Čím hojíte rány?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
rozmary
27.9.12 14:15

Čím hojíte rány?

Ahoj, prosím co používáte na zranění kůže, holčina večer strhla v koupelně umyvadlo, to se rosekalo a rozštíplo jí nárt, nemá to nijak hluboké, ale vyseklo jí to tak půl centimetru díru do kůže, mažu to dermachlorem, co jiného na to ještě zkusit, aby se to co nejdříve stáhlo? Lepím to křížkovým, nebo takzvaným suchým šitím, napadlo mě třeba ještě zkusit na to dát aloe.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Gabika
27.9.12 14:18

Na rany mám osvedčený Aloe, priamo vymačknúť gel z listu na ranu. Alebo otec používal kostihoj (česky snáď kostival) na hlboké rany. Prípadne kalciova masť je ešte fajn. A hlavne vetrať, inak to môže znisať. Ak zhnisá, umývať repíkom alebo měsíčkom.

• Citovat
  • Upravit
16247
27.9.12 14:18

Hodně se na rány chválí Hemagel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.12 14:21

Doporučuji odvar z řapíku lékařského, opravdu zabírá na vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
27.9.12 14:22

Na tampon vatový neleju slivovici a potíráme nebo tu tyčinku do uší namočím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
27.9.12 14:22

Včera jsem si uřízla celé bříško na prostředníčku…počítá se to?

Namazala jsem to betadine mastí, plácla na to čtvreček gázy a omotala náplastí (ale je to fakt chuťovka)…

jinak myslím, že na tohle asi jen stázhnout „mašličkou“… není to na šití?

Já takhle strhla umyvadlo když mi bylo asi 12 a rozsekla jsem si o něj tu kůži co máš mezi palcem a ukazováčkem. Plandalo to. Máma omdlela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
27.9.12 14:23

Jo a nebo višnovku :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
27.9.12 14:25

Na takové rány dávám aloe. Normálně kousek listu pod náplast třeba přes noc. A nebo pak mazat kalciovkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
27.9.12 14:27

Jo a taky bych asi navštívila úrazovku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
27.9.12 14:28

Dobrý je Novikov, ale štípe při aplikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sayonare
27.9.12 14:30

U nás funguje ránu potírat řepíkovým odvarem a taky nechat ránu olízat psem :palec:

• Citovat
  • Upravit
74219
27.9.12 14:33
@Sayonare píše:
U nás funguje ránu potírat řepíkovým odvarem a taky nechat ránu olízat psem :palec:

jo říká se, že pes má na jazyku penicilin :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sayonare
27.9.12 14:35

@IvkaH opravdu to funguje, já si před měsícem skoro uřízla bříško prstu na mixéru a první co bylo, že jsem si to nechala olízat :mrgreen: teda krve jak z vola a vylízal to do čista, že dnes ani nevím, že jsem měla nějaký úraz a navíc mám vyzkoušeno, že když pes ránu vylíže, tak se ta rána vůbec nezanicuje, prostě super. Já to dám olízat, pak to namáčím v řepíku a neznám lepší léčbu :palec:

Příspěvek upraven 27.09.12 v 14:37

• Citovat
  • Upravit
15074
27.9.12 14:36

Hemagel, Flamigel.. mokré hojení je teď moderní:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
27.9.12 14:37
@Sayonare píše:
@IvkaH opravdu to funguje, já si před měsícem skoro uřízla bříško prstu na mixéru a první co bylo, že jsem si to nechala olízat :mrgreen: teda krve jak z vola a vylízal to do čista, že dnes ani nevím, že jsem měla nějaký úraz a navíc mám vyzkoušeno, že když pes ránu vylíže, tak se te rána vůbec nezanicuje, prostě super. Já to dám olízat, pak to namáčím v řepíku a neznám lepší léčbu :palec:Příspěvek upraven 27.09.12 v 14:36

Nesmí ten pes ale předtím lízat houno:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák