Pojďte hubnout se mnou - Atkinsova dieta

38
20.3.12 21:08

Pojďte hubnout se mnou!!!

Zítra chci začít s Atkinsonovou dietou a hledám někoho do páru- online páru :*
Je jasný, že asi takhle narychlo nenajdu nikoho kdo by chtěl zkusit Atkinsonku ale alespon někoho kdo ještě hubnout nezačal a chystá se na to od zítra:)
Vím, že takovýchto témat je tady více, ale hledám než nějaké obecné věci a rady spíš kolektiv třeba 5 dam co do toho pujdou se mnou a vydrží déle jak pár dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
20.3.12 21:15

Co to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
20.3.12 21:19

Ale taková šílenost.
Chceš hubnout online s podporou holek, co už v tom umí chodit? Něco na principu Jste to, co jíte? Máme skupinu na FB.
V případě zájmu SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
20.3.12 21:27

Sla bych s tebou do hubnuti,ale Atkinsnova dieta neni zrovna moc doporucovana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
20.3.12 22:06

Atkinson

Barca12345 píše:
Co to je?

dieta s nulový nebo minimálním příjmem sacharidů- je dost drsná

omites píše:
Ale taková šílenost.
Chceš hubnout online s podporou holek, co už v tom umí chodit? Něco na principu Jste to, co jíte? Máme skupinu na FB.
V případě zájmu SZ

no to určo ne- bh prozradila kdo jsem a to né:(

omites píše:
Ale taková šílenost.
V případě zájmu SZ

já v tom taky umím codit a chodím v tom až moc dlouho, vím přesně co a jak ale nezabírá to tak jak by mělo, protože pokud nejdeš k havlíčkovi přímo na vlastní rozbor tak ty jeho jídelníčky jsou jenom obecné rady:(
ale máš pravdu atkinsonka je šílenost

Pajule22 píše:
Sla bych s tebou do hubnuti,ale Atkinsnova dieta neni zrovna moc doporucovana.

já vím, je moc drsná, ale asi do ní půjdu, nicméně je mi jasné, že podobného šílence najdu ztěží, takže jestli deš do klubu i s jinou dietou tak tě beru :jazyk:

Jinak já si to představuju tak, že bych chtěla vytvořit klub tak 5-10 holek co budou pravidelně psát třeba aspon 1× týdně a budeme se podporovat a třeba si i vyměnovat fotky když zhubneme atd (samozřejmě bez hlavy atd), prostě něco víc než jen takové to klasické plkání kdy může kdokoliv napsat cokoliv ale je to takové nekomorní no.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
20.3.12 22:09

Takže co se může jíst??? Jak vypadá jidelníček??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
20.3.12 22:20

Klubík už mám, jenom jsem nabídla pomoc. A neřekla bych, že odhalení identity v jedné málo známé hubnoucí skupině na FB je nějaká hrůza. Atkinson je podle mě taky jenom se všeobecnýma radama a ještě ke všemu je to pěkná šílenost. Nebojíš se jojo efektu? (tohle ber jako řečnickou otázku).
Vzhledem k tomu, že se vám tady zřejmě zformuje další hubnoucí skupina, tak už do toho nebudu zasahovat. Čest vašemu blbnutí s Atkinsnem 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
20.3.12 22:22
Ušu píše:
Takže co se může jíst??? Jak vypadá jidelníček??

