Pád z prolejzačky

704
12.8.12 12:19

pád z prolejzačky

Čau holky, potřebuji uklidnit, dopoledne mi dcera 3 roky spadla z prolejzačky, asi tak 70 cm vysoký, příšerně samozřejmě brečela, ale rozbitou hlavu nemá ani bouli. Naštěstí měla na hlavě ještě nesundanou helmu z kola. Já teď trochu plaším, protože kámošky syn měl před dvěma měsíci úraz hlavy, spadnul z odstrkovadla, helmu neměl a teď se mu objevila poúrazová epilepsie. Chci se spíš uklidnit, že to není náš případ. díky za pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
12.8.12 12:31

Ahoj. To ti tady asi nikdo neřekne, když jsme to neviděly. Ta helma je samozřejmě obrovské plus.

Mně včera dcera taky spadla z prolejzky (asi ze 4. šprušle). Viděli jsme, jak padala, a i když mi všichni říkali, že spadla nejdřív na ruku a až pak na hlavu, tak jsem moc klidná nebyla a pořád ji kontrolovala. Naštěstí už je komunikativnější a na bolest si nestěžovala, takže se nejspší jen lekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tini
12.8.12 13:14

Taky bych jen sledovala, nesmi zvracet, mit zavrat

• Citovat
  • Upravit
48576
12.8.12 13:28

70cm s helmou bych takovej strach neměla. :palec:
Sleduj ale neplaš proot že takovích pádu ještě bude a určitě to bude o.k.Bez helmy bych měla taky strach :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
12.8.12 13:31

Jak psaly holky, sledovat. Ale pokud byla helma, je to opravdu velké plus a myslím, že to opravdu nic nebude.
Včera mi poprvé spadl malý (2 roky) z prolízky, poprvé jsem u něj nestála a bylo to. Krve by se ve mě nedořezal, ale vypadá to, že je to dobrý. Byli jsme v hospodě s dětským hřištěm a pak tam po něm spadla holčička cca 3 roky, taky asi z páté šesté šprušle, náhodou jsem stála blízko, tak jsem ji taky sbírala, rodiče přiběhli vyděšení… Dopadlo to taky dobře. Ony ty pády kolikrát vypadají hrozně a nic se jim nestane, ale pak jde o jednou.
Po včerejšku u něj zase stojím furt, žádný „však už to umí“, stokrát vyleze krásně a po stoprvý to může být osudový pád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.12 13:44

Taky sem opatrná, když dcera (3 roky) někam leze. Stojím tam spíš jen jako pojistka. Ale jak je to ve školkách? Co když tam žuchne a učitelky si řeknou, to nic není :nevim:

• Citovat
  • Upravit
704
12.8.12 13:47

No právě!, od září začínáme taky se školkou, taky mě napadlo, že já tady teď plaším a pochybuju, že kdyby se to stalo ve školce, učitelky by se jistě hrnuly mě to povědět :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.12 13:52

@Fassatka já nemyslela, že plašíš zbytečně :kytka: Ale když vidíme jak se to stane a kdy, tak si děti ohlídáme. říká se že do 2 hod. by neměli spát a pokud by se do té doby změnilo nějak chování dítěte, okamžitě jet na pohotovost. Ale říkám si, jak tohle mužou ve školce ohlídat? Kdy a jak každé dítě spadlo? A zda je tam někdo na prolejzačkách hlídá :nevim:

Já jsem taky takový plašan :kytka: Prostě máme o svoje děti strach :lol:

• Citovat
  • Upravit
15674
12.8.12 13:57

@Fassatka Co vím, tak ve školkách jsou prolejzky hooodně nízké. Tam jsem celkem v klidu nechávala lézt i svou dvouletou dceru (která začala chodit až v 1,5 roce), když byla ve školce na zahradě nějaká akce.

Nedávno jsem vyslechla názor jedné maminky na písku - prý nechápe ty matky, co svoje tříleťáky na prolejzce drží, že ona dítě nechává, ať se naučí a poučí. Seděla na lavičce, povídala s jinou maminkou, její asi dvouleté dítě lezlo na vysokou prolejzku (před klouzačkou na dítě já nedosáhnu, musela bych vylézt na provazový žebřík, navíc z druhé strany je klouzačka nechráněná žádným zábradlím), já stála vedle a houpala svoji dceru a bylo mi celkem zle z toho, jak jsem viděla to malé dítě na kraji věže. No a za chvíli slyším řev, dítě spadlo na hlavu, obličej od krve a matka prý že je zvyklá, že to má každou chvíli.

