Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chtela bych se zeptat jestli nemate zkusenost ze zlepsenim spermiogramu…manzelovi zjistli hodne spermii, ale progresivna pohyblivost 0%,neprogresivni 29 %,celkova taky 29%..dostal vit. e, kotvicnik a jeste bere selzink…mnel i zvyseny pocet leukocytu a erytrocytu, co by znamenal nejakou infekci, ale manzel k urologovi nechce, tak sem mu koupila brusinky jestli by to nepomohlo
myslite, ze by se ta pohyblivost mohla zvysit z nuly jebom diky vitaminum? Je mi 35 a sem rozhodnuta, ze jestli to po kontrple nebude o hodne lepsi, jesem do CAR-u…
Dekuju za odpovedi ![]()
@romik0013 - a vy plánujete rodinu? chlap s nulovou progresivní pohyblivostí uvede jako argument, že „nechce“? chtělo by to jít k lékaři a blbé kecy typu „nechce se mi“ si nechat na koledu
Rozum by se mi nad tím zastavoval, kdyby se takto choval někdo v mé blízkosti ![]()
z výsledků je zjevný, že vaše cesta k dítěti nemusí být bez problémů a základ je, abyste oba spolupracovali, od začátku, takhle s ním budeš bojovat kvůli každé blbině.
Ahojky, dle mých zkušeností, vitaminy pomůžou jen trosicku, a urologa by teda navštívit mel, ale znam chlapi
ten muj taky nechtěl, nám pomohlo až ivf z metodou icsi a to ty vitaminy bral rok a upravil i životosprávu a zlepšil se jen o 2%
@VercaKk ja sem si to myslela, ze se to asi moc nezlepsi
Dohoda byla, ze k urologovi pude, az to bude spatny i po druhy, ono to je docela neprijemny vysetreni, a vzhledem k tomu, ze se neciti nijak nemocnej na mocak, tak tomu neveri
Ono chlapom se to trzko vysvetluje, on si ani nepripousti, ze by to na kontrole mohlo byt spatny…takze uz tak nejak odkladam penizky na ivf… ![]()
@romik0013 Ahojky, u nas pomohly vitaminy Fertility Blend pro pary..jsou sice drahe, ale po 3 mesicich mel manzel zlepseni o 70%!! Kazdy je samozrejme jiny, ale pokud nechce k dr. a nespechate extra moc, tak 3 mesice vitaminky, pak dalsi spermiogram a kdyz nebude moc zlepseni, tak uz k dr. bude muset…Taky je dulezite vedet, ze spermie (pocet, pomer normalnich a pohyblivost) se u chlapu hodne meni a za adekvatni vysledek se povazuje az prumer vice spermiogramu
To, ze ted je vysledek spatny neznamena, ze bude tak spatny i za mesic
Je tedy dost mozne, ze ani u nas to zlepseni nebylo zpusobeno vitaminky, ale proste jen zrovna mel muj manzel obdobi, kdy byly spermosi ve forme
To ti nikdo nepovi, kazdopadne vitaminky neuskodi a ja bych trvala na dalsim spermiogramu za cca mesic. Drzim vam palce ![]()
@romik0013 jj,mě ten můj nasliboval jak si tam zajde, no a tím, ze nám teda s velkým štěstím vyšlo ivf na 1.pokus(ted jsem v 31.týdnu )tak z toho sešlo, že prý to už neni potřeba.. A nevymluvim mu to..jinak nás vyšlo ivf na necelých 10000kc takže dobrý:-)
@JayLee k andrologovi? Na genetice nam rekla, ze jestli to bude spatny, tak vzhledem k memu veku nas rovnou posle do CAR-u, ja mam podle vseho vse ok, ovulace pravidelne, tak by zase bylo dobry, ze jak ich ma hodne, tak by mohli vybrat tu nejlepsi
Ja moc cekat nechci, treba by pak byl problem ve mne, po 35 se to meni hrozne rychle vsechno,manzel.ma 30,takze on cas ma, ale kvuli mne cekat nebudem ![]()
@Anetulina kouknu na ne, cena nerozhoduje, ale tedkom ma z genetiky doporucene, tak uvidome, co to pomuze ale dekuju ![]()
Neni..když to srovnám s jinýma, ale neměli jsme žádná embryjka na zmražení a byli jsme u Apolináře, ten si neúčtuje nic navíc..no ale i tak držím palce at se zadari přirozeně pokud možno
vim co to je se snažit, my jsme se dočkali po 5 letech..
@VercaKk Tak my se tak dlouho nesnazime, ale poznali sme se pozde a kdyz uz to nejde pul roku, i kdyz se strefime do ovulky, chtela jsem to resit co nejdriv, ono taky chvilku trvalo premluvit chlapa na spermio ![]()
@romik0013 píše:
@VercaKk Tak my se tak dlouho nesnazime, ale poznali sme se pozde a kdyz uz to nejde pul roku, i kdyz se strefime do ovulky, chtela jsem to resit co nejdriv, ono taky chvilku trvalo premluvit chlapa na spermio
Tak tfujtfujtfuj at se ani snažit dlouho nemusíte!!! Vše je možné ![]()
@VercaKk Prosim a co jste meli v te cene? Prodlouzeny protokol byl? A ICSI, popr. PICSI? Dost se te ceny obavam ![]()