má to několik fází- od žádného cukru po udržovací fázy málo cukru, dá se říct, že čím méně sacharidů tím větší úbytek. Ve zkratce se dá říct, že hlavní jídlo tvoří bílkoviny a nějaké ty tuky a jen pár gramů sacharidů.
Jí se maso, maso, maso, ryby, vejce, šunka, tuky v podobě oliv oleje a občas máslo, šunka bez cukru, sem tam sýry a sem tam tvaroh, jogurt, trošku zeleniny denně, ovoce minimálně a na příloh jako brambory, pečivo zapoměn a na sladké už uplně…v první fázy se smí max. 20G sachrů denně což je zhruba pár koleček okurky, rajče, půl jogurtu a maso atd.
V podstatě se nehlídá kalorie, cholesterol, tuky ani bílkoviny ani ´množství ale jen sacharidy.....více tady: tady tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
20.3.12 22:24
omites píše:
Klubík už mám, jenom jsem nabídla pomoc. A neřekla bych, že odhalení identity v jedné málo známé hubnoucí skupině na FB je nějaká hrůza. Atkinson je podle mě taky jenom se všeobecnýma radama a ještě ke všemu je to pěkná šílenost. Nebojíš se jojo efektu? (tohle ber jako řečnickou otázku).
Vzhledem k tomu, že se vám tady zřejmě zformuje další hubnoucí skupina, tak už do toho nebudu zasahovat. Čest vašemu blbnutí s Atkinsnem 8)

já si toho cenním, ale prostě těch zdravých způsobí už mám pokrk, člověk prostě jí tak jak má a minimální výsledek nebo přibere. Já odjakživa jsem hubla jedině když jsem hubla ané když jsem měla dle cajthamklové „stravní režim“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
20.3.12 22:30

Já bych do toho šla, ale nemám doma asi dost zásob masa, abych mohla začít zítra. ale třeba pozítří už budu připravena :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
20.3.12 22:34

Já sem s dovolením přispěju, sama jsem Atkinse držela 2× a byla jsem spokojená.
I když uznávám, že to zdravá dieta není.

Princip spočívá ve sníženém příjmu sacharidů. Měl by se pohybovat do 20-25g sacharidů denně. Tím organismus připravíte o sacharidy na běžný denní provoz a je nucen sáhnout do starých zásob, tedy tuků. Říká se tomu „ketóza“ a běžně se to používá v kulturistice (tzv. cyklická ketogenní dieta). U Atkinse se však tato ketóza (narozdíl od CKG) udržuje.

Dieta je náročná na ledviny, je nutné hodně pít. A samozřejmě mít ledviny v pořádku :!
Asi 3-4 den je člověk hrozně slabý. To je právě den, kdy se tělo přepne do ketózy. Je třeba vydržet asi 1-2 dny, přejde to.

Jídelníček vypadá brutálně, ale opravdu jsem neměla ani hlad ani chutě.
Zhubla jsem za 4-5 týdnů asi 6-8kg, už si to nepamatuju, nevážila jsem se a šlo mi hlavně o centimetry a sundání menších špíčků. Při dietě jsem cvičila, byla jsem na to zvyklá. Jen jsem snížila zátěž, člověk je opravdu slabší.
Jojo efekt se nekonal, po skončení diety jsem neměla žádné nutkání se přejídat ani vrhat na sladké.

Nevýhoda je ta, že je člověk takový slabší a také že v důsledku ketózy jde trošku cítit z pusy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
20.3.12 22:35

Jo a ještě něco - pokud zhřešíte a zvýšíte příjem sacharidů, tělo se zase přepne do normálního režimu.
A zas trvá asi 3-4 dny, než se dostanete do ketózy. Takže je dobré nehřešit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
20.3.12 22:42

Já tehdy vůbec nejedla maso, takže jsem jedla hlavně: sýry, cottage sýry, zakysanou smetanu, vejce.
Zeleninu jak kterou, třeba hrášek a mrkev mají hodně sacharidů, takže ty vynechat.
Jedla jsem hlavně podušený špenát, brokolici, semtam myslím ředkvičku. Zeleninu v omezeném množství, spíše jako přílohu.
Hlavní zásada prostě je nepřekročit tu hranici sacharidů :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
20.3.12 22:45

No ty bláho, 20-25g sacharidů za den je teda dost záhul 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
20.3.12 22:47
Petulie píše:
Já bych do toho šla, ale nemám doma asi dost zásob masa, abych mohla začít zítra. ale třeba pozítří už budu připravena :pankac:

však ok, nemusí to být nutně zítra…:) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková