Pojem zastavení exekuce

Anonymní
17.4.14 10:53

Pojem zastavení exekuce

Aho, můžete mi někdo vysvětlit pojem,,zastavení exekuce,,? Nějak to nechápu. Znamená to, že když soud povolí zastavení, tak až si najdu práci, tak znovu exekuce naběhne? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
108
17.4.14 10:57

Zastavení exekuce - mělo by být ukončení - měl by tam být uvedeno z jakého důvodu, např. zaplacením apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.14 10:59

Takže pokud požádám soud o zastavení třeba pro nemajetnost a on mi vyhoví znamená, že exekuce bude ukončena? Takže když nastoupím do práce po RP, tak už na mně nemůžou? Omlouvám se, ale jsem už úplně blbá, pořád studuji zákony, jelikož jsem se dostala do situace, kdy mám exekuci, ne vlastní vinou, tak to chci řešit.

• Citovat
  • Upravit
108
17.4.14 11:03

Dělala jsem na OSSZ na exekučním, pokud zastavil soud prodej MV pro nedostatek majetku vymáhalo se dál.. podstatné je promlčení dluhu…což bylo u našich pohledávek 10 let, takže se 10 let zkoušeli různé způsoby.. Přiznám se, že nevím jak je to teď, jsem na MD a totálně jsem práci vymazala, takže novinky nevím.. změnil se občanský zákoník tak to chce nastudovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
17.4.14 11:09

Ahoj,

exekuce je dočasně zastavena nikoliv ukončena. To by Vám přišla písemnost s ukončením exekuce. Zastavena může být např. změnou fakt, proč byla nařízena, tím, že nemáte prostředky k placení exekuce atd.,

Být Vámi, zavolala bych tam a přeptala se o jaký důvod se jedná, pokud to tedy nemáte uvedeno v usnesení o zastavení exekuce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.14 11:10

No jsem celkem z toho v pr…Mám je RP a přís. na bydlení. Přítel má pohledávku v insolvenci, byl jako ručitel a přesto chce věřitel (Cofidis) celý dluh po mně, což je jasné, já jsem hl. dlužník. Takže nevím, co ted. V životě jsem dluhy neměla, takže jsem z toho špatná.

• Citovat
  • Upravit
karfice
17.4.14 11:40
@Anonymní píše:
No jsem celkem z toho v pr…Mám je RP a přís. na bydlení. Přítel má pohledávku v insolvenci, byl jako ručitel a přesto chce věřitel (Cofidis) celý dluh po mně, což je jasné, já jsem hl. dlužník. Takže nevím, co ted. V životě jsem dluhy neměla, takže jsem z toho špatná.

Proč sis brala na přítele půjčku? Proč jí nesplatí on?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.14 11:53

On je v insolvenci( byl na zivnost, bohuzel ho to dostalo na dno) a pujcka se brala nekomu v rodine, bohuzel za dobrotu na zebrotu.Ja tenkrat byla na RP a aby mi ji dali, potrebovala jsem rucitele, tak rucil on.

• Citovat
  • Upravit
1914
17.4.14 11:54

Pokud je zastaveno (ne částečně), tak exekuce skončila. Tím ovšem nezmizel dluh, návrh se může podat znova a celý koloběh jede od začátku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
17.4.14 11:54
@Anonymní píše:
On je v insolvenci( byl na zivnost, bohuzel ho to dostalo na dno) a pujcka se brala nekomu v rodine, bohuzel za dobrotu na zebrotu.Ja tenkrat byla na RP a aby mi ji dali, potrebovala jsem rucitele, tak rucil on.

Tak jinak. Co dotyčný, kterému jste peníze půjčovali? Ten se nemíní k tomu splácet? Máte nějaký dokument, smlouvu, že jste dotyčnému v rodině půjčili?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.14 11:57

Nemáme žádný papír nic. A ten dotyčný nemá, s tím jsem se už smířila. Jen potřebuju vyřešit exekuci. Až budu mít více peněz, není pro mně problém splácet co nejvíce, ale ted fakt nemáme.

• Citovat
  • Upravit
1
1.10.16 18:07

@vetrova zastavení exekuce neznamená konec taky to řeším je zastavená, ale exekutor jakmile zjistí majetnost nebo, že dotyčná začala pracvovat exekuci může znova obnovit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
13.11.16 23:35

@josef38 Exekutor nic nezjišťuje. Exekuce se ukončí pro nemajetnost a následně věřitel musí požádat o novou exekuci. To se ale nikdy neděje. Exekutor by chtěl zálohu na náklady řízení u staré pohledávky. Věřitel se zase nedozví, že se situace změnila. Na jednu osobu v exekuci je v průměru kolem 7 exekucí ve stejný moment. Situace se zpravidla zázračně nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
14.11.16 00:10

Exekuce je především na příjem a může trvat 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
14.11.16 00:22
@JTom píše:
Exekuce je především na příjem a může trvat 10 let.

Exekuce není omezená délkou. Ale obvykle trvá při nemajetnosti 2 až 10 let.

10 let je promlčení po vydání rozsudku/platebního rozkazu a v exekuci se ta lhůta přerušuje. To si myslela, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel