Pokousání psem - jít k dr.?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9489
9.10.20 21:14

@SibyllaTrelawney ono z tý fotky právě nejde poznat, jestli prokousl kůži. Jestli ne, tak bych to neřešila. Jestli jo, tak je právě riziko, že to zhnisá. Nemáš třeba Framykoin nebo Bactroban?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
9.10.20 21:15

@Pantalaimon no doktor omrkl fotky a radí betadinovat do zblbnutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
9.10.20 21:15

@renap mám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
9.10.20 21:17

@SibyllaTrelawney já bych to napatlala a počkala. Buď to bude dobrý, nebo ject pro ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137

A ta betadine hnisání neumí zabránit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326

S pokousanim bych sla. Tchyni jen skrabla venkovni kocka a dopadlo to malem sepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
9.10.20 21:18

@renap asi jo, asi se stejně nic jiného a lepšího nedá vymyslet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76352
9.10.20 21:24
@renap píše:
@stinga jo,já si neuvědomila, že je pátek. Tohle bych asi jela zítra ukázat někam na chir. ambulanci

no to jo, nejpozději zítra bych s tím na chirurgii také šla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76352
9.10.20 21:27
@SibyllaTrelawney píše:
@renap manžel na chirurgii pracuje, ukazoval jim ty fotky, stejně se ale ptám tady na zkušenosti… přeci jen víc hlav víc ví ( a má třeba osobní zkušenost)

tak když tam manžel pracuje, tak už bych tam byla dávno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
9.10.20 21:28

Já bych to mázla hemagelem a zalepila, aby se to nezatáhlo a zůstalo to jakoby otevřený. Podle fotek to vypadá, že to je jenom škráblý. Každopádně počítejte s velkou modřinou, ono to pod tím je pohmožděný, i když to třeba nešlo do krve. Taky mě už párkrát pes kousnul, zatím stačilo vždycky jenom co nejdřív vydesinfikovat a hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
9.10.20 21:32

Mě taky kousnul pes když jsem byla dítě, podobně, ale do zadku :lol: k doktorovi jsme nejeli, stříkali septonexem a bylo to ok. Uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
9.10.20 21:41

@stinga no právě proto, že vím jak jsou aktuálně vytížení, tak dřepím doma a radím se na netu… sedět třeba 2h v čekárně třeba s někým potencionálně nakaženým právě moc nechci - tento týden zachytili tak 4 lidi, úplně náhodou… spíš to asi budeme řešit konzultací na dálku a eventuálně tou dětskou v pondělí… snad bude všechno dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
10.10.20 08:19
@SibyllaTrelawney píše:
Je jí 9, tetanovku neměla ještě vůbec… manžel se ve špitále ( pracuje tam) radil se sestrama a prý tetanovku nepotřebuje, ale já fakt nevím, mám z toho rozporuplné pocity

si děláš srandu
takže na chirurgii ihned

tyhle rány mohou mít problém, když se v hloubce množí bakterie, které nesnášejí vzduch - tzv. anaerobní. Za normálních okolností nemají moc šanci, protože tkáň je prokrvená, ale když je zhmožděná a krevní oběh je omezen, riziko tu je.
Clostridium tetani je právě taková bakterie

pes má na zubech zoologickou zahradu a jak píšeš, rána nekrvácela, takže tam všechny ty hnusy zůstaly.
Chtěla jsem napsat, ať počkáte a sledujete ránu, ale za těchto okolností…

ledaže by sis byla jistá, že pes kůži neprokousl, ale mě se podle fota zdá, že porušená je.

Příspěvek upraven 10.10.20 v 08:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
10.10.20 08:20
@SibyllaTrelawney
@SibyllaTrelawney píše:
A ta betadine hnisání neumí zabránit?

jen tam, kam se dostane, tohle je hluboká rána
do ran se smí lít jen peroxid, ale i ten by tam museli natlačit stříkačkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76352
10.10.20 16:41

@SibyllaTrelawney jak to dopadlo? šli jste? kdyby jste teoreticky ve špitále chytili covid, tak na něj pravděpodobně neumřete (kolik je asi na traumatologii covidových pacientů?), ale na otravu krve a celkovou sepsi holka zemřít může

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák