Jizva, mám strach, aby nepraskla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.9.12 11:52

Jizva poradíte?

Ahoj, nechci být za hysterku, tak proto anonym…
Partner má po operaci ramene, minulý týden mu vyndali stehy a od té doby se jizva „rozjíždí“ a je hodně červená. Připadá mi to, že ji drží jen tenká vrstva srostlé kůže a mám strach, aby nepraskla (pokud je to vůbec možné). Že je jizva škaredá nám nevadí, čeká ho ještě jeden zákrok, takže rameno budou znovu řezat, to ale dle zahojení až za 2 - 3 měsíce.
Nemáte s tím někdo zkušenost? Nebo není mezi námi lékař/ka či sestra?
Moc děkuji za info.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
10.9.12 11:56

Já bych zavolala tam, kde mu to dělali nebo kde s tím chodí(l) na kontroly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.12 12:01

No tam ho právě já ženu, ale on tvrdí, že to nic není (no jo - chlap!!! :mrgreen: ) - proto nechci být za hysterku, když řeknou, že to opravdu je „normální“.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
24379
10.9.12 12:09

No jizva by se rozjiždět neměla :nevim:,já myslí že na kontrole lépe odhadnou situaci. Třeba to neva, obzlášť pokud se bude ještě operovat a nejde o estetiku.ALE je možné že ta kůže je fakt tenká a při větší námaze může prasknout :think: .Ale kontroly musí přece dodržovat ne? Kdy má jít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5315
10.9.12 12:17

Ona se jizva po vyndání stehů tak jakoby roztáhne, ale pokud máš pocit, že se rozjíždí, tak bych jela na kontrolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.12 12:28

Právě že má jít až 20tého…

• Citovat
  • Upravit
24379
10.9.12 12:31
@Anonymní píše:
Právě že má jít až 20tého…

pak těško poradit, ho tam nedonutíme za tebe jít :lol:…prostě mu řekni že je potřeba to ukázat a udělej strašáka že by to mohlo rupnout :nevim:..a musel by na přešití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.12 12:51

No jo… já mu to už říkám od včera, tak snad dostane rozum… Já právě chtěla aspoň tady zjistit, zda by mu to opravdu mohlo rupnout nebo zda mu nehrozí „něco“ jiného. :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.12 12:54

Ha… tak moje bu bu bu zabralo, právě jsem mu volala, čeká v nemocnici na kontrolu!!! :pankac: Mám radost že mě poslechl a doufám, že vše bude v pohodě. :-)

• Citovat
  • Upravit
6902
10.9.12 13:13

… bu bu bu je dobrý, hlavně že to pomohlo.
Ale můj manžel má divnou kůži a měl těch úrazů víc (klíční kost dvakrát operovanou, nějaké vyndané pihy, koleno), všechny jizvy má rozlezlé, hnusné, červené. Takže to, co popisuješ, může být i zcela normální. Záleží na typu kůže, každému se to hojí jinak. Nedávno mu vyndávali pihu, do stehů dobrý, tři dny po stehách rozlezlé a ošklivé. Nikdy mu nic neprasklo, to ne, ale hezké to není. Já osobně doporučuju homeopatika na hojení (mě po císaři moc pomohla), ale chlapa nedonutím to jíst, takže nevím, zda to má efekt i na „špatnou“ kůži, kde se jizvy rozlézají. Pozdravuj drahou polovičku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.12 13:17

Díky, no snad to bude dobrý, čekám na telefonát - jinak na to hojení mám mast, už nevím jak se jmenuje, musela bych pohledat. Měla jsem ji i na poporodní jizvy a byla super. To ale budeme řešit až po té druhé operaci :-)

• Citovat
  • Upravit
13770
10.9.12 14:00

No na tom rameni je to takové na prd. Mě bylo řečeno, že pokud se jizva rozjet má, tak se rozjede :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.12 14:22

Tak mu řekli, že to tak opravdu nemá být, ale že s tím teď bohužel nic udělat nemohou. Prý mu asi popraskalo podkožní „cosi“ (samozřejmě si to už nepamatoval). Jizva může i prasknou, kdyby se to stalo, hned do nemocnice a museli by to okamžitě řešit, má totiž v rameni dráty. Zatím mu to jen stáhli náplastí, ať se to tak nenamáhá.

• Citovat
  • Upravit
323
7.10.12 23:15

Mě praskla jizva na břichu po slepaku naštesti jen ta venkovni jako videt si do břicha nebyl dobrej pocit ale normalně mi to znovu vyčistili a zašili no stress

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák