Opařila jsem své dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.8.12 21:35

Opařila jsem své dítě

Měly jsme odjet na dovolenou, vše sbaleno, ještě posledních pár věcí, rychle se napapat, trochu prospat a vyrážíme…Jen jsem se otočila ke sporáku a najednou rána a ukrutný řev, dítě mi dosáhlo na linku, kde byla nalitá polívka a talíř na sebe shodilo…Situace jak z hororu, strašně plakal, křičel, rychle jsem ho strčila pod ledovou sprchu, pak jsem si tam vlezla i s ním, protože křičel ještě víc…no prostě hrůza. Nevěděla jsem co dělat a kde to všude má, tak jsem ho máčela celýho. Pak jsem si vzpomněla, že by se to mělo dělat jen chvilku, ale nevěděla jsem jak dlouho, dítě pořád strašně křičelo. Manžel mi to nebral a mamka mi v tom šoku taky moc neporadila. Pořád jsem jsem se malýho snažila uklidnit, ale moc to nešlo. Pak přijela záchranka, daly mu obvaz a jely jsme…ještě mě strašily, že pojedem do Prahy na popáleninový…no cítila jsem se jak ta nejhorší matka pod sluncem…Malej to snášel statečně, pak už plakal jen málo, pořád jsem se snažila odvest pozornost, ale bylo to hrozně vyčerpávající…Snad se mu to brzy zahojí, podle doktora i bez jizev, už o tom ani neví, jen občas řekne něco o polívčičce a sanitce…Problém je ten, že je to pořád ve mě, ani jsem se pořádně (vůbec) nevyplakala i když se mi strašně chtělo, ale nebyla moc šance, na pokoji v nemocnici pořád někdo byl a pak jsme jely na chatu, kde byly pořád příbuzní…Nemám jak to ze sebe dostat…Mám problém i být důsledná na dítě a zvýšit na něj hlas když zlobí, protože na něj nemůžu přece řvát, když jsem mu udělala, to co jsem udělala…časem to asi přejde, ale je to hrozný. Maminky, dávejte si na ty horký věci větší pozor než já, on mi nikdy na linku nesahal a udělal to jednou a takhle do dopadlo…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3361
25.8.12 21:39

Jjjjj…
Měla jsem kamarádku, její asi roční syn na sebe zvrhnul friťák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
25.8.12 21:43

Ahoj, je mi to líto, naprosto chápu ten stres který máš ještě v sobě, naštěstí mohl malý jet s tebou, tak se z toho brzo dostane, kůžička se hojí rychle, neboj :hug: Dobře že jsi napsala, aspoň se ti ulevilo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335

Ahoj to mě mzrí a doufám, že už je lépe..
Stane se, člověk neni neomylný.. Kamarádce si taky na sebe vylél horký olej, naštěstí nebyl vřelý..
Ono se stane hned a proto já se řídím, tím, že nikdy člověk neví a větou - on ví, že tam chodit nemá, šahat nemá, je rozumný atd. se vůbec neřídím a nevěřím ji.. Ono stačí, když dítě nevědomky naivně jde, že si vezme skleničku s pitím a zavadí o něco i dál na kuchyňské lince a je hned..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342

Neboj, dopadne to dobre. my jsme taky jezdili se synem na popaleninovy (manzel hlidal a on vylil horky caj a rovnou na puncosky). dneska nema ani stopy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
25.8.12 21:47

Tak tohle je další moje noční můra, naštěstí se mi ani jedno dítko neoparilo, a budu se snažit je uhlídat aby k tomu nikdy nedošlo. V special. studiu jsme měli přednášku ohledně první pomoci a léčby popálenin, včetně promítání fotek popalenych dětí, hrůza hrůz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
25.8.12 21:48
@Anonymní píše:
Měly jsme odjet na dovolenou, vše sbaleno, ještě posledních pár věcí, rychle se napapat, trochu prospat a vyrážíme…Jen jsem se otočila ke sporáku a najednou rána a ukrutný řev, dítě mi dosáhlo na linku, kde byla nalitá polívka a talíř na sebe shodilo…Situace jak z hororu, strašně plakal, křičel, rychle jsem ho strčila pod ledovou sprchu, pak jsem si tam vlezla i s ním, protože křičel ještě víc…no prostě hrůza. Nevěděla jsem co dělat a kde to všude má, tak jsem ho máčela celýho. Pak jsem si vzpomněla, že by se to mělo dělat jen chvilku, ale nevěděla jsem jak dlouho, dítě pořád strašně křičelo. Manžel mi to nebral a mamka mi v tom šoku taky moc neporadila. Pořád jsem jsem se malýho snažila uklidnit, ale moc to nešlo. Pak přijela záchranka, daly mu obvaz a jely jsme…ještě mě strašily, že pojedem do Prahy na popáleninový…no cítila jsem se jak ta nejhorší matka pod sluncem…Malej to snášel statečně, pak už plakal jen málo, pořád jsem se snažila odvest pozornost, ale bylo to hrozně vyčerpávající…Snad se mu to brzy zahojí, podle doktora i bez jizev, už o tom ani neví, jen občas řekne něco o polívčičce a sanitce…Problém je ten, že je to pořád ve mě, ani jsem se pořádně (vůbec) nevyplakala i když se mi strašně chtělo, ale nebyla moc šance, na pokoji v nemocnici pořád někdo byl a pak jsme jely na chatu, kde byly pořád příbuzní…Nemám jak to ze sebe dostat…Mám problém i být důsledná na dítě a zvýšit na něj hlas když zlobí, protože na něj nemůžu přece řvát, když jsem mu udělala, to co jsem udělala…časem to asi přejde, ale je to hrozný. Maminky, dávejte si na ty horký věci větší pozor než já, on mi nikdy na linku nesahal a udělal to jednou a takhle do dopadlo…

Tys ho přece neopařila schválně, byla to nehoda!
Nikdy se nedá předejít všemu.

