Pokojové květiny - Hornabch, OBI nebo kde koupit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6827
29.1.21 03:00
@lalouch píše:
Dik moc za tipy :srdce: myslim, ze zkusim experiment a sice neco vezmu z hobby marketu, neco z kvetinarstvi a uvidime, cemu se bude darit :D
a urcite presadim :palec:

A predstava co by to melo byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
29.1.21 03:12

Me teda z Ikey nikdy kytky nevydrzely a po case zasly…A to si nemyslim, ze bych byla nejakej,,zabijec kytek”…Z Hornbachu vse OK, ale nekupuji nic narocneho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
29.1.21 07:43

@Pavlik Morozov chci par kytek, co bude vyssich - ficus benjamina, howea, monstera, pak bych chtela nejake kaprade, neco previsleho a par nejakych mensich rostlin na parapet :D
od mamky nafasuju taky neco, te jde vsechno dobre pestovat, nejaky kaktusy, sukulenty a tak, ale mne se prave libi ty fikusovite a palmovite/cycasovite rostliny a ty teda nema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24236
29.1.21 08:42

@lalouch ja mám zkušenost jak s nákupem v kvetinarstvi, tak v OBI apod. super/hypermarketech a i se zahradnictvim. Poslední dobou mi přišlo, ze vše, co jsem nakoupila v kvetinarstvi kousek od nás, tak mi buď odešlo, nebo to bylo čimsi napadené a to i přes kontrolu pri nákupu. Markety mě pak přišly lepší.

Každopádně je vždy potřeba si květinu dobře prohlédnout, aby nebyla napadena škůdci a byla v dobré kondici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
29.1.21 13:16
@lalouch píše:
@Pavlik Morozov chci par kytek, co bude vyssich - ficus benjamina, howea, monstera, pak bych chtela nejake kaprade, neco previsleho a par nejakych mensich rostlin na parapet :D
od mamky nafasuju taky neco, te jde vsechno dobre pestovat, nejaky kaktusy, sukulenty a tak, ale mne se prave libi ty fikusovite a palmovite/cycasovite rostliny a ty teda nema…

Kapradiny ti bez vlhkosti budou chradnout. Aby poradne rosly potrebujes treba zimni zahradu. Ficus je asi jedno, kde ho koupis ale kupoval bych az koncem jara. Jinak ficus privezes domu a opada ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
29.1.21 13:17
@elen-ka píše:
@lalouch ja mám zkušenost jak s nákupem v kvetinarstvi, tak v OBI apod. super/hypermarketech a i se zahradnictvim. Poslední dobou mi přišlo, ze vše, co jsem nakoupila v kvetinarstvi kousek od nás, tak mi buď odešlo, nebo to bylo čimsi napadené a to i přes kontrolu pri nákupu. Markety mě pak přišly lepší.Každopádně je vždy potřeba si květinu dobře prohlédnout, aby nebyla napadena škůdci a byla v dobré kondici.

To stejne nepoznas, protoze si skudce privezes ve stadiu, kdy je nevidis. Ja preventivne izoluji a delam postrik kazde nove rostliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
29.1.21 16:04

@Pavlik Morozov diky za tipy, no ja netrpeliva si dnes koupila jednu kapradinu (bude v koupelne), fikus (takovej ten klasickej, co jsme vsichni meli doma za mlada :mrgreen: ) a dracenu… v kvetinarstvi, pani vypadala, ze tomu rozumi a meli to tam
hezke, tak snad to nechcipne 🙏 presadit ale rikala az na jare, ze ne hned ted..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí