Pokousání psem - jít k dr.?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4062
10.10.20 17:52

@Pudloslava Klid, tetanovka je součástí hexavakcíny, pokud je holka očkovaná podle standardního očkovacího kalendáře, tak samozřejmě tetanovku má.

Nicméně, @SibyllaTrelawney, bych teda s kousancem k lékaři šla. Ono se v těch ranách může namnožit leccos a vyčistit pořádně takovou ránu v domácích podmínkách není sranda. Navíc se musí hlídat, aby se to nezatáhlo na povrchu a nevytvořila se tam kapsa, ve které to začne hnisat uvnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
10.10.20 18:00

@stinga jo, Nakonec jsme šli… přes noc na tom měla tu betadine, ráno ty rány vypadaly o dost klidněji a čistě; doktor to zhodnotil jako " moc pěkné" ( vhledem k povaze zranění teda jeho nadšení moc nesdílím…). Na dotyk to bolí, protože to má pohmožděné - to tu vlastně bylo řečeno. Antibiotika k užívání nedostala, jen mazat Framykoinem a prostřídávat s betadine, protože rány vypadaly dobře a tetanovku taky neřešil ( o tom se ani nezmínil, spíš řešil očkování psa, což bylo v pořádku - byl očkován letos). Ale byli jsme poučeni rány sledovat a samozřejmě při jakémkoliv problému přijít. Tak uvidíme… každopádně je slečna poučená, akorát mě trochu mrzí maminka té kamarádky, čekala jsem, že se aspoň bude zajímat, co a jak… ale to je jiná story.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76234
10.10.20 18:13

@SibyllaTrelawney tak to jsem ráda, že to vypadá tak dobře, snad už se nic nezvrtne, přeji aby ne a rychle se to hojilo :hug:
jo, tak to byl pes kamarádky? já prvně myslela, že to bylo u nějakých příbuzných

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
10.10.20 18:19

@stinga Nene, holky si hrály, pak je napadlo jít k babičce té kamarádky a tam žije tenhle pes. A bylo to. On má prý svou neveselou historii, je z útulku a kdoví, co se v něm hnulo. Každopádně tam holky bez ohlášení neměly co dělat, jinak by byl zavřený, kamarádka byla poučená a nerespektovala to. Naše holka tam byla poprvé, tak o riziku nevěděla. Teď už ví, no…

A díky za podporu, moc! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
11.10.20 20:46

@SibyllaTrelawney tak je to poučení, naštěstí to nebyl obličej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
11.10.20 20:57