Známá má asi 4 exekuce co teď?

69
15.4.14 19:47

Známá má asi 4 exekuce co teď ?

Zdravím, chtěla bych se poradit jelikož tomu nerozumím ale chci pomoct… Mám známou která má asi 4 exekuce ale nemá na to aby je platila, platí jen jednu protože by nevyšla, co teď?? Co se bude dít když to nebude platit?? Přijdou a vezmou jí co, když nic nemá?? :( děkuji za jakoukoliv radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
869
15.4.14 19:55

Napadá mě jen zkusit oddlužení formou osobního bankrotu, znåm jednu výbornou paní, která se tím zabývá, už jsem jí poslala 2 případy a pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
15.4.14 19:56
@4family píše:
Napadá mě jen zkusit oddlužení formou osobního bankrotu, znåm jednu výbornou paní, která se tím zabývá, už jsem jí poslala 2 případy a pomohla.

A co to vlastně znamená?? Něco jsem o tom už slyšela ale opravdu jen něco málo takže tomu moc nerozumím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
15.4.14 19:57

@Simisa Jestli je schopna během 5 let splatit z předpokládaných příjmů mínus nezabavitelné minimum nejméně 30 % dluhů, tak může navrhnout insolvenčnímu soudu prohlášení úpadku s povolením oddlužení.

Ať se poradí v občanské poradně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
15.4.14 19:59

No důležitý podle mě je kontaktovat věřitele, ty komu dluží, udělat ten krok, dát najevo že chce splácet.. pak záleží jaké jsou dluhy, jaké příjmy, jaké možnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
15.4.14 20:00
@Simisa píše:
A co to vlastně znamená?? Něco jsem o tom už slyšela ale opravdu jen něco málo takže tomu moc nerozumím…

http://portal.gov.cz/…ony/download?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
15.4.14 20:00
@Bejbyy píše:
No důležitý podle mě je kontaktovat věřitele, ty komu dluží, udělat ten krok, dát najevo že chce splácet.. pak záleží jaké jsou dluhy, jaké příjmy, jaké možnosti…

No je to hodně blbý příjmy male je matka samoživitelka takže všechno táhne sama a k tomu tyhle hnusné exekuce :/ bojí se jim ozvat že když se snima spojí tak už se o ní budou zajímat trvale ale ted když jim ani nezavolá tak se třeba jen tak neozvou??…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
15.4.14 20:02

@Simisa ne takto ji oškubou zaživa…já bych hlavně oslovila nějakýho odborníka a komunikovala s ním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.4.14 20:06
@Simisa píše:
No je to hodně blbý příjmy male je matka samoživitelka takže všechno táhne sama a k tomu tyhle hnusné exekuce :/ bojí se jim ozvat že když se snima spojí tak už se o ní budou zajímat trvale ale ted když jim ani nezavolá tak se třeba jen tak neozvou??…

ale ozvou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
15.4.14 20:08
@Bejbyy píše:
@Simisa ne takto ji oškubou zaživa…já bych hlavně oslovila nějakýho odborníka a komunikovala s ním

Jenže oni nemaji pochopení a ona na to opravdu nemá aby to platila má dceru a kdyby tohle platila tak jí neuživí… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.4.14 20:09
@Simisa píše:
Jenže oni nemaji pochopení a ona na to opravdu nemá aby to platila má dceru a kdyby tohle platila tak jí neuživí… :(

Proč by měli mít pochopení? Je to ona, co se zadlužila, věřitelé chtějí své. Na tom není nic odsouzeníhodného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.14 20:09

Ahoj ja na tom byla stejně exekutoři vyžadovaly měsíčně částku kterou jsem ani měsíčně neměla. Jeden velmi ochotný a přijemný exekutor mi poradil abych ty exekutory podělila místo abych jednomu poslala třeba 2 tis měsíčně tak mám třeba každýmu poslat třeba jen 500kč, že prý každý exekutor musí přijmout jakoukoliv částku. Já dala na rady tohoto exekutora a nikdo mi domu nepřišel prý to bylo tím, že exekutoři vídí na učtě že se snažíš splácet a ta tvoje částka se tam pohybuje. Takže já tímto zpusobem byla za 4 roky bez exekuce.

• Citovat
  • Upravit
10248
15.4.14 20:10

@Simisa A jak to ví když s nimi nekomunikuje? Většina přistoupí na splátkový kalendář… jako dluhy se jí asi neudělaly samy, a utíkat před odpovědností se ještě nikomu asi nevyplatilo… Fakt bych to začala řešit raději

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
15.4.14 20:12

@Simisa Může zkusit osobní bankrot, bude muset splatit alespoň 30 procent dluhu, ale zastaví se nárůst penále a úroků z prodlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.14 20:12

A známá to teď dělá také tak, ale s menší částkou je samoživitelka na rodičáku tak asi 5-ti exekutorům posílá po 200kč já vím je to na dlouho, ale aspoň se snaží. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel