Pojďte dál a nezouvejte se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37144
25.12.16 20:22

Tak ja bych rekla ze v cizine je to celkem bezny, to mame zazity hlavne, mi cesi ze se prezouvame hned jak vlezem do bytu nekdo este na chodbe :D ja se teda zouvam taky ale kdyz mi pride navstveva nebo chvatam tak pobiham v botech aspon po tech castech bytu kde nemam koberce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.12.16 20:32

@Aries6
Já žila nějakou dobu v USA a je to tam fakt tak, ze lidi se prede dvermi nezouvaji a ze doma chodi klidne v botech. Samozrejme pokud neni venku nejak extra mokro, bahnivo atd. Jinak ale maji i backory a tak, ale proste botnik vetsinou mivaji v loznici v ramci satni skrine, takze z venku proste dojdou do loznice a kdyz chteji tak se pak prezujou nebo jdou bosky, kdyz uz neplanuji jit ven…nevim jestli existuje nejake pravidlo kdy se prezouvaji, ale kazdopadne po navstevach se to nikdy nevyzaduje, a naopak nutit nekoho aby se zul je pro ne dost neprijemne…

A to pritom hodne rodin ma na podlaze vsude koberce (rodina kde jsem bydlela meli i koberec v koupelne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
25.12.16 20:36
@Gladys píše:
Opravdu je ve světě naprosto běžné, že se lidé nezouvají. já to zažila konkrétně v Holandsku a to je země postavená na písku :lol:
Ono jde o to, že zuješ člověka z bot, kde má spocený nohy, ony začnou smrdět, je to trapný všem zůčastněným…
U malých dětí já teda dělám vyjímku, když leze dítě po zemi, tak to zouvám. ale předtím jsem též nezouvala, přijde mi to fakt nevhodné. Ještě dotyčné/mu nacpat nějaké erární pantoflíčky :poblion: to už mi přijde jako mučení, obzvlášť u lidí, kteří si potrpí na zevnějšek, jsou nějak sladěný i s obuví. Když doma neleze dítě, tak bohatě stačí pořádná huňatá rohožka :wink:

Tak až budu žít ve světě (třeba v Holandsku) budu chodit na návštěvě v botách a návštěvy nechám chodit v botách u nás doma. Ale dokud budu žít tady, tak se budou u nás návštěvy zouvat. :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
25.12.16 20:37

Taky jsem o tom nedavno premyslela - mam mimino, hodne casu travi na podlaze, uci se lezt. Predstava, ze mu do toho lezu v botech z venku, me zveda zaludek. Vytiram i tak casto, takze kdybychom chodili doma v botech, tak vytiram tak trikrat denne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
25.12.16 20:37

@Aries6 I pro mě je to nepochopitelné. Že někdo chodí v botech po bytě a pak jde bosý a lehne si s těma špinavýma nohama do postele…natož když jsou v tom bytě děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.12.16 20:46
@Tšekkin Kulpa píše:
@Aries6
Já žila nějakou dobu v USA a je to tam fakt tak, ze lidi se prede dvermi nezouvaji a ze doma chodi klidne v botech. Samozrejme pokud neni venku nejak extra mokro, bahnivo atd. Jinak ale maji i backory a tak, ale proste botnik vetsinou mivaji v loznici v ramci satni skrine, takze z venku proste dojdou do loznice a kdyz chteji tak se pak prezujou nebo jdou bosky, kdyz uz neplanuji jit ven…nevim jestli existuje nejake pravidlo kdy se prezouvaji, ale kazdopadne po navstevach se to nikdy nevyzaduje, a naopak nutit nekoho aby se zul je pro ne dost neprijemne…A to pritom hodne rodin ma na podlaze vsude koberce (rodina kde jsem bydlela meli i koberec v koupelne).

to si nedovedu představit, to musí být hnus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
25.12.16 20:48

Přitom je to to samé, jako jít se psem po městě na procházku a pak ho pustit do bytu…na co je někomu, že se zouvá, když ten pes do bytu donese všechno, do čeho stoupnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
25.12.16 20:50
@Fofrník píše:
Tak až budu žít ve světě (třeba v Holandsku) budu chodit na návštěvě v botách a návštěvy nechám chodit v botách u nás doma. Ale dokud budu žít tady, tak se budou u nás návštěvy zouvat. :pankac: :pankac:

Přesně. Opravdu netoužím, aby mi někdo do mého koberce otíral špínu z ulice, zelené chrchle bezdomovců (nic proti nim), zbytky psích výkalů plné škrkavčích vajíček apod. :poblion: :poblion: Pokud má někdo problém se u mě doma zout, tak snad aby na tu návštěvu radši nechodil. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
25.12.16 20:57

Taky u těch filmů zírám, kolikrát leží na pohovce i v botech :poblion: to by na mne teda nebylo, doma mám dlažbu, kterou mohu snadno vytřít a každý se u nás zouvá, představa, že mi někdo boty otírá do koberce :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
25.12.16 20:58
@Adrasteia píše:
Přesně. Opravdu netoužím, aby mi někdo do mého koberce otíral špínu z ulice, zelené chrchle bezdomovců (nic proti nim), zbytky psích výkalů plné škrkavčích vajíček apod. :poblion: :poblion: Pokud má někdo problém se u mě doma zout, tak snad aby na tu návštěvu radši nechodil. :mrgreen:

Asi tak. A pokud někomu smrdí nohy stačí si je vydrbat a je to. No pokud to má někdo z nemoci tak je spray. Na děravé ponožky se snad nikdo vymlouvat nebude. ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
25.12.16 21:00

Americké zkušenosti nemám, ale zařadila bych to mezi hollywoodská filmová klišé http://archiv.neviditelnypes.lidovky.cz/…/cliches.htm :)
U nás teda občas v botách běháme (halt vidláci) a návštěvy nutím nepřezouvat se, ale bosa moc neběhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
25.12.16 21:00

Rodina se zouvab ale navstevy se u nas nezouvaji, nas pes nema boty a chodi všude, takze mi prijde trapne nutit navstevy, aby se prede mnou ohybali a sundavali boty, kdyz muj pes si tu beha, nedavno jsem celta i clanek, ze chtit po navsteve, aby si sundala boty je neeticke a nevychovane. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
25.12.16 21:01

Ja teda navstevam nabizim pantofle, pak se nikdo nemuze vymlovat ze nema ponozky nebo je mu zima od nohou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
@majki.r píše:
Přitom je to to samé, jako jít se psem po městě na procházku a pak ho pustit do bytu…na co je někomu, že se zouvá, když ten pes do bytu donese všechno, do čeho stoupnul.

Tohle mě taky napadlo. Naši psa mají a běhá venku i doma. On teda neletí mokrý zablacený domů, ale nějak to mamka neřeší. Je pravda, že na koberci je to ale znát. Ale určitě je rozdíl 4 tlapky, i od velkého psa a plocha chodila člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
@Kriss Tina píše:
Tak ja bych rekla ze v cizine je to celkem bezny, to mame zazity hlavne, mi cesi ze se prezouvame hned jak vlezem do bytu nekdo este na chodbe :D ja se teda zouvam taky ale kdyz mi pride navstveva nebo chvatam tak pobiham v botech aspon po tech castech bytu kde nemam koberce…

Korejci se třeba taky přezouvaj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný