Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jojo, krásné to je a hlavně si pořád s manželem říkáme -jaký je to zázrak!
Naše maličké měří asi kolem 22cm(přesněji budu vědít zítra, to jdeme na velký utz
) a kolik už umí grimas a pohybů již tak maličké a dokáže o sobě dávat mamince vědět…Ale co si budeme povídat…ťukání prstíčkem je krásná věc, ale co později ty kopance?
Přijde čas a budeme si přát, ať tolik nekope
Budou nás bolet žebra, záda a boule se nám budou dělat všude možně
…Ale ne za ušima
![]()
Já se na to tak těším , ty to tak krásně popisuješ......ale nejvíc se těším až bude prcek s námi, ale to si budu muset ještě nějakou dobu počkat… ![]()
já je jako prvorodička pocítila asi kolem toho 18 tt..a vnímala jsem je jako takový tik v břiše ![]()
Jojo Teri, já se už také nemůžu dočkat až bude maličké s námi
…Pořád koukám na fotečky z předchozích utz. Jsem jak blázen, už tam -v těch všemožných tvarech a stínech hledám podobu
,na mě či na manžela
?? Jsem hrozně zvědavá. Čekáme vytouženou holčičku a jsem netrpělivá,že to ani není možné!Tak dloooouuuho to těhotenství trvááá
Alespoň,že nám to ta příroda tak krásně zařídila a už takhle brzy před narozením můžeme to naše maličké alespoň v sobě cítit ![]()
Mě to zkraje, okolo 17.týdne přišlo jako bublinky v bříšku, později už to byly pořádné kopance, které se opravdu nedaly splést
18 tyden neni zas tak brzo, ja citila presne ve 20. …to druhe jsem zacala citit asi ve 13/14 tydnu
, ted byl par dni klid ale dnes tam zas nekdo radil, jsem asi 14 plus 5.
Takže jsem našla právě odpověď na to,co mě v poslední době zajímá
Jsem v 16+4,čekám prvního mimíska a cítím v podbříšku takové lehké lechtání a tlačení.
To tedy asi střeva nebudou
Cítím to hlavně v noci a když si v klidu lehnu do vany-to je asi největší aktivita
Jééé to je krásné ![]()
Jsem ráda, že tahle diskuze je
Jsem dnes 15+0 a v pátek jsem cítila 3 bublinky, v sobotu taky, v neděli nic a v pondělí takový silný tik nebo ťuk zevnitř břicha
Nebyla sem si jistá, jestli to může být mimi, ale jak tak čtu, tak by asi mohlo
Jsem prvorodička, tak nevím, co mám čekat ![]()
@therezaa
ja poprve citila v 18+4tt..takze to muze byt mimco ![]()
@Ivia 86 vecer a ve vane jsou nejaktivnejsi
@Makii píše:
Jsem ráda, že tahle diskuze jeJsem dnes 15+0 a v pátek jsem cítila 3 bublinky, v sobotu taky, v neděli nic a v pondělí takový silný tik nebo ťuk zevnitř břicha
Nebyla sem si jistá, jestli to může být mimi, ale jak tak čtu, tak by asi mohlo
Jsem prvorodička, tak nevím, co mám čekat
ja jsem nedavno zakladala podobnou diskuzi, ale uz je zapadla, se svym 13 tydnem nebo kdy to bylo jsem si pripadala celkem divne ![]()
@suik píše:
ja jsem nedavno zakladala podobnou diskuzi, ale uz je zapadla, se svym 13 tydnem nebo kdy to bylo jsem si pripadala celkem divne
A to jsi ve 13tt cítila pohyby jako prvorodička nebo už jsi čekala další miminko?
Mě právě taky všichni říkají, že to je na prvorodičku hrozně brzy, ale tak zase je to jiný než jakýkoli jiný pohyby v břiše ![]()
@Makii uz jako druhorodicka, prvni jsem citila az ve 20, navic moje bricho neni zrovna pekac buchet, jak se rika, ze hubene citi pohyby driv.
@Pája32 píše:
Jojo Teri, já se už také nemůžu dočkat až bude maličké s námi…Pořád koukám na fotečky z předchozích utz. Jsem jak blázen, už tam -v těch všemožných tvarech a stínech hledám podobu
,na mě či na manžela
![]()
![]()
?? Jsem hrozně zvědavá. Čekáme vytouženou holčičku a jsem netrpělivá,že to ani není možné!Tak dloooouuuho to těhotenství trvááá
![]()
Alespoň,že nám to ta příroda tak krásně zařídila a už takhle brzy před narozením můžeme to naše maličké alespoň v sobě cítit
Tak my zatím nevíme co bude prcek , nechce se ukázat.....:-) stydlín…:-)
Můžu se zeptat páji v jakém jsi týdnu?
theres není to brzy a určitě to můžou být pohyby,já první cítila 16+0 a o týden později už je cítil i přítel když dal ruku na podbřišek.
@lucka83 píše:
theres není to brzy a určitě to můžou být pohyby,já první cítila 16+0 a o týden později už je cítil i přítel když dal ruku na podbřišek.
Luci, tak přes bříško to necítím…ale jak tu někdo napsal je to jakoby takový tik ve vnitř.....začalo mi to vlastně tak 3dny zpět…tak uvidíme za týden…