Protrhlý ušní bubínek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1013
12.9.12 08:28

@pampalin on měl tu špejli v uchu a spadl v kopelně asi o dveře se opřel a si to propíchl začal brečet spíš řvát a já jsem přišla a vytáhla jsem mu to a krev. Rychle jsem ho oblíkala, že pojedu na ušní a při tom jsem si všimla že i v druhém uchu je krev, a doktor mi řekl, že má oba propíchlé, ale jak si prorval tu druhé ucho to netuším.
A co taťka slyší v pohodě? Nemá nějaké následky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
12.9.12 08:33

No jestli budete muset na operaci, což je ta plastika bubínku tak to poznáte asi tak jeden dva týdny po operaci jestli budou následky. Jinak pokud by se jednalo jen o tu plastiku tak to není tak hrozná operace..Akorát jestli trpí na záněty tak bude mít zákaz potápění a mě třeba vadí pískání, cinkání nebo i sum do telefonu..ale ja mela plastiku z jiného důvodu a na sluch čekala téměř rok. Pro Vás to může být lehčí zásah..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
12.9.12 08:42

Taťka jako mladý slyšel v pohodě, takže to následky nezanechalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
12.9.12 08:44

@roksy25 Děkuju za info. právě, že on neměl zánět nikdy, netrpí na to zatím. :nevim: taky mi doktor tvrdí, že ta operace není složitá atd.. přece jen jsem ráda, že to slyším i od jiných lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17008
12.9.12 08:47

Ahojky, já mám po plastice ušního bubínku (stejně to potom zase prasklo), ale i tak slyším relativně dobře- jen na to jedno ucho méně. Stalo se mi to cca v 15 letech- bubínek praskl samovolně po opakovaných zánětech středního ucha a přišlo se na to až na kontrole. Operace byla v pohodě, léčení taky a myslím, že můj život to něják neovlivnilo- jen teda neplavu a nepotápím se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
12.9.12 08:47

Malý pořád chodí a pláče ukazuje na uši, nevíte jestli bych mu třeba i na doma měla dát čepičku, jestli by mu to třeba nepomohlo? Zas ať mu třeba neuškodím tím teplem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17008
12.9.12 08:50

@renule 13 - to si raději zavolej k lékaři.. čím mu pomoct od bolesti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
12.9.12 08:54
@Králičice píše:
@renule 13 - to si raději zavolej k lékaři.. čím mu pomoct od bolesti :hug:

máš pravdu zavolám tam raději

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
12.9.12 08:57

Ahoj!
Mne jednou pritel mlaskl do ucha a protrhl mi bubinek. bylo to hrozne neprijemny, vim, kdyz jsem sla venku a foukal vitr, tak mi to ucho desne zalejhalo… Ale doma v klidu to bylo dobry. Doktor mi na to dal takovou jako dlahu - vypadalo to jako takova mala kulata naplast, mensi nez ten bubinek a to mi moc pomohlo, pak to pod tim krasne srostlo… Jinak tu cepicku vyzkousej, mohla by pomoct, dite asi moc v klidu nevydrzi… Kdyz jsem si zacpala nos a zkusila fouknout, tak mi sel ten vzduch ven uchem, bylo to takovy divny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
12.9.12 09:00

Já jsem po celkovém čistěni(vysekávání) a plastice. plastika není moc náročná, jen mi museli naříznout zvukovod..a já jsem jedna z těch štastlivců, sice sem si prožila, mám ho citlivější, ale drží a slyším lépe než na to zdravé..přeji ať to dobře dopadne a malý je v pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
12.9.12 09:17

Holky jste hodné už mám lepší náladu, doktor říkal, že čepička pomůže, ztlumí trošku vlivy kolem. tak teď jen budeme čekat a doufat, že na operaci nebude muset a kdyby náhodou ano, tak jsou horší věci než tohle, ale je to pro mě teda poučení no :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
12.9.12 09:29

Moje kámoška kdysi dovolila dítěti, aby jí čistilo tyčinkou ucho a malej jí protrhl bubínek…Zhojilo se to samo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
12.9.12 09:42

Muj bracha jako dite neumel dlouho smrkat a zanet ucha mel mockrat. Nekdy mu to pichali, parkrat to prasklo v noci samo a rano byl jen poteceny polstar a ucho a nyni v dospelosti slysu naprosti normalne. Zbytecne se tim nestresuj, bud optimista a ver v dobry konec. Myslim na vas. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
12.9.12 09:43

Jestli ho to bolí, dej mu Panadol nebo Nurofen. Nám ho dr. doporučila loni po propíchnutí bubínku, však je to i proti bolesti.
Jinak, my v rodině na záněty středouší nikdy netrpěli, ale loni obě děti chytly nějakou hnusnou rýmu a oběma museli píchat ouška :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
12.9.12 09:45

Taky bych mu určitě dala něco proti bolesti. Panadol mu určitě od bolení uleví.
Ty brďo, trpím s ním. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák