Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
byly to spíš takový tukání jen když sem dala ruku na podbřišek,ted už to kolikrát cítím i bez té ruky,já je nejvíc cítím ráno a večer,uvidíš za pár dní jak ti mimi bude o sobě dávát vědět. ![]()
@suik píše:
@Makii uz jako druhorodicka, prvni jsem citila az ve 20, navic moje bricho neni zrovna pekac buchet, jak se rika, ze hubene citi pohyby driv.
Děkuju
No nejsem anorektička, ale od začátku těhu jsem zhubla 5kg, takže jsem o dost hubenější, než jsem bývala. Budu doufat, že to miminko je ![]()
já taky zhubla na začátku těhu, ale tento týden jsem nabrala
![]()
Ahojík Terii
,jen trpělivost stačí a miminko bude ťukat i bez přiložené ruky, sama to šťuchání pak pěkně ucítíš
. U mě to sílí každým dnem, opravdu každý den o něco maliličko víc
.No a dokonce už i v noci cítím pohyby, což už není tak „úžasné“
, protože mě to budí,… nebo protože já jsem vzhůru, tak budím maličkou?
Hmmmm
To nevím, ale každopádně nemůžu spát,protože se pak musím soustředit a pozorovat a všemožně vnímat to vrtění
,pak zaberu až za strašně dlouho…a ráno ,to jsem zralá na ledovou sprchu,abych se vykopala vůbec z pelíšku
No, jináč..Byli jsme s manželem včera na velkém utz . A dle ouředního výpočtu jsme právě 19+6tt.
..jsme prostě už veliiiikýýý ![]()
@therezaa
My už vlastně víme o holčičce od 16.tt,což bylo naprosto ideální–no,pro mě asi stejně trochu pozdě,chtěla jsem to vědět mnohem dřív
Ale jsme rádi,že alespoň už v tom 16.nám to pan doktor řekl
Neutrální věci mi totiž nic neříkají ,má touha kupovat růžové věcičky je uspokojená, hurááá
Nyní v 19+6tt nám to už jen potvrdil,tak je to dobré,že tam holčičce za tu dobu nic tam dole nevyrostlo
A váš stydlín se nechce ukázat
, to je ale rošťák-nebo rošťanda
To čekání je úmorné,alespoň pro zvědavé maminky
,já vím.Nezbývá než zase vydržet a čekat
…A co by sis přála ty, kdyby sis mohla vybrat? Máš nějaké tajné přání a touhu?
![]()
Ahoj Páji, tak to nejste tak moc daleko, my jsem dnes 18+0tt, takže zachvilenku bych to mohla mít jako ty
já už se těším moc na ty pohyby, myslím, že to tu maminku i uklidní,když cítí jak se v ní miminko převaluje a uvelebuje ![]()
Mě se právě zdá, že dnes večer jsem citila pořádný kopaneček, ale nevím jestli se mi to nezdálo, ale vzbudila jsem se
Ale hrozně mě bolela kyčle, to bylo hrozné dnes v noci a nevím proč
No my máme stydlína, hihiihi,já bych si moc přála chlapečka, ale tak hlavně aby prcek byl zdravej, to je to nejdůležitější.....To se máte, že už víte co to bude, a jména už máte vybrané? ![]()
@therezaa
Ahojík, to víš,že to za chvilenku budeš mít jako my
,miminko sílí a roste každým dnem. A každým dnem má více a více síly
.Mě to vrtění uklidňuje nesmírně
…O to víc jsem dnes smutná,že maličká se od včerejška neozývá
Nevím jak je to možné,zlobidýlko jedno maličké!! Snad to není malá urážlivka…stěžovala jsem si totiž včera všem jak v noci kope a budí mě ze spaní
…A teď to mám.!!!Nekope vůbec!! Hmmmm, asi je otočená někam na druhou stranu nožičkama
Každopádně je to nepříjemné, hodně
…Musím na ní být asi hodnější
A Teri, to je hezké , jak jsi napsala,že jsi cítila kopaneček,ale nevíš,jestli se ti to nezdálo
Takhle jsem to z počátku měla i já
.Pohyby na začátku nejsou tak silné a jsou cítit,jen když se velmi soustředíš,a nebo i tak ne.A jsou spíš ojedinělé než časté…Já si myslela téměř pokaždé,že se mi to jen zdálo. Ale ne, ONO SE TO NEZDÁ, ONO TO JE SKUTEČNĚ!
A zlobí kyčle? Tak to ti nezávidím ,protože ta bolest je protivná.
Ale stává se to maminkám v očekávání docela často. Hodně často jsem to už slyšela, stížnosti na kyčle.Musíš se šetřit, nic jiného nezbývá. A budu ti držet palečky ať se ta bolest nestupňuje,ale v tomto budu asi špatný prorok- většinou to bývá,že když už začne bolet s přibývající váhou bohužel do porodu již kyčle nepřestane zlobit
To jsem tě ale nepotěšila viď? Néé, každá maminka to má jinak a mohla to být u tebe jen momentální únava kloubu.
A už jsi také něco přibrala od začátku?
Já jsem jak balóóón
No, ale aspoň už mě pouštějí v trolejbuse sednout
My máme pro holčičku jméno už když jsme na ní pracovali
Bude to Kristýnka
Tak ty bys chtěla chlapečka? Budu držet palce, moc
! Ale jak píšeš, nejdůležitější je vážně to zdraví!!!!!To je úplně nejvíc. To když nám ve čt. doktor proměřil páteř, mozek,hlavičku, horní a spodní patro, žádný rozštěp, pět prstíků jsme napočítali dole i nahoře
,všechno v normě v pořádku a ještě mě pochválil, jak mám vzorové miminko!!!To bylo vážně úplně NEJVÍÍÍC
!!! Tak všem přeji krásná a zdravá miminka!!!!!!!!! ![]()
Ahojky Páji ![]()
vaše princezna určitě teď odpočívá, po těch kopanečcích co ti dává, určitě jí to taky dává zabrat, tak sebou šít
takže určitě nabírá sílu, aby mohla nastoupit v plné polní a pěkně ti ukázat, že tam je, aby sis to zapamatovala
![]()
Ty moje pohyby, je fakt že asi večer když ležím a usínám, tak je to asi nejznatelnější, ale pořád si ještě nejsem jistá
ale tak myslím, že za pár dní už to poznám přesně…
to je hold úděl prvorodiček, mají to těžší než ostřílené maminky, ale ikdyž ten strach je asi pořád stejný ikdyž máš první nebo čtvrté míminko
mě babičká říká, že to je teprve začátek, že teď budu mít ten strach už pořád o miminko - dítě…a je to pravda, takže tohle je asi dobrá průprava
![]()
Kyčle mě bolela i dnes v noci a teď ráno ji taky cítím, ale nevím jak to já jsem nijak nepřibrala teď mám 57kg, na začátku jsem zhubla a teď jsem přibrala tak 2kg, tak nevím, ale bolí mě to jak kdyby u třísla, tak snad mě to přejde a nebude to tak jak píšeš ty
ale spíš to bude asi horší… ![]()
Kristýnka je moc hezké jméno, moc se mě líbí,ale z jistých důvodů my kristýnku mít nemůžeme, ikdyž já bych ji brala…:-) Ale my budeme mít ondráška, nějak si moc nepřipouštím, že to bude holčička, myslím, že to bude chlapeček
![]()
Tak to se máte, že máte za sebou už velký ultrazvuk, mě teprve čeká až v dubnu, ale už se na něj moc těším, snad bude vše ok…do teď to tak bylo, I.trim.screening + triple testy mi vyšli ok, tak to tak snad zůstane…já jsem totiž hrozná histerka, pořád se něčeho bojí…achjo… ![]()
Paji přeji Vám krásnou sobotu tobě i malé princezně Kristýnce, užíjte si ji , ikdyž je tam dnes zakaboněno, ale to nevadí…
![]()
I Vám přeji krásný víkend
.Také jsem si nic jiného nepřipouštěla než holčičku, tak to děláš velice správně, mysli jen na chlapečka- však on tam bude!
Já jsem to samé, také histerčím z každé malé blbiny a hlavně ze strachu, co všechno se může stát…Ale tohle mi říká můj doktor.Nesmím na nic špatného myslet. Vůbec si v mysli špatné verze nevytvářet. Jsem zdravá, muž je zdravý i naše mimi je zdravé a tak to prostě zůstane!
A basta!!
Přeji ti , ať tě kyčle přestane brzy zlobit,– ale je to i tím,že se roztahuje děloha i když moc nepřibíráš, vevnitř se to hold roztahuje,tlačí a napíná.hmm
Krásný den papapa, jsem ráda,že tu jsi
(Jen je blbé,že já mám internet jen v práci
a tak od 12.hod nebudu na příjmu
- tak si třeba zase v pondělí povíme co a jak nám ty naše miminka zase za víkend provedly
![]()
@Pája32
Juj, takže to funguje:-):-) s tím, že když chci chlapečka tak ho budu mít
tobě to vyšlo tak mě taky
ale né tak je jasné, že budu ráda ikdyž to bude to nebo to.....:-) Ty kyčle jsou fakt hrozné jak bolí, tak snad to bude lepší uvidíme,…
Určitě v pondělí napiš, jaký jsi měla víkend…a jak se Vám daří, já už se jdu vykopat z te postele, zachvilku dojede manžel z domečku, tak ať se tu neválím stále
musím taky něco udělati tady v tý domácnosti!
Holky, tak se mějte krásně a užívejte víkend a v pondělí , pa pa
![]()
A v pondělí také přidám do svého alba fotečky ze čtvrtečního utz.
4D foteček máme osm. Jsou nádherné!!
Strašně jsme se tam s manželem nasmáli…co ta maličká dělala za pózy!!To bylo ohromné!
Mohli jsme si také nechat nahrát utz. na dvd, ale nakonec jsme se rozhodli,že 1500Kč dokážeme utratit za lepší věc pro maličkou…Ale teď mě to trochu mrzí
Byl by to úžasný záznam a památka dokonalá-hmmm,no už je to pryč.Máme alespoň fotečky a ty jsou krásné
Za těch 600Kč to stojí! ![]()
Ahojda holčiny, dneska jsem 17+ 5, a včera to bylo poprvé, a nevím co to bylo
seděla jsem u stolu, ve velkém předklonu nalepená na zrcadlo
a najednou, 2× za sebou, jako kdybych tam měla červíka, něco se tam roztáhlo.. nevím jestli třeba střeva?!
žádné lechtání a žádné bublinky, prost jako kdyby se mi tam něco roztáhlo… a dneska zase, ale zase teď na večer stejně jako včera.. seděla jsem u stolu v předklonu… mohou to být pohyby??? nebo prostě to jsou střeva?? děkuji holčiny za vaše názory ![]()
@eliasek89 ahoj, tak já to měla tAkY tak podobně - ale už v 16 tt (a to jsem taky prvorodička).. takže si myslím, že to jsou pohyby ![]()