Pojišťovna Aegon

9216
13.10.11 22:18

pojišťovna aegon

dobrý večer, nemá někdo zkušenosti s pojišťovnou aegon?
Bylo mi nabídnuto úrazové pojištění plus spoření.
uvítám jakoukoliv zkušenost.díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14020
14.10.11 00:04

Já nedávno uzavírala u aegonu životní pojistku pro celou rodinku.
U každé životky je to zároveň se spořením a je jedno, u jaké je to pojišťvny,
aegon alepoň dává nějaké peníze zpět za věrnost. Podle naspořené částky, mi to vychází na 93000kč za 10 let - k vyplacení bonus.
Jestli je to ale opravdu tak výhodné se dozvím až za nějaký čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
14.10.11 00:24

Nevím jak u aegonu, ale finanční poradkyně mi říkala, že každá pojistka, která je zároveň jako spoření je nevýhodná. Měli jsme kvůli hypotéce u český spořky, platila jsem 6 tisíc ročně, který jsou v nenávratnu, teď mám od kooperativy a za 10 let se mi tam pomalu začnou ukládat nějaký penízky, takže i dostanu něco zpět, ale už si přesně nepamatuju jak to FP vysvětlovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wojtekk
25.1.12 09:55

MRKNĚTE

• Citovat
  • Upravit
david111
22.11.12 08:51

Ja platil 800kc mesicne 3 roky. Ted jsme ukoncil, musim skrtat finance nemam a ejhle nic mi nedaji a mam zaplatit -643kč. Ja volal proc mam platit tech 643.- a kde jsou tech 800kcx3 roky to je 28800,– Oni rekly ze je to dlouholety produkt. Takze rikam nic dat vse podpolstar nebo dat penize nekomu kde pomuzou nebo je rovnou dat do pece.To je moje zkusenost.

• Citovat
  • Upravit
11559
22.11.12 14:30
To je „investicko“, kde krome rizik je i sporici slozka. Ta se investuje do fondů. U tohodle typu smluv jsou nejake pocatecni naklady (za spravu tech investic a pod.) a az se ty splati, cela sporici cast se jiz zhodnocuje dle hospodareni fondu. Proto tam v prvnich letech nepribyvaji finance.
@david111 píše:… kde jsou tech 800kcx3 roky to je 28800,– Oni rekly ze je to dlouholety produkt.

Ptat se, kde jsou vsechny penize je az naivni. Minimalne neco muselo stat pojisteni rizik a to se proste spotrebovalo, ne?
Nebo po 5 letech pojisteni auta se take budeme ptat, kde jsou vsechny ty penize?
Neverim tomu, ze pri sepisovani smlouvy nepadlo o nakladech ani slovo.
Takze pokud mam nejakou smlouvu, tak bych predpokladal, ze take znam podminky te smlouvy a proc jsem si ji uzaviral. Princip je velmi podobny u vsech pojistoven, neni to nejaky Aegon vymysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xPájina
11.12.12 13:13

AEGON je dobrá volba, v Čechách není ještě moc zajetá, ale to přijde :-) Máme s manželem také u AEGONU životní pojištění se spořením, je to dlouhodobá záležitost, ale pro nás je to výhoda, nepotřebuejeme se každý rok pojišťovna u jiné pojišťovny. Pro nás je toto výhodnější, vysvětlím:
Naše první životní pojištění bylo u GENERALI, odsouhlasili jsme paní poradkyni vše co jsme mohli, vše totiž bylo „děsně výhodné“, takže jsme platili za každé položka zvlášť - třeba smrt - smrt je rozdělená na smrt; smrt závažným onemocněním; smrt způsobená úrazem; smrt následkem autonehody - pořád je to ale SMRT a jednotlivé položky se nesčítají, takže v případě úmrtí jednoho z nás by partner dostal částku jen z prvního bodu - prostě SMRT!!! To samé je s úrazem a závažným onemocněním, celkem tedy jsme měli pojištěno 9 složek a za každou se platí. Výše pojistného dohromady i s dcerou bylo 2000 Kč. Za 3 roky jsme tam nasypali 72 000 Kč a bohužel, ty jsou fuč. Pak ale po dlouhém pátrání a hledání něčeho mnohem výhodnějšího jsme dostali typ na AEGON.
Platíme ty samé peníze, jsme pojištění na to základní - smrt, invalidita, závažná onemocnění. Ostatní peníze jdou na spoření. Takže kdyby „náhodou“ jsem někdy následkem úrazu skončila v nemocnici, nedostanu sice denní odškodné 500,– Kč od GENERALI, ale nemocnici zaplatím z naspořených peněz z pojištění AEGON. Za 10 let, budeme mít naspořeno 70 000 Kč, o které nepřijdeme.
Opravdu je výhodnější si spořit, než cpát pojišťovnám peníze do chřtánu :)

• Citovat
  • Upravit
7397
11.12.12 13:16

Máme celá rodina a zkušenosti jen pozitivní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
11.12.12 14:00
@xPájina píše:…
Naše první životní pojištění bylo u GENERALI, odsouhlasili jsme paní poradkyni vše co jsme mohli, vše totiž bylo „děsně výhodné“, takže jsme platili za každé položka zvlášť - třeba smrt - smrt je rozdělená na smrt; smrt závažným onemocněním; smrt způsobená úrazem; smrt následkem autonehody - pořád je to ale SMRT a jednotlivé položky se nesčítají, takže v případě úmrtí jednoho z nás by partner dostal částku jen z prvního bodu - prostě SMRT!!!

