Pohyby 39/40. týden těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1182
9.4.14 18:12

Pro jistotu bych zajela asi na kontrolu i když to být nic nemusí. Já jsem 40+4 včera jsem byla na kontrole a malá tam sebou taky pěkně na monitoru šila, víc než kdy jindy. Sestra mi říkala, že když je málo pohybů nelíbí se jim to a to samé naopak…,ale u mě naštěstí vše v pořádku. Ale pro ten klid bych si tam asi radši zajela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5578
9.4.14 20:54
@Katii píše:
Kéž by se něco chystalo, spíš mám strach, aby se něco nedělo s miminkem? :nevim:

Tak každopádně, pokud je to hodně a nezdá se Ti to, je dobré se nechat zkontrolovat a být v klidu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katii
9.4.14 21:41

Diky holky, byla jsem radsi na pohotovosti a nastesti ok :) spis to vypada, ze se neco uz malo deje. Kazdopadne miminko je v poradku a muzu byt v klidu :) :hug:

• Citovat
  • Upravit
3893
9.4.14 21:43

@Katii aspoň budeš v klidu spát - možná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katii
9.4.14 21:47
@rasataka píše:
@Katii aspoň budeš v klidu spát - možná :lol:

Puvodne jsem chtela napsat v klidu SPAT :lol: ale nevim, bricho poboliva, jen ne pravidelne, tak uvidime :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
57
31.12.14 17:55

Prosím o rychlou radu. Jsem ve 39tt a včera se prcek hybal jak zběsilej že jsem myslela že mi roztrhne břicho ale dnes naopak, dnes jsem ho cítila jen jednou jinak mi jen tvrdne břicho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2732
31.12.14 18:00

@tynaa6 nemusi to znamenat nic, ale taky by to mohlo znacit blizici se porod. Syn byl cele tehotenstvi dost aktivni, ale jeden vecer kopal nejak vic. A rano prisly kontrakce… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
31.12.14 18:01

A kdy jsi ho citila naposled? Zkusila sis dat neco sladkeho a lehnout na zada, zda sebude hybat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
31.12.14 18:08

No tak jsem si lehla na zadá a trochu se zavrtěl, bylo to jako by se jen protáhl a nic víc. Jinak pohyby jsem cítila ráno a až teď ale opravdu jen malinko ale děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
31.12.14 18:19

Jsem ve 35tt a pohyby taky cítím pokaždé jinak..Taky cítím větší rozdíly během jednoho a druhého dne..A co se týče noci, jak vnímám pohyby, záleží, jak moc jsem unavená a jak tvrdě spím. Pokud jsem přes den více odpočívala, probudí mě lehký šťouchanec, pokud jsem neměla možnost, tak se vzbudím až ráno a jen matně si na ně vzpomínám, jestli byly nebo ne.

Jinak je vnímám v klidu a jinak přes ztvrdlé břicho, ale cítím taky.

Obecně se říká, že by se měly počítat, v jedné hodině v klidu minimálně deset „velkých“ pohybů..Jsem těhotná počtvrté, nikdy jsem je takto nepočítala..Když jsem měla někdy pocit, že není něco v pořádku, tak jsem jela na monitor a naštěstí bylo vždy vše OK..Snažím se tím nestresovat, i když je to těžké.

U mě je mimčo více aktivní, když mám hlad. Většinou když se najím(i sladké),tak se uklidní a pohyby ustanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
31.12.14 18:21

@tynaa6 Pokud máš obavy, tak do porodnice na monitor. Tady to za Tebe nikdo nerozluští a oni se zlobit nebudou. Znám případy maminek, které měly pochybnosti, přijely, na monitoru byly hraniční hodnoty a hned jim vyvolávaly porod..Toto není hysterie, na konci těhotenství raději několikrát zbytečně než jednou pozdě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
31.12.14 18:54

Mne se ke konci mimco hybalo vzdy uz jen malo, spis to bylo sem tam takove protahnuti, ale zadne velke veletoce uz tam nedelalo. Staci, ze ho citis trochu se pohnout, bud v klidu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
31.12.14 19:53

No uvidíme zítra, zkusím si dát něco sladkého a jestli nebudu zítra cítit pohyby více tak asi zajedu do porodky :think: děkuji, hned jsem klidnější. Teď na konci je to celé na palici a ještě když jsem prvorodička :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31388
31.12.14 21:11

@tynaa6 mohlo by to značit blížící se porod, to hodně dětí nápadně zpomalí aktivitu. Každopádně buď hodně pozorná, naslouchej svému tělu a kdyby se Ti cokoli nezdálo, honem do porodnice :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
31.12.14 21:58

Mně se dcerka hýbala ke konci jak drak, ale byly dny, kdy snad celé prospala a já se ji snažila probudit, aby mi dala znamení že tam je:) Nicméně přicházející porod to nebyl, museli mi těhotentsví v 41tt ukončit, malá by tam byla asi jinak do teď, lenoška :-)) Nyní má 3,5m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí