Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám dotaz, včera jsem byla na první kontrole v porodnici, dělali mi první monitory, vše ok.
Večer jsem delala jidlo (krutí, zelenina, smetana, ryze) a dala jsem tam kořeni: bazalka, oregano, a trochu suseneho zázvoru - asi čtvrt lžičky, takže fakt malinko. Ani to v tom jídle nebylo cítit. A potom se mimčo hodně hybalo. Cele těhotenství mám spis líné mimčo, takže jsem zvykla na málo pohybu, někdy mu stačí ráno a večer a přes den je v klidu, mám taky placentu vepredu, takže pohyby jsou tlumenějsi. Taky jsem spis vždy řešila opačný problem ve stylu necítím pohyby je vše ok? Ale včera večer se hybalo snad 3 hodiny… nějak jsem si to spojila, ze to tedy mohlo byt tím zázvorem, ale nevím, každopádně už nebudu kořenit a to jidlo radši nebudu jist. Co si o tom myslite? Mělo by se radši jet na pohotovost v takovém případě? Teď ráno je to v pohodě, citila jsem par pohybu, nic extra,…
Byla jsem na předporodním kurzu a tam nám říkali, že pokud ty pohyby nejsou bolestivé, tak je to v pořádku. Nic tě nebolí (víc než obvykle
), nekrvácíš… Já myslím, že úplně v pořádku, děti prostě mají aktivnější a méně aktivní období. A i tím, jak je teď už veliké, tak i manší pohyb je cítit víc…
Já mám zase opačný problém, naše Malá je aktivní mimčo (39tt), cítím ji snad každých 10 minut a večer mi v tom břiše snad tancuje
Takže já lehce vyšiluju, když si po 2 hodinách uvědomím, že už jsem ji chvíli necítila. A ještě k tomu má tak jednou za 14 dní klidnej den, kdy se skoro nehýbe - musím si fakt lehnout na gauč, do polohy, která se jí moc nelíbí a pak se na ni fakt hodně soustředit, abych ji cítila… ![]()
Takže tě uklidním, možná za to fakt mohl ten zázvor, nebo mělo prostě tvoje mimčo zrovna náladu a chtělo se pořádně protáhnout ![]()