Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@pampalin on měl tu špejli v uchu a spadl v kopelně asi o dveře se opřel a si to propíchl začal brečet spíš řvát a já jsem přišla a vytáhla jsem mu to a krev. Rychle jsem ho oblíkala, že pojedu na ušní a při tom jsem si všimla že i v druhém uchu je krev, a doktor mi řekl, že má oba propíchlé, ale jak si prorval tu druhé ucho to netuším.
A co taťka slyší v pohodě? Nemá nějaké následky?
No jestli budete muset na operaci, což je ta plastika bubínku tak to poznáte asi tak jeden dva týdny po operaci jestli budou následky. Jinak pokud by se jednalo jen o tu plastiku tak to není tak hrozná operace..Akorát jestli trpí na záněty tak bude mít zákaz potápění a mě třeba vadí pískání, cinkání nebo i sum do telefonu..ale ja mela plastiku z jiného důvodu a na sluch čekala téměř rok. Pro Vás to může být lehčí zásah..
Taťka jako mladý slyšel v pohodě, takže to následky nezanechalo.
@roksy25 Děkuju za info. právě, že on neměl zánět nikdy, netrpí na to zatím.
taky mi doktor tvrdí, že ta operace není složitá atd.. přece jen jsem ráda, že to slyším i od jiných lidí.
Ahojky, já mám po plastice ušního bubínku (stejně to potom zase prasklo), ale i tak slyším relativně dobře- jen na to jedno ucho méně. Stalo se mi to cca v 15 letech- bubínek praskl samovolně po opakovaných zánětech středního ucha a přišlo se na to až na kontrole. Operace byla v pohodě, léčení taky a myslím, že můj život to něják neovlivnilo- jen teda neplavu a nepotápím se ![]()
Malý pořád chodí a pláče ukazuje na uši, nevíte jestli bych mu třeba i na doma měla dát čepičku, jestli by mu to třeba nepomohlo? Zas ať mu třeba neuškodím tím teplem.
@renule 13 - to si raději zavolej k lékaři.. čím mu pomoct od bolesti ![]()
@Králičice píše:
@renule 13 - to si raději zavolej k lékaři.. čím mu pomoct od bolesti
máš pravdu zavolám tam raději
Ahoj!
Mne jednou pritel mlaskl do ucha a protrhl mi bubinek. bylo to hrozne neprijemny, vim, kdyz jsem sla venku a foukal vitr, tak mi to ucho desne zalejhalo… Ale doma v klidu to bylo dobry. Doktor mi na to dal takovou jako dlahu - vypadalo to jako takova mala kulata naplast, mensi nez ten bubinek a to mi moc pomohlo, pak to pod tim krasne srostlo… Jinak tu cepicku vyzkousej, mohla by pomoct, dite asi moc v klidu nevydrzi… Kdyz jsem si zacpala nos a zkusila fouknout, tak mi sel ten vzduch ven uchem, bylo to takovy divny…
Já jsem po celkovém čistěni(vysekávání) a plastice. plastika není moc náročná, jen mi museli naříznout zvukovod..a já jsem jedna z těch štastlivců, sice sem si prožila, mám ho citlivější, ale drží a slyším lépe než na to zdravé..přeji ať to dobře dopadne a malý je v pořádku..
Holky jste hodné už mám lepší náladu, doktor říkal, že čepička pomůže, ztlumí trošku vlivy kolem. tak teď jen budeme čekat a doufat, že na operaci nebude muset a kdyby náhodou ano, tak jsou horší věci než tohle, ale je to pro mě teda poučení no ![]()
Moje kámoška kdysi dovolila dítěti, aby jí čistilo tyčinkou ucho a malej jí protrhl bubínek…Zhojilo se to samo!!!
Muj bracha jako dite neumel dlouho smrkat a zanet ucha mel mockrat. Nekdy mu to pichali, parkrat to prasklo v noci samo a rano byl jen poteceny polstar a ucho a nyni v dospelosti slysu naprosti normalne. Zbytecne se tim nestresuj, bud optimista a ver v dobry konec. Myslim na vas. ![]()
Jestli ho to bolí, dej mu Panadol nebo Nurofen. Nám ho dr. doporučila loni po propíchnutí bubínku, však je to i proti bolesti.
Jinak, my v rodině na záněty středouší nikdy netrpěli, ale loni obě děti chytly nějakou hnusnou rýmu a oběma museli píchat ouška ![]()
Taky bych mu určitě dala něco proti bolesti. Panadol mu určitě od bolení uleví.
Ty brďo, trpím s ním. ![]()