No a já jsem přesně z těch matek, co svoje skoro tříleťáky (mám 2,5 letou) drží a stojí u nich. A stalo se mi to taky :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.8.12 14:00
@Anonymní píše:
@Fassatka já nemyslela, že plašíš zbytečně :kytka: Ale když vidíme jak se to stane a kdy, tak si děti ohlídáme. říká se že do 2 hod. by neměli spát a pokud by se do té doby změnilo nějak chování dítěte, okamžitě jet na pohotovost. Ale říkám si, jak tohle mužou ve školce ohlídat? Kdy a jak každé dítě spadlo? A zda je tam někdo na prolejzačkách hlídá :nevim:Já jsem taky takový plašan :kytka: Prostě máme o svoje děti strach :lol:

Jsem taky plašan a vždycky, když mi ze školky volali (třeba že potřebují něco podepsat nebo že jsme ráno nenapsali, kdy pro dceru přijdem), tak jsem se vyděsila, že se něco stalo. Ale ve školce by měly být bezpečné hračky, včetně těch na zahradě. Jako každý úraz nevidí, to vím moc dobře. Proto to chce od začátku dítěti vštěpovat, že s každým sebemenším úrazem musejí za učitelkou. Moje dcera přišla ze škrábance těsně vedle oka a když jsem se jí ptala, co na to učitelka, tak prý o tom neví. Já chápu, že nevidí všechno, takže jsem dceři pořád opakovala, že každou prkotinu jí má říct. Jsem učitelka (ne ve školce) a vím, že každý úraz (i blbé říznutí) se zapisuje do knihy úrazů, ale musí o tom učitel vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ajuja
12.8.12 14:53

To já bych radši zítra hned ráno zavolala doktorce, prokonzultovala to s ní a když by nás poslala na rentgen, bez řečí bych jela. Jistota je jistota.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.12 18:49

@hkac já taky stojím. Třeba ji přímo nedržím, ale ruce mám natažené - když se jedná o něco vysokého. Zdraví má jenom jedno a já to riskovat nehodlám. I za cenu, že se mi budou ostatní maminky smát a klepat si na čelo.
Ale to neznamená, že si dcera nikdy nenatloukla, ale s rozumem ;)

• Citovat
  • Upravit
15674
12.8.12 18:53

@nemi Vidím to stejně. Jako dítě se otrkat musí, ale všechno má svoje meze. A to jsem teď u mladší dcery dost polevila, protože vidím, že u starší ta moje až moc velká opatrnost taky nebyla to pravé. Třeba na tu vysokou klouzačku jsem ji ještě nedávno nepustila a vím, že tatínek jo. Jenže tatínek na to má nervy, já ne, když na ni nahoře nedosáhnu a stačí, aby se trochu víc zamotala blízko toho nechráněného kraje. Nechápu, kdo tu klouzačku vymýšel - je to takvá věž s provazovým můstkem, po délce několik možných slezů, ale střídají se na obě strany, takže když jde dítě nahoře a rodič chce jistit, tak musí pod tím můstkem přebíhat ze strany na stranu, že je pak dítě kolikrát rychlejší. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9782
12.8.12 19:50

@hkac přsně :kytka: já ji naopka jako malou nechala takové to malé natlouknutí. Když stojí na židli upozorním ji, ať si hlídí, kde má nohy (aby nestála na kraji). Když byla malá, tak kolem stolu jsem ji taky jen upozornila. Hlídej si hlavičku, je tu kraj stolu. Nebo když stoly podlízala, tak než vstaneš, podívej se zda už nejsi pod stolem. Takže se v dnešní době hlídá sama. Jenže prolízačky je kategorie sama pro sebe. Ona není zbrklá, ale když vidím, že se ji jiné děti snaží odstrčit, tak nebudu blbá a nebudu se koukat, jak mi dítě padá na zem. :roll:
taky jsem si někdy říkala, abych v ní nevzbudila nadbytečný strach, ale zatím mi to tak nepřipadá. Je koukavá, ale situaci si posoudí a vyhodnotí sama. Naopka je dost samostatná, takže těžko říct, zda bych umyslně postoj měnila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30823
19.2.14 20:19

Dcerka 2,5 roku dneska spadla z lanové prolejzačky, z výšky asi 1,5m - byla s babičkou - prý spadla na záda, zpadla do takových drobných kamínků, jak bývají na dětských hřištích - chvilku brečela, že se bouchla do zad, ale pak už v pohodě - ani ted si na nic nestěžuje, akorát chodí strašně čůrat 8o za poslední hodinu byla asi 5× - tak nevím, jestli se mám bát, nebo jestli je to shoda náhod a ještě k tomu někde třeba nastydla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák