Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, chtěla bych se zeptat někoho, jestli ta tyč je jen obyčejná tyč a nebo jestli se otáčí po ose
.Blbý dotaz, ale fakt to nevím. A také by mě zajímalo toto:Když jsem koukala na profil jedné instruktorky poledance, tak tam psala, že se tomu věnuje půl roku. Nevím, jestli jsem to dobře pochopila, ale vyznělo to tak, jak kdyby si to před půl rokem vyzkoušela a teď to učila
.Je možné, že si udělá někdo nějaký rychlokurz a pak to vyučuje? Další tam psala, že to dělá jen rok ![]()
Nevím, co si představuješ pod pojmem obyčejná tyč. Viděla jsem hodně videí s levnými tyčemi a končilo to většinou ošklivým zraněním. Tyče na pole dance jsou různé kvality a ty dobré musí udržet váhu a to ještě v otáčivém momentu. Tyče se dělí na 2 kategorie, klasické (neotáčí se) a spinové (je možné je dát do statického modu anebo aby se točily).
Půl roku mi přijde málo na výuku. Sama jsem se věnovala třeba flirtu (flirt dance) a než jsem se odhodlala zkusit vést cvičení tak to trvalo 3 roky (zvládla bych to i po 2, ale to je minimum, abych něco přidala). Půl roku, když hne kostrou je tak dostat se na více pokročilý kurz, ale nezaručuje to, že umí vyučovat. Ten rok už jde, ono když to chytne, tak to jde rychle, ale půl rok je fakt málo. Raději zvol studio s referencemi.
On je problém, že vyučovat takové cvičení může každý, ale protože to je podnikatelská činnost, tak by měl mít živnostenský list, ale nezaručuje to vůbec nic, musí sice něco málo prokazovat, ale takový papír (o tom, že sis něco zaplatila a odchodila) dnes seženeš kdekoliv.
A proč je půl roku málo? Kdyby měly učit kvantovou fyziku, tak neřeknu, ale vrtět zadkem u tyče ![]()
Mě to také přijde nějak rychlé i když chápu, že ten člověk, co to vyučuje má se sportem nejspíš nějakou zkušenost a že si jen tak někdo asi nemůže udělat nějaký rychlokurz a tím to hasne ![]()
@Baba píše:
A proč je půl roku málo? Kdyby měly učit kvantovou fyziku, tak neřeknu, ale vrtět zadkem u tyče
Asi jsi mě úplně nepochopila, na poledance se dělají hlavně akrobacie a to i tak, že visíš hlavou dolů. Myslím, že ten, kdo to vyučuje by měl být na to školený. Vrtět zadkem tě snad nemusí nikdo učit ne? ![]()
@Baba píše:
A proč je půl roku málo? Kdyby měly učit kvantovou fyziku, tak neřeknu, ale vrtět zadkem u tyče
Jsi fakt vtipná. Zajímalo by mě, pokud se někdo nevěnuje profesionálně gymnastice, jak za půl roku se dostane třeba na tuto úroveň či zvládne takové prvky A to i holky, které se věnovali baletu či gymnastice, tak problém s pole dance mají (nemají tak posílené svaly na rukou) a ten půl rok je minimum, aby se vyšplhali aspoň na nějakou úroveň ze které mohou upozorňovat na chyby. Kvantovou fyziku ti v základech vysvětlí i normální fyzikář na základce z učebnice, ale v praxi bych ho opravdu vidět nechtěla. Pole dance a další cvičení se opravdu nedá odučit od katedry ![]()
@fifinka609 píše:
Asi jsi mě úplně nepochopila, na poledance se dělají hlavně akrobacie a to i tak, že visíš hlavou dolů. Myslím, že ten, kdo to vyučuje by měl být na to školený. Vrtět zadkem tě snad nemusí nikdo učit ne?
@Anonymní píše:
Jsi fakt vtipná. Zajímalo by mě, pokud se někdo nevěnuje profesionálně gymnastice, jak za půl roku se dostane třeba na tuto úroveň či zvládne takové prvky A to i holky, které se věnovali baletu či gymnastice, tak problém s pole dance mají (nemají tak posílené svaly na rukou) a ten půl rok je minimum, aby se vyšplhali aspoň na nějakou úroveň ze které mohou upozorňovat na chyby. Kvantovou fyziku ti v základech vysvětlí i normální fyzikář na základce z učebnice, ale v praxi bych ho opravdu vidět nechtěla. Pole dance a další cvičení se opravdu nedá odučit od katedry
je na to pěknej pohled
, myslím ty videa co si sem dala…
@Anonymní píše:
Jsi fakt vtipná. Zajímalo by mě, pokud se někdo nevěnuje profesionálně gymnastice, jak za půl roku se dostane třeba na tuto úroveň či zvládne takové prvky A to i holky, které se věnovali baletu či gymnastice, tak problém s pole dance mají (nemají tak posílené svaly na rukou) a ten půl rok je minimum, aby se vyšplhali aspoň na nějakou úroveň ze které mohou upozorňovat na chyby. Kvantovou fyziku ti v základech vysvětlí i normální fyzikář na základce z učebnice, ale v praxi bych ho opravdu vidět nechtěla. Pole dance a další cvičení se opravdu nedá odučit od katedry
No víš co…jasně že jsem se ptala někoho, kdo o tom něco ví, ale stejně jsem čekala někoho jako Baba
,kdo o tom nic neví, neporadí a pindá o vrtění zadkem ![]()
@fifinka609 píše:
No víš co…jasně že jsem se ptala někoho, kdo o tom něco ví, ale stejně jsem čekala někoho jako Baba,kdo o tom nic neví, neporadí a pindá o vrtění zadkem
@fifinka609 já jsem viděla ve studiu (a mám doma i mobilní) tyče, které mají dvě polohy, utahují se imbusem - statická a otáčivá. Začíná se na statické a jakmile je vybudována jakástakás síla, tak se může cvičit na otáčivé, protože udržet na tom nějakou polohu s tím, že překonáváš odstředivou sílu, je teda drsné
Jednou jsem ji neměla dotaženou, rozpřáhla jsem se k otočce (jako v té statické poloze), ona se mi uvolnila a já jsem vylítla jak namydlená do skříně ![]()
A jinak - i vrtět zadkem tak, aby to k něčemu vypadalo, chce cvik ![]()
Ahoj, tak u nas v študiu su lektorky ktore začali trenovat inych najskor za rok aj pol až dva s tim že mali tyč ajdoma a trenovali denne. papier som nikdy nepytala, overila som ich v praxi a nepochybujem ani o jednejg. všetky maximalne dbaju na bezpečnost, viem že museli mat aj naku prvu pomoc pri športe absolvovanu.rok mi dojde malo, i ked ja by som si po trištvrte roku na level jedna kludne trufla, ale u mna sa sila vyvinula velmi rychlo a za polroka som skočila z levelu 1do levelu 3/4,a levely su 4:-)ale rok mi dojde malo, nachystat si aj postupy, vediet pracovat s ludmi, neni to len o nadobudnutej sile, poledance je sport hodne nachylny na zranenia a aj vyuka mi dojde že nebude len tak.
Janibubi: to jo no, k té bych asi poprvé nešla… raději jdu tam kde jsou tyy lektorky zkušenější.