze do určitých hodin po sexu… To že se neudělal do tebe neznamená že preejakulat neobsahuje sperma
držím palce a příště prosím ochranu ![]()
Tady:
http://www.sukl.cz/…n/search.php?…
![]()
Jsou tam i příbalové letáky. Užít co nejdřív, nejpozději do 72 hodin.
… nemělo by to být, ale už z to, že tyhle přípravky existují, jistě něco říká. ![]()
Buďte trochu shovívaví. ![]()
Příspěvek upraven 22.02.20 v 12:40
Takže je to hodně drahá jednorázová nepříliš spolehlivá antikoncepce. U svého gyn bys pořídila anti za tuto cenu na tři měsíce
![]()
Ach jo. Zajdi si pro ten postinor, bude ti po něm asi docela blbě, ale furt lepší než těhotenství.
Příště nesouložte bez kondomu - HA je super, ale před věcmi jako jsou kvasiniky, chlamydie, kapakva, syfilis a podobné radosti, o HIV ani nemluvě, tě neochrání. Od toho je kondom. Výhodou kondomu taky je, že se mladík neudělá tak rychle, jak se udělá bez kondomu…
A především si mistr musí dát opravdu hodně času s předehrou - ideálně tě dovést klidně i k prvnímu vrcholu před tím, než vůbec zasune.
Bolelo to proto že tě nedostatečně vzrušil a uvolnil.
Pokud nevíte jak na to, tak vřele doproučuju rozdělit si náklady na tuhle appku a společně zkoumat, co ti dělá dobře.