Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Avari78 s dvouletakem jsme jezdili vlakem i šest hodin, a co?
Tak paní ti řekla, že máš zatím přijít sama, tak jdi a je to, ne?
@inkakřivák píše: Více
Moje kamarádka jezdila Berlín- Bratislava sama s dvouma dětma, to je s přestupem třeba 9h ![]()
@Avari78 píše: Více
Nevidím problém v cestování s dítětem, moje poprvé jelo 300 km ve 3 měsících, nespalo, nemělo animátora a přesto cesta v pohodě.
Pokud zákonný zástupce nemůže dorazit osobně, tak je takový problém se se školou dohodnout na videohovoru?
Já mám spíš pocit, že problém bude v matce, než v zakladatelce. Jakože když si nedovede specifikovat tříleté dítě…navíc zakladatelka píše, že se vidí minimálně, nevlastní otec nepustí dítě do školky, spíš myslím, že paní matka holku odřízla, protože teď má jinou rodinu.
2 hodiny s tříletým dítětem jsou problém jedině pokud má nějakou diagnozu nebo je matka totální neschopa
Jezdili jsme mnohem delší vzdálenosti. A kdy jindy to podstoupit, než když to potřebuje vlastní dcera???
Proč nebydlíš s rodiči, když ti ještě není ani těch 18? Jistě ti to komplikuje život ve více ohledech..
@pikola my jsme kdysi jezdili k manželovým rodicum, cca 350km. A počítej ty přestupy - autobus - autobus - osobák - rychlík - osobák. Asi osm hodin. Nakonec jsme Kvůli tomu museli koupit auto, protože to bylo šílené, žádná návaznost, děs běs.
@Hestík Dobrý den, opravdu moc vám děkuji za porozumění. Nakonec to dopadlo tak že mamka napsala plnou moc a přišla tam teta. Mamka pak ještě jen vyřešila pár věcí s paní ředitelkou a paní zástupkyní přes telefon. Na škole teď budu 3 týdnem. 😊
@Tyna15 Dobrý den, cením si vašeho názoru. Takto to pravděpodobně je. Když jsem byla před pár týdny doma, nevlastní táta si o šuškal s mamkou že pojedou bydlet do německa. Jeho návrh zněl tak že budu bydlet u babičky ale že na intru budu stále, prý si na placení intru mám vydělat nebo mi bude přispívat babička. 🙂 Zaslechla jsem se též že budou nakupovat méně jídla a potřeb. Nikdy jsme se normálně nesnesly a vlastně mi to ani vadit nebude, babička mě v podstatě celý život vychovavala.
@Avari78 píše: Více
Tvoje matka má k tobě vyživovací povinnost. Co kdyby se s babičkou něco stalo? Nenechala bych to jen tak, aby ti nepřispívali. Kolik je ti let?
@marin A to dokonce, babicka je nemocna takze by si me musel vzit na starost děda. Máma je omámená tím blbcem… Je mi 16
@Avari78 3leta nezvládne 2h cestu? Je postižena? Dcery od šestinedělí jezdí po republice a od roka létáme s nimi k moři…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.