Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, chtěla jsem se zeptat jak jste vnimaly pohyby na konci těhu? je třeba normální, že cele dopoledne cítím jenom třeba jedno dva malinke štouchnuti???
pak přes poledne par pohybu? jak jste je vnimaly vy? taky jste měly takve prodlevy?
Ve 39tt jsem jela vystrašená na pohotovost, pohyby jsem cítila trochu ráno a pak nic. Na kontrolním ultrazvuku bylo vše O.K., sestřička mě uklidnila,že miminko už je velké a více odpočívá. Ale ten strach byl šílený,když jsem poté viděla a slyšela ozvičky
, úlevou jsem plakala.
Jsem ve 39 a mimčo mi třeba i tři hodky v kuse spinká a pak začne boulet o sto šest a pak zas třeba dlouho spinká..jde hodně o to co jím a co dělám..když se válím a nic nejím spí taky:) ![]()
@danik píše:
Ve 39tt jsem jela vystrašená na pohotovost, pohyby jsem cítila trochu ráno a pak nic. Na kontrolním ultrazvuku bylo vše O.K., sestřička mě uklidnila,že miminko už je velké a více odpočívá. Ale ten strach byl šílený,když jsem poté viděla a slyšela ozvičky, úlevou jsem plakala.
Daniku děkuji moc za podporu, ja jsem naštěstí byla taky na srdíčku.. a taky je všechno vpořádku jak píšeš taky se mi moc ulevilo.. a ty pohyby pak už byly pořád slabší?? jako myslím ty další dny?
pokud se hodně bojíš dej si něco hodně sladkého a měl by vstát:))
@lenin007 píše:
Jsem ve 39 a mimčo mi třeba i tři hodky v kuse spinká a pak začne boulet o sto šest a pak zas třeba dlouho spinká..jde hodně o to co jím a co dělám..když se válím a nic nejím spí taky:)
Jenže ja se třeba hybu, jim a stejne jenom takove male tukani.. ted už je to trošku lepší.. ale to dopoledne jsem se fakt vylekala.. tak nevim jestli to mam ted už tak pořád čekat.. že to bude mín..
mě doktorka řikala že je to normální..měla jsem tennhle problém ve 36tt vubec jsem ho celý den necítila..myslím si že je to normální nemá tam místo..ale zase pokud se někdy už hodně bojíš tak jeď do porodky..pro klídek:))
@lenin007 píše:
mě doktorka řikala že je to normální..měla jsem tennhle problém ve 36tt vubec jsem ho celý den necítila..myslím si že je to normální nemá tam místo..ale zase pokud se někdy už hodně bojíš tak jeď do porodky..pro klídek:))
Děkuji moc za uklidnění.. jsem do toho i ja nějak strašně unavena.. tak možná i miminko..
Ahoj, tak já jsem 40+6 a prckovi se na svět zatím nechce.
Taky jsem byla šíleně vyhukaná z minimálních pohybů. Stalo se, že i v nemocnici na monitoru srdíčka přišla sestřička a začala mi prtat do břicha, že prcek spí, takže jej musíme probudit…prý je to ke konci normální - upřímně moc místa k pohybu už nemají. Takže klid, já to dělám tak, že když už jsem fakt nervozní, tak párkrát do prcka šťouchnu a on se ozve ![]()
@lišáček65 píše:
Ahoj, tak já jsem 40+6 a prckovi se na svět zatím nechce.
Taky jsem byla šíleně vyhukaná z minimálních pohybů. Stalo se, že i v nemocnici na monitoru srdíčka přišla sestřička a začala mi prtat do břicha, že prcek spí, takže jej musíme probudit…prý je to ke konci normální - upřímně moc místa k pohybu už nemají. Takže klid, já to dělám tak, že když už jsem fakt nervozní, tak párkrát do prcka šťouchnu a on se ozve
Zronva ted jak píšu tak se mi tam pohybala..
tak se mi ulevilo.. takže je třeba normální , že ted už více spí jo?
Holky,
já taky jančila z minima pohybů a abych se uklidnila, tak jsem do ní žďuchala tak dlouho, dokud se neohlásila..
rodila jsem vyvolávaně v 41+0 a porodila 4220g!! tak hýbat se s tolika kily v tak malém prostoru, to asi nebyl žádný med.. no med to asi byl, páč se jí ven nechtělo, ona hýbat se nepotřebovala ![]()
Myslím,že se mi hýbala ke konci už míň,ale tím,že mě na pohotovosti uklidnili,už jsem to tak neřešila (ale už je to skoro 4,5 roku,přesně si to nevybavuju. Jen ten zážitek mi zůstal v hlavě dodnes)
Jojo, to je normální. Co jsem kde četla, tak je to opravdu i tím, že už tam nemá moc místa. Doporučuju, jesti budeš nervózní si dát něco buď opravdu hodně sladkého nebo třeba kafe nebo něco co povzbuzuje. Já mám právě spíš opačnej „problém“. Jsem 38+2 a malej se tam šije už druhej den tak, že už jsem z toho byla taky neklidná, co mu je.. ![]()
TAk to vám teda závidím že se vám mimča hýbou málo,já mám teda už 3letého kluka,ale přesně před porodem se mlel jak blázen.Břicho se mi vlnilo jak při mořský bouřce a kolikrát mě to až bolelo,a nemyslim že by tam měl moc místa měl totiž 4kila ![]()