Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak ja bych rekla ze v cizine je to celkem bezny, to mame zazity hlavne, mi cesi ze se prezouvame hned jak vlezem do bytu nekdo este na chodbe
ja se teda zouvam taky ale kdyz mi pride navstveva nebo chvatam tak pobiham v botech aspon po tech castech bytu kde nemam koberce…
@Aries6
Já žila nějakou dobu v USA a je to tam fakt tak, ze lidi se prede dvermi nezouvaji a ze doma chodi klidne v botech. Samozrejme pokud neni venku nejak extra mokro, bahnivo atd. Jinak ale maji i backory a tak, ale proste botnik vetsinou mivaji v loznici v ramci satni skrine, takze z venku proste dojdou do loznice a kdyz chteji tak se pak prezujou nebo jdou bosky, kdyz uz neplanuji jit ven…nevim jestli existuje nejake pravidlo kdy se prezouvaji, ale kazdopadne po navstevach se to nikdy nevyzaduje, a naopak nutit nekoho aby se zul je pro ne dost neprijemne…
A to pritom hodne rodin ma na podlaze vsude koberce (rodina kde jsem bydlela meli i koberec v koupelne).
@Gladys píše:
Opravdu je ve světě naprosto běžné, že se lidé nezouvají. já to zažila konkrétně v Holandsku a to je země postavená na písku
Ono jde o to, že zuješ člověka z bot, kde má spocený nohy, ony začnou smrdět, je to trapný všem zůčastněným…
U malých dětí já teda dělám vyjímku, když leze dítě po zemi, tak to zouvám. ale předtím jsem též nezouvala, přijde mi to fakt nevhodné. Ještě dotyčné/mu nacpat nějaké erární pantoflíčkyto už mi přijde jako mučení, obzvlášť u lidí, kteří si potrpí na zevnějšek, jsou nějak sladěný i s obuví. Když doma neleze dítě, tak bohatě stačí pořádná huňatá rohožka
Tak až budu žít ve světě (třeba v Holandsku) budu chodit na návštěvě v botách a návštěvy nechám chodit v botách u nás doma. Ale dokud budu žít tady, tak se budou u nás návštěvy zouvat.
![]()
Taky jsem o tom nedavno premyslela - mam mimino, hodne casu travi na podlaze, uci se lezt. Predstava, ze mu do toho lezu v botech z venku, me zveda zaludek. Vytiram i tak casto, takze kdybychom chodili doma v botech, tak vytiram tak trikrat denne ![]()
@Aries6 I pro mě je to nepochopitelné. Že někdo chodí v botech po bytě a pak jde bosý a lehne si s těma špinavýma nohama do postele…natož když jsou v tom bytě děti…
@Tšekkin Kulpa píše:
@Aries6
Já žila nějakou dobu v USA a je to tam fakt tak, ze lidi se prede dvermi nezouvaji a ze doma chodi klidne v botech. Samozrejme pokud neni venku nejak extra mokro, bahnivo atd. Jinak ale maji i backory a tak, ale proste botnik vetsinou mivaji v loznici v ramci satni skrine, takze z venku proste dojdou do loznice a kdyz chteji tak se pak prezujou nebo jdou bosky, kdyz uz neplanuji jit ven…nevim jestli existuje nejake pravidlo kdy se prezouvaji, ale kazdopadne po navstevach se to nikdy nevyzaduje, a naopak nutit nekoho aby se zul je pro ne dost neprijemne…A to pritom hodne rodin ma na podlaze vsude koberce (rodina kde jsem bydlela meli i koberec v koupelne).
to si nedovedu představit, to musí být hnus
Přitom je to to samé, jako jít se psem po městě na procházku a pak ho pustit do bytu…na co je někomu, že se zouvá, když ten pes do bytu donese všechno, do čeho stoupnul.
@Fofrník píše:
Tak až budu žít ve světě (třeba v Holandsku) budu chodit na návštěvě v botách a návštěvy nechám chodit v botách u nás doma. Ale dokud budu žít tady, tak se budou u nás návštěvy zouvat.![]()
Přesně. Opravdu netoužím, aby mi někdo do mého koberce otíral špínu z ulice, zelené chrchle bezdomovců (nic proti nim), zbytky psích výkalů plné škrkavčích vajíček apod.
Pokud má někdo problém se u mě doma zout, tak snad aby na tu návštěvu radši nechodil. ![]()
Taky u těch filmů zírám, kolikrát leží na pohovce i v botech
to by na mne teda nebylo, doma mám dlažbu, kterou mohu snadno vytřít a každý se u nás zouvá, představa, že mi někdo boty otírá do koberce
![]()
@Adrasteia píše:
Přesně. Opravdu netoužím, aby mi někdo do mého koberce otíral špínu z ulice, zelené chrchle bezdomovců (nic proti nim), zbytky psích výkalů plné škrkavčích vajíček apod.![]()
Pokud má někdo problém se u mě doma zout, tak snad aby na tu návštěvu radši nechodil.
Asi tak. A pokud někomu smrdí nohy stačí si je vydrbat a je to. No pokud to má někdo z nemoci tak je spray. Na děravé ponožky se snad nikdo vymlouvat nebude.
![]()
Americké zkušenosti nemám, ale zařadila bych to mezi hollywoodská filmová klišé http://archiv.neviditelnypes.lidovky.cz/…/cliches.htm ![]()
U nás teda občas v botách běháme (halt vidláci) a návštěvy nutím nepřezouvat se, ale bosa moc neběhám.
Rodina se zouvab ale navstevy se u nas nezouvaji, nas pes nema boty a chodi všude, takze mi prijde trapne nutit navstevy, aby se prede mnou ohybali a sundavali boty, kdyz muj pes si tu beha, nedavno jsem celta i clanek, ze chtit po navsteve, aby si sundala boty je neeticke a nevychovane. ![]()
Ja teda navstevam nabizim pantofle, pak se nikdo nemuze vymlovat ze nema ponozky nebo je mu zima od nohou ![]()
@majki.r píše:
Přitom je to to samé, jako jít se psem po městě na procházku a pak ho pustit do bytu…na co je někomu, že se zouvá, když ten pes do bytu donese všechno, do čeho stoupnul.
Tohle mě taky napadlo. Naši psa mají a běhá venku i doma. On teda neletí mokrý zablacený domů, ale nějak to mamka neřeší. Je pravda, že na koberci je to ale znát. Ale určitě je rozdíl 4 tlapky, i od velkého psa a plocha chodila člověka.
@Kriss Tina píše:
Tak ja bych rekla ze v cizine je to celkem bezny, to mame zazity hlavne, mi cesi ze se prezouvame hned jak vlezem do bytu nekdo este na chodbeja se teda zouvam taky ale kdyz mi pride navstveva nebo chvatam tak pobiham v botech aspon po tech castech bytu kde nemam koberce…
Korejci se třeba taky přezouvaj ![]()