Nekde tady bude zakopany pes:
Priklad u Kooperativy.
Pojistena smrt, smrt urazem a smrt pri dopravni nehode. Vse po 500 tisic treba. Pokud pojisteny zemre urazem pri dopravni nehode, bude plneno ze vsech 3 pojisteni= 1.500.000,–
Posuzovat pojistovnu dle toho, ze sice neni rozjeta, ale to prijde neni dle meho zrovna logicky argument. Takoveto smlouvy byvaji dlouhodobe a tady bych radeji vsadil na „rozjetou“ splecnost.
Proste si necham vytvorit vice nabidek za srovnatelnych podminek a porovnam.
Hodne se kouzli s predpokladanym zhodnocenim. Takze pokud jedna nabidka „naspori“ 500.000 na konci a druha 800.000,– tak je v tom nejaky problemek. Bud je nejake pojisteni neumerne drahe, nebo v druhem pripade je to zhodnoceni neumerne vysoke.

Příspěvek upraven 11.12.12 v 14:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
11.12.12 14:11
@xPájina píše:… Takže kdyby „náhodou“ jsem někdy následkem úrazu skončila v nemocnici, nedostanu sice denní odškodné 500,– Kč od GENERALI, ale nemocnici zaplatím z naspořených peněz z pojištění AEGON. Za 10 let, budeme mít naspořeno 70 000 Kč, o které nepřijdeme.
Opravdu je výhodnější si spořit, než cpát pojišťovnám peníze do chřtánu :)

Muz 30 let, pojisteno na 10 let.
Pobyt v nemocnici urazem i nemoci stoji 20 kc mesicne -pri plneni 500,– denne od 3. dne.
Pobyt v nemocnici urazem pri. aut. nehode stoji 6 Kc mesicne- plneni 500,– denne od 3. dne.
Pokud to sectu, tak je to 26 kc mesicne x12×10 = za 10 let to stoji 3.120 Kc.
Tohle mi neprijdou jako vhodne usetrene penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xPájina
11.12.12 14:57

Ivan PPZ: Pro mě jako laika je důležité, že to nejdůležitější máme pojištěné, platíme ty samé peníze s tím, že alespoň „něco“ budeme mít naspořené, pro případ „nouze“. Samozřejmě každému vyhovuje něco jiného. Mně přijde pojištění od AEGON výhodné :-)

• Citovat
  • Upravit
11559
11.12.12 15:26

Ja ale netvrdim, ze neni vyhodne.
Ja jen vim, ze pokud se to porovna s necim jinym, tak se ta vyhodnost lepe vyhodnoti. A neni problem nekde platit 1.000 mesicne a dostat za to vyrazne mene (nebo vice), nez nekde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
11.12.12 19:40

Zeptejte se strýčka Google. Položte mu otázku „Poradci sobě“ AND IŽP.

Jinak - Aegon jsem hodnotil pro sebe při porovnávání pojišťoven poskytujících penzijní připojištění. Zhodnocení sice nejvyšší, ale jak dlouho? Nejde to z hospodářských výsledků, ale z podstaty (resp. z časového rozlišení nákladů a výnosů, nebo tak nějak), a to nemůže být trvalý stav. Ke korekci dojde, až nalapají dost hejlů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
11.12.12 20:10

No, ale srovnavat pojistovnu a PF neni uplne to vono, pokud nekdo dava dotaz na pojisteni.
A ano, na IZP se celkove nadava. Nicmene, pokud chci neco dlouhodobeho, tak u prime investice mam poplatky cca 1-2% z hodnoty investice kazdy rok.
U IZP zaplatim naklady na zacatku, ale pak uz me manager fees nezajimaji.
A pokud si dam v IZP Garantovany fond (2,4% + zhodnoceni), tak jsem temer vyloucil investicni riziko.
Ano, neni to pro kazdeho, ale zase hafo lidi nechce sve penize aktivne resit ob mesic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jindřich B
1.2.13 14:32

spoření v IžP?

Jsou to jen čísla, rozdíl v poplatcích za IžP a podílové fondy. Solidní pojištovák Vám udělá pojištění bez spoření, zlatokop Vám udělá pojistku pouze na spoření.

2-3 roky platíte zřizovací náklady vaší pojistky, fondy rizik, provize a manažerské poplatky, pak je jasné, že tam za 2-3 roky spoření bude 0Kč. Další poplatky se samozřejmě strhávají z každé další investice, když pojištovna posílá vaše peníze do fondů, tak vám strhnou další 3% + samozřejmě poplatek pojištovně.
Peníze nemáte nijak pojištěny, bankovní vklad to není, pořád nechápu co je na tom výhodné???
Průměrná životnost takové pojistky je v ČR 8 let a lepší to nebude, takže prémií za věrnost se stejně nikdo nedočká.

Doporučení: pojistěte se u pojištovny, spořte u banky, stavební spořitelny, investiční společnosti.
 j.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat