Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Potřebuju se zeptat, jsem dost vystrašená.. Jsme ve 25.týdnu a přestala jsem cítit pohyby naší malinké v bříšku.. Ještě předevčírem jsem nemohla kvůli kopancům pomalu ani usnout a teď skoro nic.. Teď to jsou spíš jen takové bublinky, ani nevím jestli je to ona… Mám strach, mluvíme na ní a skouším jí probudit.. Myslím že nemůže být natolik veliká aby tam neměla dost místa na pohyb.. Co myslíte?? Mám se bát?? K dr jdu až v pondělí a to ještě jen pro nějaký papíry do práce… Děkuji za pomoc a všem přeji šťastné těhotenství
Doktorovi bych to určitě v pondělí řekla, pro tvůj klid, ať se podívá, myslím, že ti to dokáže rozumně vysvětlit a uklidní tě, podívá se, jestli je vše v pořádku.
Všeobecně co mám nastudováno mají děti klidnější a aktivnější období, pokud cítíš aspoň bublinky, určitě bude vše v pořádku.
Ale snadno se mi to říká, já jsem 23. týden a malou pořádně cítím teprve snad týden, mám placenu na přední straně, takže jsme si museli počkat a teď si to hrozně užívám, takže si umím představit, že bych taky plašila.. Pro svůj klid probrat s dr. a doma zkusit pošťouchat, ať se probere, třeba se přwtočilo a kope teď „do těla“ a proto to tolik necítíš ![]()
mně se prcek mele, když sním česnek nebo něco s chilli, můžeš to zkusit ![]()
Ve 27tt (nevím přesně, ale tak nějak) jsem byla na pohotovosti, že skoro 3 dny malýho necítím, vše bylo v pořádku, doktor mi říkal, že v tomto týdnu nemusí být pohyby úplně pravidelný, ale že je dobře, že jsem přijela. Takže doporučuju, pro tvůj klid, zajet si na UTZ do nemocnice. Držím palce!!!!
Já kdysi u dcerky byla 25 TT a do té doby byla dcera strašně aktivní.A najednou nic celý den .Ani kopaneček ,bublinka nic.Nelenila jsem a jela na pohotovost.Natočili monitor .Vše bylo ok.Prostě měla jen línější období.NO ale byla jsem klidnější.A nikdo se na mně nezlobil.Raději pojedu stokrát zbytečně,než jednou pozdě.Asi tak. ![]()
ahoj, taky jsem neměla ještě nedávno pohyby tak pravidelný a byly línější dny.. a i teď mi přijde,že jsou dny kdy se tam mele hodně a kdy skoro nic,jen takové převalování… U mě zase pomáhá sladký na probuzení ![]()
a jak píše Grejs, opravdu pravidělně by měly být pohyby po 28 tt…ale Mudr. bych to určitě řekla..to by se Tě snad měla i ptát…nebo mně se ptá pokaždý na pohyby
Ahoj, mě moje malá taky kopala pravidelně od 19tt a pak najednou jeden celý den a noc nic(někdy ve 23tt)-byla jsem z toho vyděšená..ale druhý den se to zase vrátilo do normálu a od té doby ji zase cítím pořád..
![]()
Ahoj holky. Jste úplně úžasný, tolik zpráv
. Ještě včera večer jsme s přítelem a rodinou byli na narozeninách a cestou zpátky domů jsem řekla, že tam prostě dojedem, bylo mi úplně do breku… Hrozná bezmoc.. Jeli jsme tedy na pohotovost na gynekologii.. Pan dr. sice moc nadšený nebyl že musí zas něco dělat ale proběhlo vag.vyšetření a UTZ. Si předsravte, že ta naše malá dareba má prostě jen klidnější období a spí jako pařez
.. Celá byla zalezlá v podbříšku, tak šikovně že jí fakt nebylo cítit a koukala jí ven hlava.. Ani dr. jak na mí přitlačil při UTZ tak prostě úplný nezájem.. VŠE JE ALE V NAPROSTÝM POŘÁDKU..
![]()
Děkuju Vám jste straštně hodný
čerstvá maminka píše:
Ahoj holky. Jste úplně úžasný, tolik zpráv. Ještě včera večer jsme s přítelem a rodinou byli na narozeninách a cestou zpátky domů jsem řekla, že tam prostě dojedem, bylo mi úplně do breku… Hrozná bezmoc.. Jeli jsme tedy na pohotovost na gynekologii.. Pan dr. sice moc nadšený nebyl že musí zas něco dělat ale proběhlo vag.vyšetření a UTZ. Si předsravte, že ta naše malá dareba má prostě jen klidnější období a spí jako pařez
![]()
![]()
.. Celá byla zalezlá v podbříšku, tak šikovně že jí fakt nebylo cítit a koukala jí ven hlava.. Ani dr. jak na mí přitlačil při UTZ tak prostě úplný nezájem.. VŠE JE ALE V NAPROSTÝM POŘÁDKU..
![]()
![]()
![]()
Hlavně že už víš a jsi klidná.Užívej si to krásné období
![]()
čerstvá maminka píše:
Ahoj holky. Jste úplně úžasný, tolik zpráv. Ještě včera večer jsme s přítelem a rodinou byli na narozeninách a cestou zpátky domů jsem řekla, že tam prostě dojedem, bylo mi úplně do breku… Hrozná bezmoc.. Jeli jsme tedy na pohotovost na gynekologii.. Pan dr. sice moc nadšený nebyl že musí zas něco dělat ale proběhlo vag.vyšetření a UTZ. Si předsravte, že ta naše malá dareba má prostě jen klidnější období a spí jako pařez
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To ale bude lenoska aspon budes mit klidne miminko
čerstvá maminka píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tak to jsem ráda, že je vše ok ![]()
Jooo taky jsem ráda, že je vše v pořádku.. Bylo to hrozný… Teď je už malinká zase trošku živější, spíš jí já v klidu nenechám
.
Právě že jsem si myslela, že jestli bude po tátovi (říká se že holky jsou podobný otcům) tak to bude zvíře už od prvních týdnu, co mi povídala tchýně.. Z počátku to tak bylo, tak jsem právě plašila co se pak stalo.. Lepší opravdu 10× ze sebe udělat „vola“ než mít pak oči pro pláč…
A jak se daří Vám a Vašim brobečkům
? Bude někdo rodit v květnu? Už se to blíží a blíží
.. Už začínají trochu nervíky a hlavně mám sny pořád jen o doktorech… Nevím proč ![]()
čerstvá maminka píše:
Jooo taky jsem ráda, že je vše v pořádku.. Bylo to hrozný… Teď je už malinká zase trošku živější, spíš jí já v klidu nenechám.
Právě že jsem si myslela, že jestli bude po tátovi (říká se že holky jsou podobný otcům) tak to bude zvíře už od prvních týdnu, co mi povídala tchýně.. Z počátku to tak bylo, tak jsem právě plašila co se pak stalo.. Lepší opravdu 10× ze sebe udělat „vola“ než mít pak oči pro pláč…
A jak se daří Vám a Vašim brobečkům? Bude někdo rodit v květnu? Už se to blíží a blíží
.. Už začínají trochu nervíky a hlavně mám sny pořád jen o doktorech… Nevím proč
Já jsem 7.6 ale jak se znám ,tak to bude ještě květnové miminko.
Moc se těším.Kdy máš ty termín?
čerstvá maminka píše:
Jooo taky jsem ráda, že je vše v pořádku.. Bylo to hrozný… Teď je už malinká zase trošku živější, spíš jí já v klidu nenechám.
A jak se daří Vám a Vašim brobečkům? Bude někdo rodit v květnu? Už se to blíží a blíží
.. Už začínají trochu nervíky a hlavně mám sny pořád jen o doktorech… Nevím proč
já mám TP 10.5. ![]()
werunga: My máme také termín 10.5. ![]()
To je pěkný. Už se moc těšíme.