Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to blbost…nám s manzelem umrel syn taky v nemocnici(zdrav. problemy)…
…ano udelali pitvu…po 2 dnech nam volali zda chceme si maleho pochovat nebo to maji udelat oni ale s tim ze urnu si muzeme od te dotycne pohrebni sluzby vyzvednout…jo a diteti do 15ti let kdyz umre proplaci urad 5tis jako pohrebne…my mame urnu doma ![]()
Dle mého názoru je to nesmysl..před pár lety mi zemřel bratříček
-měl 3 roky a měl nádor na mozku
,zemřel tedy doma mezi námi-následoval převoz do nemocnice-byla provedena pitva, poté následoval převoz do pohřebního ústavu, maminka si ho tam upravila, oblékla a učesala, v den pohřbu nám ho přivezli domů-měl pohřeb z domova-měli jsme otevřenou rakev abychom se s ním mohli všichni rozloučit a dát mu sebou na jeho poslední cestu hračky které měl tak rád
..bolí to moc dodnes a nikdy nepřestane, snad jen čas tu hlubokou ránu dokáže trošku zacelit..přeji upřímnou soustrast..
![]()
@tetma píše:
Je tu uživatelka pudloslava je lékařka, myslím, že v Motole, ale nejsem si jistázkus jí poslat SZ je ochotná a když může odpoví
Jinak myslím, že jsou případy kdy se nesmí pohřbít do země, ale URNU můžeš mít doma vždycky
děkuji, napíšu ji…
@Elin29 píše:
Dle mého názoru je to nesmysl..před pár lety mi zemřel bratříček-měl 3 roky a měl nádor na mozku
,zemřel tedy doma mezi námi-následoval převoz do nemocnice-byla provedena pitva, poté následoval převoz do pohřebního ústavu, maminka si ho tam upravila, oblékla a učesala, v den pohřbu nám ho přivezli domů-měl pohřeb z domova-měli jsme otevřenou rakev abychom se s ním mohli všichni rozloučit a dát mu sebou na jeho poslední cestu hračky které měl tak rád
..bolí to moc dodnes a nikdy nepřestane, snad jen čas tu hlubokou ránu dokáže trošku zacelit..přeji upřímnou soustrast..
![]()
To je hrozný, nikdy nepochopím proč musí umírat malý dětičky, který si ještě nenesou žádnou vinu v životě…
ani nevím co napsat, slova, že mě to mrzí, i když vás neznám, jsou jen fráze.
Upřímnou soustrast
myslím si, že pohřeb dělat nechtějí a řekli vám tohle. Kdo ví, co jim probíhá hlavou a bylo by to pro ně možná ještě těžší. Umřel mi strejda a bratranec taky nechtěl dělat pohřeb, až ho k tomu moje mamka s babičkou „přinutily“. Možná byste mohli brát větší ohled a nestarat se o to. Je to jen jejich věc…
@Anonymní píše:
my volali, ale právě jako příbuzní-jenže nejsme přímí, tak nic neřekli..nějak nám nedošlo, že se asi můžeme zeptat obecně… víte my v tom vidíme to, že nechce platit pohřeb a takhle to,,okecává,, jelikož když nevyřídí pohřeb do nějakého dne od úmrtí, tak se o pohřeb stará obec, která zajistí nejnutnější a nejlevnější.. vím, že to zní hrozně, ale po všech zkušenostech s ním…
Ahoj, předně upřímnou soustrast. K tématu určité chvíle jsou kdy není možný klasický pohřeb ale rodině nemohou nijak zakázat spopelnění a následné odvezení urny kam se rodina sama rozhodne ( moje rodina se pohřebnictvý věnuje už generace ) o tomhle bych slyšela prvně, jinak obec pohřeb též neudělá, pokud si rodina tělíčko nevyzvedne tak zůstane na oddělení patologie, když budeš chtít klidně pošly SZ
Příspěvek upraven 14.11.12 v 16:59
@Klarika píše:
Upřímnou soustrastmyslím si, že pohřeb dělat nechtějí a řekli vám tohle. Kdo ví, co jim probíhá hlavou a bylo by to pro ně možná ještě těžší. Umřel mi strejda a bratranec taky nechtěl dělat pohřeb, až ho k tomu moje mamka s babičkou „přinutily“. Možná byste mohli brát větší ohled a nestarat se o to. Je to jen jejich věc…
možná by stálo za to přečíst si celou diskuzi…
@alisekR píše:
To je hrozný, nikdy nepochopím proč musí umírat malý dětičky, který si ještě nenesou žádnou vinu v životě…ani nevím co napsat, slova, že mě to mrzí, i když vás neznám, jsou jen fráze.
Hrozný to je-když zemře dítě je to vždycky tragédie a celou rodinu to poznamená na celý život a nelze to už nikdy vymazat..
..soucitná slova nejsou fráze, každé milé slovo má smysl..
![]()
@lecka píše:
Ahoj, předně upřímnou soustrast. K tématu určité chvíle jsou kdy není možný klasický pohřeb ale rodině nemohou nijak zakázat spopelnění a následné odvezení urny kam se rodina sama rozhodne ( moje rodina se pohřebnictvý věnuje už generace ) o tomhle bych slyšela prvně, jinak obec pohřeb též neudělá, pokud si rodina tělíčko nevyzvedne tak zůstane na oddělení patologie, když budeš chtít klidně pošly SZPříspěvek upraven 14.11.12 v 16:59
aha..asi jsme si to spletli s nějakou kauzou kdy si tělo příbuzní odmítli převzat ( myslím, že neměli peníze ) a postarat se musela obec.. asi už nám to moc nemyslí… jinak moc děkuji za nabídku, ale už jsem psala Pudloslavě SZ a nějak nechci aby další člověk věděl kdo jsem a jaké máme v rodině problémy..nezlob se prosím..
@Anonymní píše:
aha..asi jsme si to spletli s nějakou kauzou kdy si tělo příbuzní odmítli převzat ( myslím, že neměli peníze ) a postarat se musela obec.. asi už nám to moc nemyslí… jinak moc děkuji za nabídku, ale už jsem psala Pudloslavě SZ a nějak nechci aby další člověk věděl kdo jsem a jaké máme v rodině problémy..nezlob se prosím..
Já se vůbec nezlobím, podstatné je aby jsi zjistila to co hledáš ![]()
upřímně kdysi jsem si myslela že to tak je že obec se postará dokud mně otec nevzal sebou do prahy…
@lecka píše:
Já se vůbec nezlobím, podstatné je aby jsi zjistila to co hledáš
upřímně kdysi jsem si myslela že to tak je že obec se postará dokud mně otec nevzal sebou do prahy…
patologie přece není nafukovací - musí se o tělo snad někdo postarat když např. rodina nemá peníze, nebo nejsou žádní příbuzní?
@Anonymní píše:
patologie přece není nafukovací - musí se o tělo snad někdo postarat když např. rodina nemá peníze, nebo nejsou žádní příbuzní?
spopelní a popel nechají rozfoukat
@Anonymní píše:
pak existují samozřejmně taky školy ( zdravky a pod…) někde se učit musí…
a tohle se dá označit dvě mouchy jednou rannou
Děkuji všem za pomoc… neznáme přesnou léčbu, takže se asi pravdu nikdy nedovíme…
ať si po smrti s mým tělem dělá, kdo chce, co chce. U nás v Ově bylo asi před dvěmilety, když se otvírala zdejší lékařská fakulta, nával lidí. Sháněli těla, tak sepisovali s lidmi (mladými i starými), že po jejich smrti bude jejich tělo poskytnuto fakultě http://www.medispot.cz/…ho-lidi.html . Nevím tedy, jak to je, ale popel z těla je v urně, která je zapečetěná, to jako fakt by mohlo něco ještě vyzařovat, když se zpopelňuje při nevím kolika stupních? Mamka má taťku doma (nebyl sice onkolog. pacient).