Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Přeji hezké odpoledne všem maminkám,
asi budu mít blbý dotaz, ale jsem poprvé těhu, jsem v 18tt a nevím zda-li to co cítím jsou pohyby…mámn pocit, jakoby se mi v podbřišku něco hýbalo, a je to několikrát denně, a nevím jestli je to mimi nebo střívka
zdá se mi to brzo, abych citila každý den takové věci…tak nevím
![]()
Budu ráda,když se se mnou podělíte o vaše zkušenosti… ![]()
Já jsem v 18.tt taky cítila.JAkoby mi něco vypouštělo bublinky v břiše
Někdo cítí dříve a někdo později.
U prvního jsem cítila první pohyby v 16.tt, bylo to naprosto nezaměnitelné
U druhého Na začátku druhého trimestru. Takže 18.tt mi nepřijde nijak extra brzo ![]()
no nevím jestli je to ono…mám to fakt třeba i 10× denně…tak nevím… ![]()
Gladys a myslíš, že to můžu mít tak často, v tomto týdnu.....je to slabounké..
Ahojky, tak ja v prvnim tehu citila takove jakoby simrani uz nekdy v 16/17.tt, takze to u tebe mozne urcite je
, ale taky jsem si nebyla jista. Takovy ty kopance a ze to bylo viditelny uz i pres brisko, tak to az nekdy po 20.tt. Tedka jsem tehotna podruhe v 19.tt a rika se, ze druhorodicky uz to poznaji a tim padem citi i driv, ale jsem tam kde jsem byla poprve. Zase citim takovy jakobu lehtani a ze se ve me neco hybe, ale jista si uplne nejsem. Jo a taky to citim uz kazdy den - hlavne vecer a nejvic, kdyz si lehnu v klidku do vany ![]()
no já to cítím vždy když sedím nebo ležím.....a někdy třeba když umývám nádobí…tak uvidíme…
![]()
Ja prvni pohyby zaznamenala uz v 16tt. Nejlepe to bylo videt v leze, krasne se mi vlnilo brisko…
Tak jestli si to predtim takhle necitila, tak to bude urcite ono. Pockej za chvili uz pochybovat urcite nebudes ![]()
Ahoj, ja jsem první pohyby začala vnímat 17+2tt. A to hlavně, když jsem v klidu a ležím. Takže bych řekla, že to u tebe také budou pohyby.
Ahoj mamino
, to bude jistě ozva tvého miminka
, 18tt je tak akorát. I později není vyjímka.Já u prvního chlapečka cítila pohyby až někdy kolem 21.tt,ale nyní čekáme s manželem holčičku a přísahám, že jsem malé „bublinky“ cítila již ve 14.tt,později v 17.tt častěji a jen když jsem si lehla na záda a byla chvíli soustředěná v klidu, pak v 18.tt také nejvíce večer a v leže, ale i občas přes den,párkrát.Nyní jsem ve 20.tt a holčička se hýbe snad pořád
, nejsou to kopance, to ještě neéé, ale ťuká na mě přes den, v noci (když jsem vzhůru a pořád chodím na malou
),v práci když sedím u pc, nebo když mám poradu u ředitele......To pak ani neposlouchám co povídá
a jen se držím za bříško a vnímám to převalování všemi smysly
je to prostě zázrak a každým týdnem víc a víc zesiluje ![]()
@Pája32 píše:
Ahoj mamino, to bude jistě ozva tvého miminka
, 18tt je tak akorát. I později není vyjímka.Já u prvního chlapečka cítila pohyby až někdy kolem 21.tt,ale nyní čekáme s manželem holčičku a přísahám, že jsem malé „bublinky“ cítila již ve 14.tt,později v 17.tt častěji a jen když jsem si lehla na záda a byla chvíli soustředěná v klidu, pak v 18.tt také nejvíce večer a v leže, ale i občas přes den,párkrát.Nyní jsem ve 20.tt a holčička se hýbe snad pořád
, nejsou to kopance, to ještě neéé, ale ťuká na mě přes den, v noci (když jsem vzhůru a pořád chodím na malou
),v práci když sedím u pc, nebo když mám poradu u ředitele......To pak ani neposlouchám co povídá
a jen se držím za bříško a vnímám to převalování všemi smysly
![]()
![]()
je to prostě zázrak a každým týdnem víc a víc zesiluje
jůůů, krásně jsi to napsala moc děkuji za tvůj příspěvek!! Taky mám pocit jako by ně mě mimi ťukalo prstíčkem…to je přesně ono ![]()
@therezaa píše:
jůůů, krásně jsi to napsala moc děkuji za tvůj příspěvek!! Taky mám pocit jako by ně mě mimi ťukalo prstíčkem…to je přesně ono
Do ěm lehce ťukalo to druhé, protože měl teprve 11cm, v 16.tt jsem dostala regulérně nakopáno ![]()
Jak psala Pája,je to krásné…taky se těším až dostanu „nakopáno“
![]()