Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Maminky, bloumám už celé dny po netu hledám všechno možné, tipy, rady jak co nejlépe předejít jizvám. Ráda uvítám nějaké tipy či si vyměním postřehy s maminkami, které prožívají to samé jako my ![]()
Maličká 16 měsíců má na rukou popáleniny 2. stupně, v neděli to budou 4. týdny, co se nám stal úraz ( zabořila se ručkama do ohniště do vychladajícího popele
), strávily jsme 12 dní v nemocnici a ve středu jí sundaly už obvazy, zatím musíme často omývat ve vodě a mazat kalciovou mastí. Zítra máme první laser, který jsem si dnes domluvila. Vše už je zacelené, má novou kůžičku, ta je slabouká, spíše růžová, na některých místech jsou vidět tmavší růžové fleky ( hlubší popáleniny ). Zatím tedy mažu několikrát denně kalciovkou, dnes jsem jednou namazala i Contractubexem, tak kde to vypadá na jizvy. Příští týden na kontrole nám změří ručky a budou nám ušity speciální rukavice, které by měly vyvíjet tlak na ty jizvy. Nevím, co nás ještě všechno bude čekat, tak nějak to dostáváme postupně, pan primář nám řekl, že další info zase příště. Mám spoustu otázek na téma: jaké krémy, od kdy koupat ve vaně, přidávat něco do koupele proti vysušování, jestli bude muset podstoupit nějaké další rehabilitace. Na laseru nám totiž jiný doktor sdělil, jestli jsme byly poučeni o masáži, aby se nezkracovaly šlachy, jak bude nová kůže sílit, ale nic takového nám primář neříkal. Jsme úplně na začátku naší cesty, věřím, že se šťastným koncem. ![]()
Ahoj. Chudáček malinká. Ta kalciovka je supr, to určitě pomůže. Já bych ještě vyzkoušela aloe. Jestli máte rostlinku doma (nebo někde snadno pořídíte) a tou „šťávou“ jí to potírat. Má to lepší účinek než kalciovka.
Jinak víc neporadím. Ale držím pěsti ať malá moc netrpí a brzy se vše zahojí ![]()
Mojí ségře poradili v nemocnici dávat si na jizvy vždycky čerstvý plátek seříznutý z kořene zázvoru. Má to antiseptické a stahovací účinky. Opravdu ale nevím, jestli je tohle vhodná rada pro tak malé dítě
, i když ségře to pomohlo.
To je hrozný, doufám, že jí brzy bude lépe. Můj brácha si tenkrát popálil jednu ruku na 2. stupeň tím, že jsme dělali karamelová lízátka a on si chtěl líznout toho horkýho karamelu
hrůza. Já se popálila jen jednou, omylem jsem na sebe převrhla pánvičku s horkým olejem (smažila jsem maso), pamatuju si jak jsem brečela bolestí jak malá holka a jediný co mi pomohlo byl med ![]()
Ať je jí brzy líp ![]()
Dcera je taky po úrazu 2b. stupně, ale spíše 3. na noze… Aby jsi předešla jizvám poradím tlakové masáže, mazat indulonou(třeba) @JoJoo neboj, bude to dobré
.. Kdybys chtěla ještě nějakou radu určitě napiš
Ahojky, bohužel nemám radu, jen chci ještě jednou popřát malinké moc moc sil a věříme já i kluci, že budou ručičky v naprostém pořádku!!! Těšíme se na vás ven
![]()
Taky posílám moc sil, vím jak ti je, malý na sebe převrhl celý hrnek zrovna zalitého čaje, takže popáleniny na hrudníku, ručičce a ramínku
taky jsme si užili svoje.
je to rok a 3/4 od nehody a jizvy má bilé, vidět zatím jsou, ale myslím že v dospělosti už moc vidět nebudou. když se rozčílí nebo pláče, tak mu jizvy zrudnou.
my jsme měli promazávat calciovou mastí, bojím se u té aloe, aby to zbytečně nevysušovala. do koupele jsem nic nedávala, jen čistou vodu a koupat jsme mohli až když bylo vše zacelené.
Dneska ji chci poprvé vykoupat, od toho úrazu jsem jí koupat nemohla, měla stále ty obvazy. Sprchování nesnáší, takže jí napustím trochu vody a rychle poumývám. Primář povolil dětské mýdlo a ručičky často umývat ( 10× za den ), na celou koupel jsem se ho nezeptala. Ale snad krátkou koupelí ve vlažné vodě se nic nestane.
Abinto, já vím, děkujeme. Snad brzy…
Misenko, Kissi, nosili jste taky ten latexový obleček?
Ahoj, moje dcera si spálila ruka o trobu v roce - otřesný zážitek
speciální rukavičku jsme nosila skoro 7 měsíců, prováděla jsem tlakové masáže každé ráno a večer a promazávala indulonou, tak mi to poradili na rehabilitacích…hodně nám to pomohlo, tlakové masáže jsme dělali ještě snad 1,5 roku po úraze, už to patřilo k večernímu rituálu
co se týče koupání - co měla Terezka rukavičku, tak jsem koupala normálně, pak jsem nechala chvíli ručičku bez rukavičky a pak provedla masáž, promastila a navlékla zase rukavičku
No já si říkala… na jednom převazu jsem totiž potkala maminku a ta chodila s dcerkou v létě na koupaliště (s přírodním vodou - bez chloru ) a obleček nechávali, jednak i jako ochranu před sluníčkem. Měli to na hrudníčku. Jednalo se teda o opařeninu starou půl roku.
Dcera měla spálenou dlaň, takže měla jen takovej kratičkej návlek, ale byla to síla, nechala jsem udělat 2 ks, abych mohla jeden vyprat, spálila se v prosinci, takže písek a tráva daly rukavicím hodně zabrat ![]()
hlavně jsou důležité ty tlakové masáže, budou asi dcerku ze začátku bolet, ale je to nutné
přeju hodně zdaru, vím co vás čeká ![]()
Tak my žádný návlek neměli, a to to měl docela dost na hrudníčku, celé ohbí ruky a ramínko. koupali jsme taky až po sundání obvazů. já myslím že tou koupelí nic nezkazíš, jen bych do koupele rozhodně nedávala žádné pěny, nic takového.