Pohyby 18. týden těhotenství

2979
28.3.12 15:33

pohyby 18tt??

Přeji hezké odpoledne všem maminkám,

asi budu mít blbý dotaz, ale jsem poprvé těhu, jsem v 18tt a nevím zda-li to co cítím jsou pohyby…mámn pocit, jakoby se mi v podbřišku něco hýbalo, a je to několikrát denně, a nevím jestli je to mimi nebo střívka :-) zdá se mi to brzo, abych citila každý den takové věci…tak nevím :nevim: :nevim:

Budu ráda,když se se mnou podělíte o vaše zkušenosti… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
28.3.12 15:37

Já jsem v 18.tt taky cítila.JAkoby mi něco vypouštělo bublinky v břiše :) Někdo cítí dříve a někdo později.

• Citovat
  • Upravit
31594

U prvního jsem cítila první pohyby v 16.tt, bylo to naprosto nezaměnitelné :lol: U druhého Na začátku druhého trimestru. Takže 18.tt mi nepřijde nijak extra brzo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979

no nevím jestli je to ono…mám to fakt třeba i 10× denně…tak nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
28.3.12 15:39

Gladys a myslíš, že to můžu mít tak často, v tomto týdnu.....je to slabounké..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
28.3.12 15:40

Ahojky, tak ja v prvnim tehu citila takove jakoby simrani uz nekdy v 16/17.tt, takze to u tebe mozne urcite je :) , ale taky jsem si nebyla jista. Takovy ty kopance a ze to bylo viditelny uz i pres brisko, tak to az nekdy po 20.tt. Tedka jsem tehotna podruhe v 19.tt a rika se, ze druhorodicky uz to poznaji a tim padem citi i driv, ale jsem tam kde jsem byla poprve. Zase citim takovy jakobu lehtani a ze se ve me neco hybe, ale jista si uplne nejsem. Jo a taky to citim uz kazdy den - hlavne vecer a nejvic, kdyz si lehnu v klidku do vany :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
28.3.12 15:42

no já to cítím vždy když sedím nebo ležím.....a někdy třeba když umývám nádobí…tak uvidíme… :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
28.3.12 15:54

Ja prvni pohyby zaznamenala uz v 16tt. Nejlepe to bylo videt v leze, krasne se mi vlnilo brisko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645

Tak jestli si to predtim takhle necitila, tak to bude urcite ono. Pockej za chvili uz pochybovat urcite nebudes :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576

Ahoj, ja jsem první pohyby začala vnímat 17+2tt. A to hlavně, když jsem v klidu a ležím. Takže bych řekla, že to u tebe také budou pohyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
28.3.12 15:56

Děkuji holky, tak počkám týden…to už bude asi silnější… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
28.3.12 16:18

Ahoj mamino :mavam: , to bude jistě ozva tvého miminka :D , 18tt je tak akorát. I později není vyjímka.Já u prvního chlapečka cítila pohyby až někdy kolem 21.tt,ale nyní čekáme s manželem holčičku a přísahám, že jsem malé „bublinky“ cítila již ve 14.tt,později v 17.tt častěji a jen když jsem si lehla na záda a byla chvíli soustředěná v klidu, pak v 18.tt také nejvíce večer a v leže, ale i občas přes den,párkrát.Nyní jsem ve 20.tt a holčička se hýbe snad pořád :* , nejsou to kopance, to ještě neéé, ale ťuká na mě přes den, v noci (když jsem vzhůru a pořád chodím na malou :roll: ),v práci když sedím u pc, nebo když mám poradu u ředitele......To pak ani neposlouchám co povídá :jazyk: a jen se držím za bříško a vnímám to převalování všemi smysly :D :D :* je to prostě zázrak a každým týdnem víc a víc zesiluje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
28.3.12 16:24
@Pája32 píše:
Ahoj mamino :mavam: , to bude jistě ozva tvého miminka :D , 18tt je tak akorát. I později není vyjímka.Já u prvního chlapečka cítila pohyby až někdy kolem 21.tt,ale nyní čekáme s manželem holčičku a přísahám, že jsem malé „bublinky“ cítila již ve 14.tt,později v 17.tt častěji a jen když jsem si lehla na záda a byla chvíli soustředěná v klidu, pak v 18.tt také nejvíce večer a v leže, ale i občas přes den,párkrát.Nyní jsem ve 20.tt a holčička se hýbe snad pořád :* , nejsou to kopance, to ještě neéé, ale ťuká na mě přes den, v noci (když jsem vzhůru a pořád chodím na malou :roll: ),v práci když sedím u pc, nebo když mám poradu u ředitele......To pak ani neposlouchám co povídá :jazyk: a jen se držím za bříško a vnímám to převalování všemi smysly :D :D :* je to prostě zázrak a každým týdnem víc a víc zesiluje :)

jůůů, krásně jsi to napsala moc děkuji za tvůj příspěvek!! Taky mám pocit jako by ně mě mimi ťukalo prstíčkem…to je přesně ono :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.3.12 16:25
@therezaa píše:
jůůů, krásně jsi to napsala moc děkuji za tvůj příspěvek!! Taky mám pocit jako by ně mě mimi ťukalo prstíčkem…to je přesně ono :-)

Do ěm lehce ťukalo to druhé, protože měl teprve 11cm, v 16.tt jsem dostala regulérně nakopáno :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
28.3.12 16:26

Jak psala Pája,je to krásné…taky se těším až dostanu „nakopáno“ :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie