Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Le_lenaz píše:
@NikinkiraHele a hlavně to kde bude mimino spát bych řešila až po porodu protože se taky může stát že prostě nebude chtít spát v postýlce, bude celou noc vzhůru, bude tě chtít u sebe, budeš kojit a věř mi že než vstanout 8× za noc tak si mimino raději vezmeš do postele abyste se nakonec vyspali všichni.Znám plno matek které si mysleli jak naučí dítě spát od prvního dne v postýlce a ono houno, houno zlatá rybko.
Přesně tak. U první jsem si trvala na svém. Díte do postele nikdy. Pěkný ho. Když jsem musel X krát vstávat, kvůli kojení, dítko jsem šupla k sobě do postele. To samé dvě další. A kdybych měla 4., postýlku už ani nepořizuju.
takže bych to řešila až po porodu
Však zakladatelka psala že na víkendy by bylo mimčo s němi v ložnici. A to že nebudu pořád venku? No a co? To nemůže mít sourozence? Však mimino nebude trávit celý den v pokoji, může být v obýváku, my jsme taky měli část hraček v obýváku a velkou hrací podložku a s dcerou jsme si hráli tam. Není na tom vůbec nic špatného.
@Amelie30 píše:
Přesně tak. U první jsem si trvala na svém. Díte do postele nikdy. Pěkný ho. Když jsem musel X krát vstávat, kvůli kojení, dítko jsem šupla k sobě do postele. To samé dvě další. A kdybych měla 4., postýlku už ani nepořizuju.takže bych to řešila až po porodu
Přesně, kojení v sedě kdy jsem nakonec usínala a bála jsem se abych mimino neupustila jsem vzdala asi po 10 dnech. Od té doby v posteli s námi.
Vlastně do teď často spí s námi.
![]()
@topazio ale já už tady několikrát psala, že když bude u nás, tak si na ten víkend prcka vezmeme k sobě do ložnice, takže přes víkend bude v pokojíčku sama a stejně se snažíme přes víkendy s ní vždy něco podnikat, jezdit po výletech a pod, opravdu tam jen přespává a když bude spát, bude tam sama.
Chtěla jsem jen rady ohledně uspořádání nábytku, jestli má někdo něco podobného a dal by sem fotku třeba.
Vím, že by každý měl mít svůj prostor v tom pokojíčku, mít nějaký rozumnější rozměr pokoje, tak ho přepažím, ale takhle v té nudli to moc nejde, proto jsem chtěla inspiraci ohledně uspořádání.
Dala bych jí takový to zvýšený patro. A mimino do ložnice, ale na to přijdeš ![]()
@Nikinkira píše:
3+1, ale místnosti moc velké nejsou, ložnice je průchozí na balkon a kamkoliv bych tam chtěla dát postýlku, tak „překážela“ v průchodu. Přítele dcera k nám teď jezdí 2× do měsíce, čím bude starší tím méně k nám bude chtít jezdit na celý víkend a už teď v pokojíčku jen spí, max. si přes den pustí nějaký film, jinak tam čas netráví, proto neuvažuju o variantě, že by měla vlastní pokoj, ale bude sdílený.
no po pravde, bude to asi takto:
par mesicu se budete nejspis snazit, ledaze by se zadarilo skoro hned. Pak budes 9m tehotna a dalsi 3 roky muze miminko bydlet s vami v loznici. Postylka se vam do loznice vejde?
No a potom bude starsi uz kolik, 16? Ja bych to neresila. Prozatim ji udelat obyc normalni pokojicek a pak by treba slo udelat poschodovou postel s moznosti zatazeni nejake zavesu, kdyby jo chtela soukromi.
My mame 2+kk a 2 deti k tomu, to je teprve narez. Nasi lznici jsme prenechali detem a postel mame v obyvaku, ktery je na panelakove pomery naopak velmi prostorny.
@warita Právě, že v ložnici moc prostoru na postýlku není, proto tam nechci mít dítě do 3 let nacpaný, když pokojíček, krom 2, později spíš 1 víkendu bude prázdný.
Až povyroste, tak se mi líbí ta palanda, kde mladší bude dole a nahoře bude mít starší postel. Dokud bude moc malé a na víkendy si prcka budu brát do ložnice, aby měla starší klid, tak bych pro něj chtěla nějakou postýlku, kterou vždy převezu a starší bude mít vlastní postel, ale chybí mi právě ta vizuální inspirace.
@Nikinkira píše:
@warita Právě, že v ložnici moc prostoru na postýlku není, proto tam nechci mít dítě do 3 let nacpaný, když pokojíček, krom 2, později spíš 1 víkendu bude prázdný.
Až povyroste, tak se mi líbí ta palanda, kde mladší bude dole a nahoře bude mít starší postel. Dokud bude moc malé a na víkendy si prcka budu brát do ložnice, aby měla starší klid, tak bych pro něj chtěla nějakou postýlku, kterou vždy převezu a starší bude mít vlastní postel, ale chybí mi právě ta vizuální inspirace.
Věř mi, zatím nemá cenu řešit kde mimino bude atd…nevíš jaké bude a představy můžeš mít jaké chceš, opravdu.
Já bych to viděla tak, že ty budeš s miminem v ložnici a manžel bude spát v pokojíku a až přijede dcera, přesune se s vámi do ložnice.
Vizualne nijak.
Do pokojicku postel, psaci stul, skrin.
Miminu nizke skrinky na hracky.
Konec, staci.
Mimco k vam do loznice a je to.
@jita22 píše:
Já bych to viděla tak, že ty budeš s miminem v ložnici a manžel bude spát v pokojíku a až přijede dcera, přesune se s vámi do ložnice.
tohle zní velmi prakticky,
zakladatelko mimino není plyšák a moc se nedá odložit do pokojíčku, pokud tě teda nebude bavit 14× za noc jít za ním, pak pochopíš, že dítě vedle tebe je nejpřirozenější a nejjednodušší řešení
@stinga Ale já se tady neptala, kde kdo má spát… Děkuji za všechny rady, vezmu si je k srdci, na spoustu věcí si časem i sama přijdu, ale kvůli tomu jsem tuhle diskusi nezaložila.
I kdyby se mnou mimčo nakonec spalo do pěti let v posteli v ložnici a hračky se válely všude po bytě, pořád někde potřebuje ten svůj „prostor“, kam se ty hračky, oblečení a další jeho věcí budou uklízet.
Hledala jsem jen vizuální inspirace, které bych si mohla uložit, můžu otěhotnět zítra a bude to aktuální, ale můžu se ještě 5 let snažit a pak budeme rádi, když se v té době starší holka jednou za měsíc staví na kafe a už tohle řešit nebudeme.
@Nikinkira Jenze ty porad nechapes, ze ptas na vizualizaci uplne zbytecne veci.
Tak pro pochopeni, zkus tyden 15× v noci vstat a jit na 10 minut vedle do pokojicku jakoze kojit a tisit a jednou si tam strihni hodinovy pochodak s balickem 3 pytliki mouky v naruci.
Pak pochopis, ze bude rozumnejsi mit loznici v te nudli a pokojik pro starsi dceru v pruchodaku na balkon a muzes se znovu ptat po nejake vizualizaci ![]()
Teda nevim, ale vizualne zpracovat postel, komodu, psaci stul a boxy na hracky… proste to tam dam, ne?
Nebo si zabehni do nejakeho studia, tam ti to radi za par tisicovek zpracujou.
Hele, fakt pockej az se to narodi. Ted vubec nemas tucha, jaky to bude.