Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, vcera moje dcerka slapla na trn, ktery jsem ji pak vytahla. Nemohla na patu pak doslapnout, dnes taky ne a jeste k tomu to ma zarudle tak zhruba 3×4 cm. Jinak je v pohode, mam vyckavat nebo se vydat k lekari? V paticce jinak nic nevidim, ze by neco zustalo, ci co…
Kdyby se to stalo mě, tak ještě počkám, ale kdyby se to stalo mému dítěti tak zajdu k doktorovi..
Mohla jí v patičce zůstat špička trnu, mohlo se to začít podebírat. Jestli nemůžeš k dr., tak bych určitě namazala černou mastí (říká se tomu i višňák, nebo ichtyol, ichtoxyl… ach jo, moje skleróza, nevzpomenu si
). Je to smradlavka, ale na záněty a podobné neřesti působí perfektně, buď namazat a nechat být, nebo na patičce je lepší dát namazat, nebo dát na gázu a obtáhnout obvazem, cca 2 x - 3× denně. Chudinka malá, úplně je mi jí líto.
Já včera vytahovala trn z ucha králíkovi
, a úplně se mi zvedal žaludek, jak to měl skrz a ještě chudák natržený, jak si to snažil sám vytáhnout ![]()
Tak pokud to ma zarudle, asi tam neco bude.Ja nedavno vytahovala doma holce neco z paty.Mela to hodne podebrane, tekl ji z toho hnis a nakonec mela hodne hluboko v pate strep. Vytahla jsem ho, vycistila ranu a druhy den rano (operovala jsem ji ve 21:00) tam nemela vubec nic, jen malou tecku.
Dekuji za odpovedi, byly jsme u lekare, na pate je zanet, nijak to neoperoval, jen nanesl nejprv cervenou vodicku a pak cernou mast a obvazal to. K tomu antibiotika 3× denne.
Od ted v prirode a u vody jen v botech ![]()