Spálený prstík

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
čtverda
2.9.12 19:01

spálený prstík

Holky, malá si od světla spálila prstík, jen kousek, ale než usla řvala a řvala, mám tam bílý puchýřek a je to na konečku prstíku. nenechá si na to šáhnout, ani do vody to nechce dát, teď usnula, nevíte, jak ji můžu pomoci, aby zítra nebo v noci zase neplakala? děkuju vám za rady, jinak na zadek pro děti nic nemám, ani žádné mastičky doma asi nemám :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16631
2.9.12 19:07

Chladit, chladit.. ale pokud nechce asi nijak. Myslím, že to zítra už tak extrémně bolet nebude. Jen bych to před den zalepila a nebo obvázala, aby si puchýřek nestrhla a nedostala se tam infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
2.9.12 19:24
@Navli píše:
Chladit, chladit.. ale pokud nechce asi nijak. Myslím, že to zítra už tak extrémně bolet nebude. Jen bych to před den zalepila a nebo obvázala, aby si puchýřek nestrhla a nedostala se tam infekce.

trochu sádla bych jí kdyžtak dala na to a nalepila naplast
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
2.9.12 19:27

Prstík bude dobrej. My nedávno řešili popálený chodidlo a mnohem víc než je špička prstu. Až na pohotovost a převazy. Ale dítko máme asi ocelový, řvala taky než usnula a po probuzení od té doby vysmátá jako normálně přitom to muselo bolet jak sviň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
2.9.12 19:54

Hlavne chladit.. nemas gelove polstarky do mrazaku? Ze bys ji to privazala ve spani…
pak stava z aloe, pokud mas na parapetu… nebo existuje nejaky sprej prvni pomoci aloe vera.
strikat pantenolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
2.9.12 21:53

Moc neporadím, ale myslím, že už plakat nebude. Můj syn si šáh celou dlaní na krb, strašně plakal, než mu to v nemocnici ošetřili. Pak už ne, jen na převazech, jinak to naštěstí nesl statečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.4.13 14:45

Ráda bych tohle téma ještě jednou obnovila. Dnes se mi prcek dotkl jedním prstíkem skla u krbových kamen a popálil se. Hned jsem to krátce schladila vodou, ale začal se mu dělat puchýřek. Tak jsem ho něco málo přes hodinu utěšovala (strašně plakal) a vždy cca po 5 min schladila pod tekoucí vodou a střídavě s tím mazala panthenolem. Teď usnul. Mohu mu ještě nějak pomoci? Je mu teprve 9. měsíců. Nevím, kolik bylo dcerce čtverdy, co zakládala tutu diskusi. Pere se ve mě, zda jet na pohotovost nebo ne. Má puchýřek tak v průměru 4 mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
8.4.13 14:51

Je to malinký a když usnul tak ho to už asi nebolí. Já bych nejela, kdyby něco tak bych ještě chladila a mazala by max 2× denně. A kdyby si to nechal tak bych mu to zalepila aby se mu tam něco nedostalo kdyby si ten puchýřek strhl. A hlídala bych jestli to nemokvá a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.4.13 16:11

Tak už je vzhůru a normálně si hraje. Snad bude tedy všechno v pořádku. Sama jsem popálená každou chvíli (jsem děsná nešika), tak bych to nehrotila, ale vyděsly mě příběhy s popáleninami, co jsem tu našla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
8.4.13 16:17

@Panelka8
Tak to je super. Jenom fakt hlídej ať se mu do toho nedostane nějaká infekce a mělo by to být za pár dnů v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák