Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám takový dotaz, když jsem čekala první dítě tak se podle ultrazvuku pohlaví určit nepodařilo, ale v té době mi kamarádka poradila, že v těhotenské průkazce je napsané číslo (zřejmě nějaký výsledek z odběrů) a prý podle toho čísla jde určit pohlaví u syna mi to vyšlo při druhém těhotenství kdy jsme opět až do porodu nevěděli jestli bude holčička nebo chlapeček nám to také vyšlo, dkonce i mojí neteři která podle UZV čekala holku podle této metody kluka a nakonec se jim narodil chlapec. Problém je v tom, čekáme třetí a opět nevíme pohlaví a já si nemůžu vzpomenout jak to bylo, podle mě když je číslo menší než 50 tak je to kluk a když větší než 50 tak holka, ale manžel tvrdí že to je obráceně, nemáte s tím někdo zkušenost?
Taky jsem o tomhle nikdy nic neslyšela a navíc v průkazce žádný takový číslo nemam a neměla jsem ani u prvního.
Vím, že se z krve matky dá zjistit jestli to bude holka nebo kluk, ale není to tedy 100%, přesnější je to z plodové vody. A navíc pokud první byl kluk a druhé holka, tak u té holky může vyjít, že je to kluk.
@Lexona píše:
K čemu se to číslo vztahuje, číslo čeho to je?
úplně mám okno vím že jsem to měla zapsané dole v těhu průkazce nebylo tam žádné okýnko na to jen zkratka a číslo, mezi 1. a 2. těhu byli 4 roky a pamatovala jsem si to teď to jsou další 4 roky vůbec si nemůžu nic bližšího vybavit
@Pettulle píše:
Taky jsem o tomhle nikdy nic neslyšela a navíc v průkazce žádný takový číslo nemam a neměla jsem ani u prvního.Vím, že se z krve matky dá zjistit jestli to bude holka nebo kluk, ale není to tedy 100%, přesnější je to z plodové vody. A navíc pokud první byl kluk a druhé holka, tak u té holky může vyjít, že je to kluk.
tak mám asi smůlu a čeká nás třetí překvapení
Kolikátý tt jsi? Třeba se ještě ukáže. Já to vědět nechtěla a na prvních dvou UZ se to dr. nepodařilo říct, i když už to věděl, ale na posledním UZ mi to profláknul a než jsem stačila zareagovat, že to říct nechci, tak mi oznámil, že čekáme opět kluka.
omlouvam se za ot. takze kdyz mi z plodovky vysel ted kluk a prvni dite je kluk tak by to mohla jeste byt holka ?
Já právě v průkazce taky nemám žádné takové číslo. Třeba se ještě ukáže, jdeš ještě na nějaký UZ ?
@anickadomnik píše:
tak mám asi smůlu a čeká nás třetí překvapení
@anickadomnik píše:
Mám takový dotaz, když jsem čekala první dítě tak se podle ultrazvuku pohlaví určit nepodařilo, ale v té době mi kamarádka poradila, že v těhotenské průkazce je napsané číslo (zřejmě nějaký výsledek z odběrů) a prý podle toho čísla jde určit pohlaví u syna mi to vyšlo při druhém těhotenství kdy jsme opět až do porodu nevěděli jestli bude holčička nebo chlapeček nám to také vyšlo, dkonce i mojí neteři která podle UZV čekala holku podle této metody kluka a nakonec se jim narodil chlapec. Problém je v tom, čekáme třetí a opět nevíme pohlaví a já si nemůžu vzpomenout jak to bylo, podle mě když je číslo menší než 50 tak je to kluk a když větší než 50 tak holka, ale manžel tvrdí že to je obráceně, nemáte s tím někdo zkušenost?
AHojky, schválně jsem ze zvědavosti prošla celou průkazku a nevím jaké číslo myslíš… na první stránce mám ID údaje a TP porodu, na další anamnézu rodiny a moji, pak tam jsou odběry krve - jediné hodnoty mám u krevního obrazu a glykemie, pak klasicky záznam poradny - tam se čísla nepíší - krom CS, další mám záznam UZ a tam jen, že plod odpovídal v tom datu tolik a tolik… no a na posl. straně mám medikaci - kolik magnézka od kdy beru.. toť vše…
![]()
Tak já v průkazce mám zapsané 2 hodnoty krve z 15tt zřejmě z tripl testů.
teoreticky by to mohl být výsledek z tripl testů, ale fakt nevím, tak se na to asi vyprdnu a budeme čekat že třeba na třetí pokus budeme mít štěstí a na UZV bude něco vidět, zatím jsem 14tt takže času máme dostatek, nevěděli jsme dvakrát a na hlavu se nepostavím ani pokud nebudeme vědět po třetí.
Každopádně děkuji všem za rady a snahu pomoci
@anickadomnik píše:
teoreticky by to mohl být výsledek z tripl testů, ale fakt nevím, tak se na to asi vyprdnu a budeme čekat že třeba na třetí pokus budeme mít štěstí a na UZV bude něco vidět, zatím jsem 14tt takže času máme dostatek, nevěděli jsme dvakrát a na hlavu se nepostavím ani pokud nebudeme vědět po třetí.Každopádně děkuji všem za rady a snahu pomoci
Tak já tam mám napsáno u trippl. negativní.
@Navli píše:
Tak já tam mám napsáno u trippl. negativní.
Já tam právě mám hodnotu HCG, DOWN a pak ACP a tam je to číslo kolem 50 ![]()