Ať je malý v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
25.8.12 21:48

To je hrozné, také se moc bojím, abych ve spěchu něco neopoměla a aby se malá neopařila a jinak nezranila. Nejhorší, že člověk to všechno ví a dává si pozor a při spěchu se dělají velké chyby!
Budeš příště více důsledná a dr.ti říkal, že to bude dobré, tak se někam zavři a pořádně se vybreč, dej si pořádnýho facana a bude zase všem už líp..
Naši když stavěli barák, tak taťka zapoměl vypojit míchačku a brácha asi 3letej si šáhnul do 380v a spálilo mu to ručičku a má kousek palce pryč a to v 80.tých letech nebyli mobily, takže zafáčovala mu s tvarohem, mě narvala prý do kočáru, dalšího bráchu a šlo se na pohotovost 2km!!To muselo být teprv něco..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.8.12 21:49
@ivodička píše:
Jjjjj…
Měla jsem kamarádku, její asi roční syn na sebe zvrhnul friťák…

ježiši :? to teda muselo být něco šíleného.

Anonymní, nejsi první ani poslední, chápu, že to muselo být děsný, ale bylo by dobrý si uvědomit, že ty jsi ho nschvál nepolila. Kdyby se nezlil polívkou, tak by si třeba rozbil hlavu o nějakou zapomenutou věc (u nás např rozražená brada o stojan na slunečník, co neměl v obýváku vůbec už co dělat :| ) nebo by ti dítě blbě spadlo někam nebo cokoliv. Nejvíc úrazů se stane právě v domácnosti.
Takže k dítěti se chovej jako dřív, on z toho mít trauma nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
25.8.12 21:52

Přeju abys tuhle informaci už nikdy nepotřebovala :-) nicméně chladit má smysl co nejdéle… z vlastní zkušenosti to mám odzkoušené.

A jinak se to snaž hodit za hlavu, ty z toho máš poučení, budeš dávat větší pozor a malý taky a velmi pravděpodobně už si na sebe nic nestáhne. Mě se taky malý opařil, máme doma takový ten stojan na vodu, jedna páčka chlazená, druhá 95°… páčky otočené obráceně, aby na ně nemohl, neustálé odhánění… až se mu jednou povedlo pustit si na ruku tu horkou - naštěstí zrovna přišel zvenku, takže měl silnou mikinu, která velkou část chytila, taky jsem okamžitě chladila, sundala mikinu, zhodnotila škody, u nás jsem tedy vyhodnotila, že to na doktora není (no možná by tedy mělo být, ale věřila jsem si, že to ošetřím správně)… měl tam puchýře, ale krásně se mu to zahojilo a není tam nic vidět.
Ale co chci říct, on té doby se tváří, že tam stojan vůbec není a stačí říct, že něco pálí a okamžitě couvne a nikam ruce nestrká, takže zase se tím snížila šance, nějakého horšího opaření ;-) a pokud vás na ty popáleniny nelifrovali, tak to zas tak zlé není :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.8.12 21:57

@j.a.n.i1 mám podobnou zkušenost, máme takovou tu rychlovarku, s tlačítky, natáčela jsem do hrnku horkou a on pak sáhnul na tu trysku, kde bylo pár kapek vroucí vody, nic závažnýho, ale řekla jsem, že je to horký a od tý doby stačilo říct, že je něco horký a držel se dál.
Mladší si teď několikrát musel sáhnout na otevřenou troubu, jen kratince, stačilo, už tam nesahá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
25.8.12 21:57

Ahoj je to hrozný, můžeš si dávat pozor a najednou shon a stane se tohle neštěstí, myslim že je dobře žes o tom napsala a pak zkus se vyplakat aspoň chvíli. Přeju ať se vám oběma daří dobře a ať to zvládnete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
25.8.12 22:01

Ahojky,
pokud tě to trápí tak se zavři třeba do koupelny a vybreč se…Když bylo našemu malému pět měsíce tak sem si zapoměla při přebolování plenu a jen sem se pro ní otočila a melj spadnul na zem :( Taky jsem si na pohotovosti připadala jako nejhorší matka a řvala jsem už na pohotovosti když pan dokktor na malého koukal :zed:.Neutišilo mě ani to, že mi každej říkal že tam mají maminky které tam jsou každou chvilku a i horší případy než sem já…

Děti jsou živlové a stačí vteřina nepozornosti a je to. Určitě to neni tvoje chyba!!! :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1228
25.8.12 22:02

To musí být hrozné, plně soucítím. Nedávno se mi stalo (v porovnáním s tímhle prkotina), že mi malá šáhla ručičkou na troubu, kde bylo zrovna 250 st. Měla tam týden puchýře jak lentilky, no děs. Připadala jsem si úplně nemožná, ale přitom stačí sekunda a někdy se to ani nedá ovlivnit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
25.8.12 22:04

@verciceek Ale věř, že už si nikdy nesáhne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák