Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, včera se nám stal doma takový úraz, můj syn rok a půl mi vzal s koupelny takové ty čistící tyčinky a čistil si tím uši a podařilo se mu propíchnout si oba bubínky. Hned jsem jela na ušní, protože mu samozdřejmě z obou uší tekla krevno byla to hrůza, ještě teď, když si na to vzpomenu je mi to líto.
A na ušním mi řekli, že musíme do pondělí počkat, jestli to sroste, dostal antibiotika a tak čekáme. Kdyby se to prý nespravilo, tak musí jít na operaci.
Chtěla jsem se zeptat jestli nemá někdo s něčím podobným zkušenost a za jak dlouho myslím poznáme jesti je v pořádku, popř. jestli mu nezůstanou nějaké následky. Děkuji za pomoc.
Přijde mi divný když si bolestivě protrhl jeden bubínek, že by šel i na druhé ucho??
![]()
@viky23 píše:
Přijde mi divný když si bolestivě protrhl jeden bubínek, že by šel i na druhé ucho??![]()
![]()
no přesně to je mi divné taky… navíc protržení bubínku hrozí hluchota, ne? nedovedu si představit jakou operací by se to zpravovalo? Matce praskl bubínek jako dítěti a je hluchá na to ucho
@sophinka mě stačí když omylem zajedu moc hluboko tak to bolíjak čert, rozhodně tím končím s čištěním a druhé ucho nepokouším
a co teprv takové dítě ![]()
No já to taky nechápu viděla jsem, že má tu tyčinku jen v jednom uchu a doktor mi potom, řekl, že má propíchnuté oba dva. Ctěla jsem jem radu jestli s tím někdo nemá zkušenosti. Dokor mi říkal, že když se píchájí uši při záněti, taky se musí ten bubínek naříznou a poto sroste, ale on to má asi víc protrhle, jsem z toho sama špatná.
Říkal že chluchota mu nehrozí, prý by se jednalo jen o nějakou plastiku bubínku. Ve zprávě má napsáno perforace bubínku, tak jsem o tom teď neco četla na netu.
Můj syn měl zánět ale zjistili jsme to až když mu už teklo ucho, a dr. mi taky řekla že praskl bubínek, měl antibiotika vše se zpravilo a slyší normálně..
Jak si mohl protrhnout oba dva bubínky?
Pamatuju si na bolest při propichování ušního bubínku lékařem - a to mi to dělali asi před 30 lety. Děsná bolest.
My se modlíme ať mu to hezky sroste, doktor říkal, že ve více jak 80% to sroste samo, slyší dobře jen teď to ucho není chráněno, takže nesmí do vody a venku čepici a při větším pohybu ho to bolí. Taky, aby nedostal nějakou infekci, tak má silné antibiotika. Jsem z toho špatná, prostě měla jsem na něho dávat větší pozor.
@Gabrielaaa děkuju já vůbec s tím nemám zkušenost nikdo v rodině na záněty uší netrpěl.
Já je měla skoro pořád asi do 5 let. Fakt je, že na jedno ucho slyším hůř, ale neřeknu Ti přesně, jestli to má souvislost s propichovanými ušními bubínky, spíš bych to přikládala hluku.
Jinak můj taťka si taky protrhl ušní bubínek, čístil si uši - tehdy ještě vatou namotanou na špejli, kolem něj šla jeho sestra a nechtěně do něj vrazila.