Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
To bude ten gumovnik…tohle mela segra taky, je kvetinarka a s timhle vubec nemuze pracovat. Taky ji natekla pusa, svrbelo to. Mela to nekolikrat a pokazde to bylo horsi. Je to alergie na latex. Skocila bych si k doktorovi a priste na tu kytku radsi nesahej, vyhybej se latexu a nejez fiky.
@Anonymní píše:
Píšou na doporučení lékaře, takže ano, asi se můžou. Užívá se 20 až 40 kapek, tak si dám těch 20, mimčo to snad zvládne. Díky moc za rady! Jinak si myslím, že to bude tou kytkou, i když na té lince říkali, že spíš ne.
Také bych se nebála si je dát, dala bych si tu střední dávku. Fenistil mohou i malá miminka, takže se toho neboj, nech to klidně chvíli v té puse, co Tě svědí, než to polkneš.
Ještě jsi myslím nenapsala, jestli máš alergii na cokoli jiného???
Žádnou alergii právě nemám. Po tom Fenistilu to postupně přešlo. Teď jsem si dala chleba s lučinou a zase to začíná! Zatím ne tolik, jako odpoledne, ale prostě zase! Chléb jím samozřejmě rukama, ale ty už jsem si od té doby x-krát myla… Tak nevím, jestli to tam může zůstat v malém množství i přesto
Jinak dřív jsem neměla problém ani s tím gumovníkem…
Tak spíš si myslím, že přestává už působit ten fenistil asi. On ten latex z fíkusů a i jiných pokojovek je potvora, i když si ty ruce umyješ, tak to tam ve stopách stejně zůstává a může to trvat déle než se to smyje úplně. Ono třeba stačí, jestli ses utírala do toho samého ručníku co předtím a je to. Být tebou, tak tu kytku radši někomu daruju, ten latex je jedovatý a když bude mimi, tak aby se nějak třeba k tomu později nedostalo. Tak ať to brzy přejde. ![]()
Souhlasím s helii, můžou Ti ještě stopy toho latexu zůstat na rukách i oblečení. Jinak alergie (i astma, atopický ekzém) v rodině (sourozenci, rodiče, větší počet vzdálených příbuzných) také není? Jen mě zajímá, zda máte v rodině atopické dispozice (tj. k alergiím, ekzémům, astmatu), protože to by vysvětlilo, proč jsi také ev. náchylná k alergiím (alergie se může projevit kdykoli a těhotenství s ohledem na ty hormonální změny bývá zlomový okamžik).
Gumovník bych z Vaší domácnosti též odstranila, i s ohledem na to, že čekáte miminko a jsem pro to, aby všechny jedovaté rostliny šly s dítětem z domu (i když jsou „zabezpečené“, tak se může stát nehoda - děti jsou velmi vynalézavé).
Atopická nebo astmatická je celá rodina kromě mě (matka, otec i sestra), takže ty dispozice tam asi budou. Dítě už čekáme druhé a u prvního se to co se týče kytek zatím obešlo bez nehod. Ale po včerejší zkušenosti asi budu gumovníku hledat nový domov…
@AliTad no vida, tak to byla otázka času, než se něco projeví. Tak přeju gumovníku šťastnou cestu
A aby se minimalizovaly atop. projevy u prcka, když je atopie v rodině, mrkni na článek: http://www.proalergiky.cz/…nove-alergie
a taky
http://www.proalergiky.cz/…ckeho-ekzemu
Já jsem právě měla potíže jako dítě a potom to přešlo, takže jsem myslela, že už mám pokoj
Díky za odkazy, já právě s tou naší zátěží přistupovala k zavádění příkrmů, byla jsem dost opatrná, a zatím to musím zaklepat, že se neprojevil ani náznak nějaké reakce.
@AliTad super, že starší dítě je v pořádku, ale určitě se dá hodně dělat, aby se snížila pravděpodobnost, že se atopie projeví, a to už když jsi těhotná ![]()