Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já jsem teď večer měla opak, jsem také začátek 39tt a malá strašně řádila, kopance, same hrboli a jinak je klidnější, tak já řeším zas to, jestli je vpořádku i to, že bývá tak akční, na to že má v bříšku už tak malo místa.
Ahojky Holky, jsem ve 39+5 tt. Moje Holčička mi přijde strašně aktivní - 3 hodiny nic a pak se treba 30 minut
/ 40 minut mrska. Je to až bolestivé, extrémně tlačí na močový měchýř ( úplně mi ztvrde bricho s musím to pomalu rozdychavat) je jedno co delam ačkoli je nejaktivnější když jen lezim
poslicky sem do ted neměla ( aspoň myslim) přijde Vám taková aktivita normální? Děkuji ![]()
Jo, přijde mi to normální, můj mladej tam dělal takový veletoče, že jsem si myslela, že to není možný. Bolely mě i žebra.
@Monchichik
Děkuji moc. Myslim že rozhodně lepší, když o ni pořád vím než že se vůbec neoziva
![]()
No to je jasný
já nechápu, jak se vůbec mohl hýbat, protože jsem přenášela a mladej měl 4,2kg
, ale bavili se tím všichni, protože to bylo, jak kdyby mi tam jezdila Lochneska. Začal v 6 ráno a skoro pořád se hýbal. Bála jsem se, že mu to zůstane. Naštěstí byl od narození úplně hodnej a klidnej, zatím mu to zůstalo /je mu 12/, asi se vyřádil dopředu.
@Monchichik ty jo, já když byla naposled na kontrole v porodnici ( v ponděli mam další ) tak mi řekli že Má 49cm a 3700g
ja se narodila 3 tydny po Terminu a mela jsem 3330
tak se trochu bojim
možná taky protože je to první Těhotenství
A taky se samozřejmě obavam, že bude hrozně aktivní
Uvidime ![]()
Urcite je to normalni. Ke konci tehotenstvi nema miminko uz temer zadny prostor… kde si myslis, ze se to projevi? Ovsem pokud je miminko uplne bezne klidne a pak z niceho nic najednou prijde jedno agresivni kopani, letela bych k doktorovi.. tedy, ted uz bych letela. Pred 4 lety jsem to neudelala a pak jsem odjela z porodnice bez miminka.
@trpaslinka
to me moc mrzi, tak ona se celkově celou dobu projevovala, pak na nakou dobu to ustalilo, třeba jen jednou dvakrát denně a od doby, kdy piju bylinne čaje je zase takova aktivni. ![]()
@Michaela_karolina píše:
@Monchichik ty jo, já když byla naposled na kontrole v porodnici ( v ponděli mam další ) tak mi řekli že Má 49cm a 3700gja se narodila 3 tydny po Terminu a mela jsem 3330
tak se trochu bojim
![]()
možná taky protože je to první Těhotenství
A taky se samozřejmě obavam, že bude hrozně aktivní
Uvidime
Tak Matěj měl váhový odhad 3,5kg, prý bude dlouhej a hubenej po mně
Měřil 52cm. Jejich váhovýmu odhadu fakt nevěřím, může to být víc i míň. A ničeho se neboj, stejně ven musí
. Matěj byl na světě za 20 minut od příjezdu do porodnice a při porodu by mě fakt nenapadlo, že bude tolik vážit. Byla jsem překvapená, porod byl rychlej a bezproblémovej.
@Michaela_karolina tak bacha na ty čaje… Ne všechny bylinky jsou v těhotenství vhodné. Třeba to způsobují ty čaje.
@trpaslinka ja pila jen Malinik ktery mi byl doporuceny ( 3 hrnicky denne) potom caj na podporu mleka a Fenyklovy caj
asi bych si byla vedoma kdybych pila naky caj který se v tehotenstvi nesmi
Presto děkuji za informaci ![]()
Ahoj holky, mám dotaz, včera jsem byla na první kontrole v porodnici, dělali mi první monitory, vše ok.
Večer jsem delala jidlo (krutí, zelenina, smetana, ryze) a dala jsem tam kořeni: bazalka, oregano, a trochu suseneho zázvoru - asi čtvrt lžičky, takže fakt malinko. Ani to v tom jídle nebylo cítit. A potom se mimčo hodně hybalo. Cele těhotenství mám spis líné mimčo, takže jsem zvykla na málo pohybu, někdy mu stačí ráno a večer a přes den je v klidu, mám taky placentu vepredu, takže pohyby jsou tlumenějsi. Taky jsem spis vždy řešila opačný problem ve stylu necítím pohyby je vše ok? Ale včera večer se hybalo snad 3 hodiny… nějak jsem si to spojila, ze to tedy mohlo byt tím zázvorem, ale nevím, každopádně už nebudu kořenit a to jidlo radši nebudu jist. Co si o tom myslite? Mělo by se radši jet na pohotovost v takovém případě? Teď ráno je to v pohodě, citila jsem par pohybu, nic extra,…
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám dotaz, včera jsem byla na první kontrole v porodnici, dělali mi první monitory, vše ok.
Večer jsem delala jidlo (krutí, zelenina, smetana, ryze) a dala jsem tam kořeni: bazalka, oregano, a trochu suseneho zázvoru - asi čtvrt lžičky, takže fakt malinko. Ani to v tom jídle nebylo cítit. A potom se mimčo hodně hybalo. Cele těhotenství mám spis líné mimčo, takže jsem zvykla na málo pohybu, někdy mu stačí ráno a večer a přes den je v klidu, mám taky placentu vepredu, takže pohyby jsou tlumenějsi. Taky jsem spis vždy řešila opačný problem ve stylu necítím pohyby je vše ok? Ale včera večer se hybalo snad 3 hodiny… nějak jsem si to spojila, ze to tedy mohlo byt tím zázvorem, ale nevím, každopádně už nebudu kořenit a to jidlo radši nebudu jist. Co si o tom myslite? Mělo by se radši jet na pohotovost v takovém případě? Teď ráno je to v pohodě, citila jsem par pohybu, nic extra,…
Mam to vse dost podobne, jsem 39tt, cely tehotenstvi se moc nevrti, placenta vpredu… Ale poslednich par dni jsou to spis vecerni orgie
… A je jedno, co snim, jestli cokoladovy puding, kulajdu, nebo kureci maso se zeleninou
… Takze v klidu a s korenim jsi to urcite neprehnala, neboj ![]()
@uztobude Tak uvidim, co večer. 😊 To já mám ještě omezení dietou tehotenskou cukrovku, takže takhle jako nic sladkyho, co by mohlo mimino “probudit” nemůžu, ale je fakt ze i normálně bylo večer aktivnější, ale včera to bylo až moc, tak jsem se trochu bála no… 😇 A díky za uklidnění! 😊